Морето ни било по-чисто от година по-рано

Имаме 22 плажа със син флаг
Обновена: 13 сеп 2023 09:34 | 13 сеп 2023 09:33, Нели Христова
42
Морето ни било по-чисто от година по-рано
Снимка: БГНЕС

Водите по нашето Черноморие това лято са били по-чисти, отколкото са били години преди това. Това каза пред БНТ министърът на туризма Зарица Динкова. Въпреки информационната война и атаките срещу българския туризъм обаче, по данни на НСИ има ръст от 4% на туристите сравнено с годината преди пандемията - 2019 г.

"По отношение на чистотата на водата официалните замервания тази година показаха, че водите на Черноморието са по-чисти, отколкото са били години преди това. Имаме вече 22 плажа със син флаг. Въпреки това се наслагваше тази информация, че нашето море е изключително мръсно, историята с тръбите и т.н."

В момента текат проверки по казуса с тръбите, които се появиха под наводнения плаж "Атлиман" край Китен.

"Именно затова вчера свиках работна група между четири министерства - Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие", съобщи Динкова.

Целта на работната група е институциите да работят заедно, за да се гарантира чистотата по българското Черноморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
никога не е било преди 8 месеца
Цялата канализация се изсипва в морето и глупави хора си плащат пари да се топят в нечистотии.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много харесвам Китен и точно плаж Атлиман, т.н. Южен плаж. Но...след като лъснаха заровените под пясъка отходни тръби, Приключих! Не с Китен, С БГ-море въобще!!! Никога вече!
37
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ПЛАЖОВЕТЕ НИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ТОКСИЧНИ И РАДИАЦИОННИ НО ДОСТА ОТ ТЯХ СА ДАЛЕЧ ОТ ЧИСТИ! ВАРНА И ЛОЗЕНЕЦ ИМАЛИ СИН ФЛАГ :D ЧЕ ТАМ ВОДАТА Е НАПЪЛНО МЪТНА ОТ ОТХОДНИТЕ КАНАЛИЗАЦИОННИ ТРЪБИ КОИТО СЕ ИЗЛИВАТ В БЛИЗОСТ! И АЗ СИ ВЛЕЗНАЛ А СИ ПИПНАЛ РАЗСТРОЙСТВО
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лу да е
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лъже!
34
0
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ЛЪЖЕ ЛЪЖЕ! ПО СКОРО ИМАМЕ 11 ПЛАЖА С КАФЯВ ФЛАГ :D
33
0
 
7
 
! Отговори
Баба ви преди 8 месеца
Кажи за костенурките нещо, остави го морето.
32
3
 
4
 
! Отговори
опетков преди 8 месеца
Абсолютен факт, поне за Варна, с едно малко изключение. Всяка година морето е все по-чисто, откакто спряха заводите в езерото и закърпиха тръбата с аспаруховските го*вна. И днес водата беше кристално чиста и идеална за къпане.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямам пари за море
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако е чисто защо постоянно го повтарят? Организацията Активни потребители направиха изследвания на водата и ги изкараха че лъжат. Съмнява ме да лъжат. Държавните агенции са зависими от собствениците на хотелите. Така както ни убеждаваха че се строи подпорна стена а не хотел така ни лъжат и за чистотата на водата.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Опитите да се изкара черното-бяло и да се заметат проблемите са вече повече от жалки...
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако някой още не е разбрал, това беше сезона на затварянето на Черноморието. Поне за 5-10 години напред.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2 ра част съвети за оцеляване по морето. В ресторанти, хотели и заведения, не яжте таратор. Не пийте чешмяна вода! Сутрин, когато си миете зъбите ползвайте минерална вода, а не от чешмата. Не забравяйте, че същите тези дъждовни колектори се вливат в язовирите за питейна вода. А към дъждовните колектори са се закачили няколко хотела и ресторанти и си изливат "Синята вода" .
26
1
 
20
 
! Отговори
да попитам преди 8 месеца
Сухоземните костенурки какво мислят по въпроса за чистотата на морската ни вода?
25
1
 
7
 
! Отговори
Бай Чеп преди 8 месеца
Така е, даже и костенурките му се радват еднократно и . .. за последно.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Без да съм лекар вирусолог и дерматолог, съвет за всички плажуващи на нашето Син флаг море. Не си топете главата в морето (не се гмуркайте), внимавайте да не ви влезе вода в устата. След влизане във водата, задължително след това, веднага по най-бързия начин до душовете с чиста вода, обливане на тялото, измиване хубаво на ръцете и дезинфекциране, особено ако ще консумирате храна на плажа или ще се пипате по лицето, очите и устата. Енджой!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямат никакво намерение да работят за хората и да опазват природата. Никакво! Който лъже, той и краде! И със сигурност е готов да убива. Кой ги е раждал тези звероподобни?
22
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
чисто било на куково лято. Просто за пръв път съдържанието на ла*на е по-малко защото хората са по-малко, поради заплахите от бомби, урагани и тем подобни. Но пак си е с *** - да вземе верно министъра да си пийне малко морска вода да докаже че е чисто и да видим до седмица какъв ще е резултата. Туристическия бранш отдавна не дава да се казва нищо лошо а проблема е че няма как да се оправи един проблем без да се признае за съществуването му затова хората бягат на камениста Гърция.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докажете, че е чиста водата като отидете загребете половин чаша от водата и я изпиете. Един кмет в Индия така леко още се борят за живота му и той обясняваше колко е чиста водата там. Ахаххаа
20
2
 
16
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Таз на картинката без да си отваря устата ясно че е лъжлива лисица!