Нинова иска две тарифи за цената на водата според потребеното количество

Настоява и за водни помощи за бедни, както е в редица европейски държави
31
Нинова иска две тарифи за цената на водата според потребеното количество
Снимка: БСП

"Цена от 6 лв за водата е абсолютно непосилна за населението", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Разград. Тя беше в града по покана на кмета Добрин Добрев и по повод честването на 146 г. от освобождението му от турско робство  от руските воини. 28 януари е обявен за празник на града, съобщиха от пресцентъра на левицата.  

Жители на Разград се оплакаха на Нинова от вдигането на цената на водата на 6 лв.

"Това е геноцид. България е богата на води, а хората да нямат в домовете си или ако имат, да не могат да я платят. Огромни количества изтичат заради стара тръбопроводна мрежа. Хаби се един от най-ценните ни ресурси. От чешмите тече мръсна вода. Водният сектор е в пълен хаос. Цари беззаконие, кражби и некомпетентност на калинки. Народът не е длъжен да плаща за всичко това. Има нужда от дългосрочна и последователна държавна политика за водата. Но сега и веднага могат да се вземат спешни мерки. Те са:

Първо, да се въведат две тарифи според потребеното количество. Тези, които ползват вода за ежедневни нужди, да плащат по-ниска цена, а тези, които си пълнят басейните - по-висока.

И втората мярка е да има водни помощи за бедни, както е в редица европейски държави", каза Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: водаНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сметките за вода отдавна са много високи, но много малка част от печалбата се инвестира в подмяна на остарелите тръби. Като протече някъде, копаят с багера, слагат една скоба на теча, зариват и след месец-два или малко повече, там пак протича.
30
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
Потребеното количество вода е много разтегливо понятие. Примерно имам 12 жилища из цяла България и последователно живея по половин месец във всяко от тях. Кое е потребеното количество?
29
1
 
1
 
! Отговори
до Иванов преди 3 месеца
Не зная на какъв принцип им работи системата, но си обяснявам високите сметки със това, че мрежата е стара и съответно често има аварии, също така заради строителството в големите градове постоянно спират, за да включват нови сгради и тн, което винаги е проблем, защото тръбите и връзките са различни понеже често сменят доставчици и сигурно няма стандарти особени за качеството на работата. Но нещата са под всякаква критика
28
1
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 3 месеца
И как Нинова ще се определят кои нямат доходи или по малки такива пак някъде трябва да са регистрирани има просто решение на първо време за домакинство до 4-5 кубика водата да е 3лв. А от 5 куб.нагоре по 5-6лв. Така по бедните или които трудно посрещат нуждите си ще могат да плащат и не е нужно да си регистриран безработен соц.слаб и прочие за да плащаш по малко,и най после вие в парламента може да промените закона за вик така че загубите и авариите да се плащат от вик
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Помня едно интервю с евреи потомци на хора, които са се изселили от България веднага след Втората св.война. Един от тях разказа за дядо си, който до края на своя живот повтарял, че има мечта - да може поне още веднъж да изпие една чаша софийска вода. Този човек е живял в София по времето, когато тук водата е идвала от Рилския водопровод. Сега това, което тече от чешмите, буквално не се пие.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Също така, тук има по до 20 тарифи за вода според различни обстоятелства - какъв е имота, колко човека живеят там, има тарифи за хора с ниски доходи и пенсионери над определена възраст не плащат вода. Също така ако има авария се организират групи, които носят бутилирана вода по домовете за пиене. Дупки след ремонт се оправят в рамките на 5 работни дни, иначе ни глобяват. И пак плащаме по-малко от вас. Обират ви хора.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Живея в Лондон и работя за ВиК дружество. Тук плащаме под £1,50 за мегалитър и за последните 9 години водата спря веднъжза 2 часа. Бяхме си в България (Варна) за Коледа и за 10 дни нямахме вода за по 8 часа два поредни дни.
24
1
 
3
 
! Отговори
Другарко преди 3 месеца
Аз пък искам всеки път ВиК като разкопае някъде,в най-кратки срокове да си оправят дупките,а не по 1 година да карам през дупки!И стига с тази "непосилна" цена на водата!Този месец платих 20лв. вода,180лв.ток,болшивишката ви демагогия край няма!
23
0
 
