Томислав Дончев: Ние за кого да мислим - за Лукойл или за българските граждани?

Нищо не се е променило, цените са високи, коментира той
22 окт 2023 19:50, Нели Христова
49
Томислав Дончев: Ние за кого да мислим - за Лукойл или за българските граждани?
Снимка: БГНЕС

Ако искахме да падне кабинетът, има ясен парламентарен механизъм. Не е в полза на обществения интерес да се премълчават някакви неща. Това заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ пред бТВ.

Как ще стане 4-та година 3% дефицит, а дългът намалява, ако говори такива неща Асен Василев, значи не може да смята. И за 2024 пак се чака да е 3%. Това значи нов дълг и в същото време дългът намалява, как става това? Би трябвало 2024 да е 0%, ние направихме така че 3% е 0, но не е - това са 5 млрд. Същественият въпрос е това ли е пътят на България всяка година 3% дефицит, което е курс към устойчиво задлъжняване. В повечето години по време на ГЕРБ дефицитът е бил 0, а по време на ковида 2%, обясни Дончев.

Ние за кого да мислим - за Лукойл или за българските граждани? Цените на горивата не са ли ключов момент от българската икономика? Нищо не се е променило, цените са високи, каза той.

Кирил Петков не даде добра рецепта за местните избори - ако искате кмет като Денков, гласувайте за нас, коментира Дончев.

Ако има министър, който не се справя, въпреки договорката трябва да го държим до края, така ли, попита реторично Дончев. Трябва сериозен разговор сектор по сектор какво се случва или по-скоро какво не се случва. Има сектори, където не се случва нищо, ама абсолютно нищо. България изостана драстично в тези 3 години, няма инвестиции, няма нова инфраструктура и в същото време бюджетът всяка година е на дефицит, отбеляза Дончев.

Попитан дали има министър, който моментално трябва да се смени, Дончев попита на свой ред кой е секторът, където всичко се развива чудесно. „Няма такъв сектор, темпото и размахът не са достатъчни, трябва да се увеличи темпото на работа. Правителството не поддържа високо темпо и изпуска възможностите, подчерта Томислав Дончев.

Невъзпитано е към българските граждани да има коалиция, която не е скрепена с ясно подписано споразумение. Цялата конструкция натоварва с много напрежение, партия която има 1/6 от гласовете, управлява почти еднолично, това натоварва изключително много.

Не вярвам в крепостния вот, някой е на 3 или 4 място и да каже братя и сестри, гласувайте. Малко са местата, където няма да имаме представител на втори тур. Логично е да има подкрепа, каза Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Днес .бг е сайт който трие всички мнения плюещи ГЕРБ и ПП - това е "демокрация" .
27
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Лукойл си беше като държава в държавата! Спомням си, когато Ваньо Танов им отне лиценза! За две седмици "независимият" български съд им го върна обратно! Борисов се опита да създаде Държавна петролна компания, само че първата работа на Корнелия,Чалгата и ПП-тата беше да я закрият! Та да не се набират за големи борци против монопола! Само войната им дава форсмажорни обстоятелства!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако мислехте за България, Лукойл щеше да внесе поне лев два данък по ваше време. Управлявахте 10-12 години, но чак след вас - ГЕРБ, Лукойл започна да внася малко данък. Така че сега да ми ги говориш такива, е меко казано нагло.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
28- Погледнах ФУЕЛО- октомври в Беларус- бензин А-95- 2.82лв, цени дизела- 2.85лв
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
28- мин заплата в Беларус- 400лв, в Русия- 315лв средна 1400лв- ако увеличат бензина кой ще го купува?
23
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 месеца
Няма как цените на горивата да станат като в Русия и Беларус по 1,20 лв. литъра, България е в ЕС и цените ще бъдат високи, независимо какъв нефт се преработва и откъде идва, такава е политиката.
22
0
 
6
 
! Отговори
Еех преди 6 месеца
Ех тези български граждани,бе!Все за нас мислите!*** вий всички се побъркахте да ни мислите!*** много ни разглезихте,бе!За едни мислите,на други всичко давате,дори без да са ви поискали още нещо.*** и ний ви мислим-взаимно е!Остава ли ви време от толкова мислене за нас,да измислите най-безболезния и бърз начин да си оберете крушите всички и да ходите на остров-На майна си Райна,а?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ако ги наритате веднага печелите изборите
20
2
 
6
 
! Отговори
Този налъм преди 6 месеца
от Габрово е магьосникът на кражбите останал след Вл.Горанов ? Наследник на шумкари, какво да очаква човек от роднините на крадци на мандри и винарни ? Противна мутра ! Как може поне един крадец на ГЕРБ да няма поне привлекателни физически дадености ?
19
9
 
6
 
! Отговори
РУСИЯ Е АЗИЯ преди 6 месеца
НЯМА КАКВО ДА ГИ МИСЛИМ... КОЙТО ИСКА СА ОТИВА В АЗИЯ....
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Kиpo и Kokopьo paбoтят зa Лykoйл...
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи кокорчо лъже, вие го знаете, но въпреки това го крепите?!
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 11....,,Лукойл " 12 години не плащаха данъци и подържаха сравнително ниски цени.Застъпаха ги да си плащат данъците и дигнаха нарочно цените.Бойко трябваше да бъде съден за умишлено не събиране на данъци Както и Гораноф.Но ги помилваха и ,,изпраха".
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вие никога не сте мислили за българските граждани.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Томислав Дончев трябва да знае, че инвеститорите ги изгони не стабилната среда в България И за това те са отговорни .А не Асен и Кирчо.Инвиститори в България не идват още от тяхно време на ГРАБ.посочи кога сериозен инвеститор са привлечени от ГРАБ.Нямс такъв.
13
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Томиславе, тая тактика с "разделяй и владей" вече не върши работата да крие, че шефа ти слугува и на руснаците и на ЕС, в зависимост кой наддаде повече (пари, не килограми, Баце си има достатъчно от вторите и явно никга няма да има достатъчно от първите). Тук противоречие няма, мисли ссе за българските граждани, когато се мисли какво да се прави с Лукойл. Всякаква друга реторика, която включва да ни плашите с повишение на цените заради изхвърлянето на руснаците оттам е същата като с газа.
12
2
 
3
 
! Отговори
Tutu преди 6 месеца
Вие точно е ясно за кого но за какво са ви всичките тези пари
11
0
 
5
 
! Отговори
Посолството : преди 6 месеца
Бухахахаха,марионетката "мислила" за българските граждани?!?!?
10
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Типично за гербокадъните, подписват едни неща без да се мисли за утре, важно е подкупа да се вземе днес, да си приберат процента, а икономиката и държавата кучетата я яли! Зелената сделка разписаха, а сега се правят на ощипани герберокадъни в Ердогановия харем, че те вина нямали, те защитавали протестиращите, чийто смъртни присъди разписаха преди години! Същото е и със свободния пазар за ел. енергия за битовите потребители,същото е и с БГТОЛ,същото е и златният гьол на К. Андреево и много други!
9
2
 
19
 
! Отговори
ХИЧО преди 6 месеца
12години управляваха,а чак сега се сетиха,че Лукойл е проблем и че горивата са скъпи.Много са се загрижилигербаджиите за българските граждани,точно преди изборите...Герб е синоним на корупция и грабеж....