Депутатите с нов опит да гласуват вота на недоверие срещу кабинета “Денков”

Миналата седмица гласуването се провали след процедурни хватки
22 ное 2023 06:45, Анисия Иванова
63
Депутатите с нов опит да гласуват вота на недоверие срещу кабинета “Денков”
Снимка: БГНЕС

Депутатите ще се опитат отново да гласуват днес вота на недоверие срещу кабинета „Денков-Габриел”.

Миналата седмица гласуването се провали след процедурни хватки и игра с кворума. ГЕРБ и ДПС напуснаха демонстративно залата, последваха няколко почивки и искане за прегласуване, но до такова така и не се стигна.

Вотът срещу кабинета този път е на тема "Отбрана и сигурност” и бе внесен от парламентарните групи на "БСП за България”, "Възраждане” и "Има такъв народ”. Според вносителите решенията на правителството в сектор „Сигурност” не се вземат спрямо реалните нужди на страната, а според чужди политически и икономически интереси.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев обвини вносителите, че с дезинформационната кампания, която водят, съдействат за снижаване на отбранителните способности на страната.

Народните представители трябва да решат днес дали да бъде създадена временна комисия в парламента за полицейското насилие на протеста в София.

Вътрешният министър Калин Стоянов, главният секретар на МВР, директорите на Националната полиция, СДВР и на Жандармерията пък са извикани за изслушване в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

През настоящата седмица народните представители ще гласуват Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 г. и в Киев на 13 ноември 2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аре стига бе, сядайте и работете. Тия получават пари за нищо и това са парите на всички българи, щом не работят да получават 50%, не повече.
28
0
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 5 месеца
На вниманието на полицаите,за да няма искане на оставки на министъра и обвинения за насилие при следващия протест носете питки и шарена сол да посрещнете скъпите протестиращи и с този жест да ги омилостивите да не Ви обстрелват с пиратки и замерят с камъне и дърве и железни колове.Така ще помогнете и на Денкух да не си подава оставката.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Чичо ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДА И ИДВАТ ЧЕРВЕНИТЕ НА РУНДЯ- ИНФЛАЦИЯТА СКАЧА НА 23% ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА И НЯМА ВЛИЗАНЕ В ЕВРОЗОНАТА- ТОВА Е ЦЕЛТА НАЛИ....
26
5
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 5 месеца
Стискам палци този път да успеят и правителството да падне!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да видим този път Копейката дали пак се е продал като на миналия вот.
24
2
 
4
 
! Отговори
До ПП лъжци преди 5 месеца
Да, лъжат, но я ти кажи, след 12 години ГЕРБ-ДПС, къде са Трите моста, къде са Трите тунела, Трите магистрали. Оо да, сещам се. ГЕРБавите и ДПСасрски калинки откраднаха парите за тях. Олигарсите са масово хора на ГЕРБ и ДПС. Също така и крупните бизнесмени, които държат почти цялото земеделие, и чиито фирми строят всички пътища в страната. Като кажеш А знаещ ли да кажеш и Б. Или помниш само до 2 години наза, а и то повечето време управляваше служебно правителство.
23
2
 
9
 
! Отговори
ПП лъжци преди 5 месеца
Я назовете ЕДНА ШИББАНА истина, която са казали ПП от идването им на власт? ОСЕМ милиарда се крадяли? От кого от ПП че вдигат данъците? Къде са ТРИТЕ моста над Дунав? ТРИТЕ тунела? ТРИТЕ магистрали? Щяха да уволняват 30% от държавната администрация, която между другото се увеличи! НЯМАШЕ ДА ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ!!! А те си хвърчат нагоре без никой да обръща внимание! Тия ПП са долни лъжции и огромни крадци. НЕ мислят за народа, а за ологарсите които ги избраха. Вън лъжливо племе!
22
4
 
3
 
! Отговори
GOD BLESS USA преди 5 месеца
42 Прав си не съм добре!И народа не е добре!Защото искаме да живеем в нормална европейска държава без полицейско насилие без връзкарство корупция без мутрите и дъртите ши бани ковунисти от ДС да държът целият бизнес в монопол!!!!И Без Престъпници като Бойко Пеевски Доган и Радев да ни управляват!!!!
21
8
 
1
 
! Отговори
Изобщо преди 5 месеца
Не ви се е бът рус0роби просто ви е ба от скука
20
1
 
2
 
! Отговори
|{ ур за Ушеф АлеАле преди 5 месеца
Але Але Але
19
3
 
1
 
! Отговори
Гей преди 5 месеца
31 Разбира се подкрепяме се гледам че и вие пед о филите се подкрепяте
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В аргументите на вносителите трвбва да има и позорната приватизация на военоморското училище и то от чужди страни.
17
1
 
1
 
! Отговори
Гей преди 5 месеца
31 Разбира се подкрепяме се гредам ме и ние пед о филите се подкрепяте
16
1
 
6
 
! Отговори
НАРОДА преди 5 месеца
ПЕЕВСКИ И БОЙКО В СЦЗ!!!!!
15
5
 
2
 
! Отговори
Подкрепям ПП ДБ преди 5 месеца
Пак ще гласувам за тях!Те единственно се грижат за интересите на България и народа!
14
2
 
4
 
! Отговори
ПП лъжци преди 5 месеца
Тез лъжци от ПП, свързани с мафиоти и олигарси не трябва да се домогват до власт. Лъжат ммамицата им, много лъжат. 8 милиарда се крадяли, къде са? Нямаше да вдигат данъците, всеки месец фирмата ми плаща все по високи осигуровки на служителите ми. Сега данъците на имотите, сетне ще скочи тока, водата стана повече от 5 лева. Баси крадивите и лъжливии боккллууции. Да сте проклети, вие ллъжци и цялото ви лъжкивои поколение до 9то коляно, хубаво да не видят децата и внуците ви, лъжции ммръснии!
13
1
 
3
 
! Отговори
Кукловодите преди 5 месеца
На дълбоката държава яко оплетоха конците с полицейското насилие над български граждани!!!Ще има Revenge!God Bless USA!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Промили са мозъка на хората в цял Бобов дол, жителите се държат превъзбудено със свръх самочувствие, а в същото нямат нова сграда от 50 години или инвестиция, най бедните в ЕС с най високо самочувствие и най агресивни включително Ромите! Тези хорица не се ли усещат, че ги манипулират полицаи с техника (СРС), в същото време масово умират млади хора и никой не реагира !? Бобов дол вие сте зомбита на МВР!
11
1
 
4
 
! Отговори
Иван Анисий : преди 5 месеца
Пак ще избягат като марионетки,каквито са....
10
1
 
3
 
! Отговори
Социален Инженеринг преди 5 месеца
Промили са мозъка на хората в цял Бобов дол, жителите се държат превъзбудено със свръх самочувствие, а в същото нямат нова сграда от 50 години или инвестиция, най бедните в ЕС с най високо самочувствие и най агресивни включително Ромите! Тези хорица не се ли усещат, че ги манипулират полицаи с техника (СРС), въщото време масово умират млади хора !? Бобов дол вие сте зомбита на МВР!