1
 
! Отговори
Комшията иска преди 3 месеца
ТРИ тарифи.Първа-от 06ч. до 17ч - средно скъпа,Втора-от 17ч. до 22ч.- космическа цена и Трета тарифа- от 22ч. до 06ч. - с намаление. Видеорегистратор на всеки водомер:):):):):) Комшията поставя камери за видеонаблюдение. Телефон за връзка с комшията:
22
1
 
4
 
! Отговори
Посмали преди 3 месеца
До Анонимен 17 Нещо да кажеш за Рилския водопровод? За създателите му са говорили с уважение дори и експерти в чужбина. После дошъл социализмът и софиянци вече ползват вода от язовира, затова си купуват изворна или минерална.
21
2
 
9
 
! Отговори
Уточнявай, како! преди 3 месеца
Проблемите са два: 1. Който е длъжен, не се грижи за състоянието наводопровода и водата от чешмите тече мътна и безвкусна; 2. Един етнос ползва и пилее вода колкото си ще и цената на цялото това количество се разхвърля по сметките на коректните абонати. Крадците на вода обаче имат избирателни права и затова повечето партии ги ухажват.
20
1
 
4
 
! Отговори
В клуба на богатите преди 3 месеца
Цена от 6 лв за водата е абсолютно непосилна за населението. . . . . Сиромасите не се търпят! Нали сами си ги избрахте тези, които правят цените! И симпатизантите на милионерката Нинова от снимката трябва да заплащат минимум 20 лв! Толкова глупави хора не трябва да съществуват и най вече да им се дава право на глас! 30 г. не разбраха, че ГЕРП или БСП не са решението на болните въпроси на тази балканска територия!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 17 Че то водата в язовира е безплатна. Ходи и пий, и се къпи колкото искаш. И се пери даже. Никой 1ст няма да ти вземе.
18
0
 
1
 
! Отговори
В клуба на богатите преди 3 месеца
Цена от 6 лв за водата е абсолютно непосилна за населението. . . . . Сиромасите не се търпят! Нали сами си ги избрахте тези, които правят цените! И симпатизантите на милионерката Нинова от снимката трябва да заплащат минимум 20 лв! Толкова глупави хора не трябва да съществуват и най вече да им се дава право *** глас! 30 г. не разбраха, че ГЕРП или БСП не са решението на болните въпроси на тази балканска територия!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На толкова населени , толкова водоизточници и толкова построени язовири , подчертавам от социализма . водата трябва да е безплатна или на символична цена . При тока е подобна работата , но това е друга тема . Трябва да се организа населението и да спре изобщо да плаша вода .Три месеца да спрем да плащаме и цената ще стане 50 ст. на кубик .Толкова са некадърни , че дори не могат да подържат построеното през соца , само пари точат от хората , нищо друго .
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова официално влезе в ролята на Омбудсман номер 2! Даже може да я назначат на мястото на Диана Ковачева, след като същата се премести в Страсбург - и двете само предлагат велики решения на всеизвестните безобразия в държавата, критикуват институциите и за това взимат солидни заплати.. А резултатите на дела - почти нула!Пароле, пароле, пароле....
15
3
 
4
 
! Отговори
Старец преди 3 месеца
Въъъъъ- ъх че тя тая и дърва за огрев на прилични цени обеща,ама дръва нема.
14
3
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Бульо вода има под път и над път и всеки може да си открадне,а ти като си се загрижила толкова за хората ,а я предложи хляба и млякото да са на цени за бедни и богати или пък горивата.И само да питам ти от кои си от бедните или от богатите.
13
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Две тарифи ТРЯБВА да има, но не поради социални, а заради чисто еколкогични причини.
12
3
 
17
 
! Отговори
бкп цинизъм преди 3 месеца
абе нинова , българите са бедни защото вие бсп (бкп)откраднахте парите им , закрихте или приватизирахте работещи предприятия и заводи , лишихте хората от правото на труд , фалирахте България и обезлюдихте цели региони , хляб нямаше бе ниновааа ! младите може и да не знаят за тези неща но още има хора които преживяхме вашата *загриженост* за хората .