Кирил Петков: Връщаме празна папка, Борисов много умело използва езика на силата

Той затвърди, че изборите задължително трябва да са 2 в 1
Обновена: 27 мар 2024 13:22 | 27 мар 2024 08:42, Нели Христова
403
Кирил Петков: Връщаме празна папка, Борисов много умело използва езика на силата
Снимка: БГНЕС

Предполагам целият отбор ще отиде при президента. Денков ще вземе папката и ще я върне празна. Това, което се видя е, че поредният ни опит да си спазим уговорката беше отхвърлен от ГЕРБ. Ние се опитахме да покаем какво е да си си спазваш думата и да има  чувство за дълг, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по bTV.

По думите му те са получили поредната щуротия от 7 страници от ГЕРБ за управление. Те показаха, че не могат да си спазват обещанията, поясни Петков. Те искали едни неща, а ГЕРБ - други

"Ние казахме добре, като няма съгласие да се върнем в оригиналната уговорка, защото знаем, че ще се отзовем в същата ситуация и няма смисъл от нови избори, за които ще се похарчат много пари", разказа Петков.

Според него Борисов много умело използва езика на силата и поясни - говоря за политическа сила, не физическа.

"Например те искаха комисия за нотариуса, като се разбра, че ще се ходи на избори, я блокираха. ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на изборите, ако са честни.  Имат такава отлична координация заедно", каза Петков.

"Над 100 пъти съм ходил при Борисов. Само веднъж не е канил Пеевски вътре. Те си взимаха решенията заедно. Ние с "Демократична България" заедно. Те са едно цяло", категоричен бе той.

И затвърди, че изборите задължително трябва да са 2 в 1.

"Абсолютно верен е разказът, че искаме друг министър на вътрешните работи. Но им казахме, че ако толкова много държите на Калин Стоянов, ние сме готови да ги запазим. Предпочитам Румяна Бъчварова пред Калин Стоянов", каза Петков.

Според него ГЕРБ-СДС наистина много държат на Калин Стоянов.

"Той ни беше подаден от Мария Габриел. Приехме го, защото смятахме, че е безпартиен. Разбрах, че нещата са различни, когато смени 18 директори на ОД МВР без да го съгласува с правителство. И никой не ни се обади от ГЕРБ, за да ни пита за това. Тогава разбрах, че той ги е съгласувал с ГЕРБ и ДПС. Той се справи нелошо за Шенген, направи някои добри неща", призна Петков.

Той е разочарован от Мария Габриел, защото не е успяла да издържи на партийния натиск.

"Тя бе натисната да вкара нови имена в папката с министри, които не бяха съгласувани. ГЕРБ и ДПС желаят България да бъде същата както по времето на тяхното управление. Това е светът, в който те се чувстват комфортно и имат контрол. Ако ние сме първа политическа сила, ако хората ни дадат възможността да продължим нашата реформа, те ще се съобразят… Те не са лоши хора, но ги и е страх от миналото", заяви Петков и добави, че иска да имаме система, която да не позволява на политиците да правят незаконни неща.

Той заяви, че Борисов е направил една лоша сделка за ГЕРБ преди девет месеца и не можеше да я удържи.

"Той през цялото време искаше да предоговори тази сделка за 18 месеца. През цялото време си спазвахме думата. Няма как да сме партньори с хора, които непрекъснато си сменят основните позиции", каза Петков и подчерта, че ПП-ДБ няма да управляват с никой, който не е готов да реализира реформите в службите и регулаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връщай папката и деректо за Канада )
229
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде Кирчо избърши се добре огащвай и си тръгвай вече че ще ти дойде в повече
228
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци ка го отработи тоя да не вземе и той да излезе в майцинство Ленино, е ЩЕ СЪМ ДОВОЛЕН И НА ЕДНО ИЗЛАЗЕНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА И ВЛАЗЕНЕ З ЗАНДАНА .
227
2
 
22
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
ХараКиро два пъти се самосваля от власт. И двата пъти заради безгранична наглост , дебелоочие и пренебрежително отношение към партньорите си. Първия път даже вдигна протест срещу себе си. Явно му хлопа дъската на тоя човек, или прекалява с дрогата.
226
3
 
2
 
! Отговори
До 242 преди 1 месец
Ей,зомби,не само ще го стигне,а и ще го задмине,защото твоят гуру е една топка лой,която не може да тича,а само грухти на едно място?
225
3
 
27
 
! Отговори
ПП/ДБ преди 1 месец
ПРИКЛЮЧИХМЕ ПРОМЯНАТА!
224
2
 
6
 
! Отговори
Селяндур преди 1 месец
До АнонименКирЕ, ти ли си? Пак ли си предОбрил с кристалите е мушморок?
223
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една въшкаа като преяде и излиза на челото. Гъзз глава затрива. От много алчност за власт и липса на преценка за ситуацията така става. Да си втора политическа сила и да се държиш все едно един глас не ти е достигнал за абсолютно мнозинство е просто нелепо. Всяко нахалство си има граници.
222
3
 
13
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
В интелектуалното развитие на човека има няколко етапа. Първият е до 3 годишна възраст когато разбираш, че има играчки които ти харесват и ги искаш само за теб. Лед това идва етапа до 9-годишна възраст в която ти си винаги прав, а другите са ти виновни. Ето, точно тук е спряло интелектуалното развитие на Кирчо и кокорчо.
221
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На гербавите пяна им излиза от устата.Мислеха си,че цял живот ще управляват начело с една проста тиква,но черна котка път им мина.Боко похарчи Габриел и унижи другите три тетки,които уж преговаряха за нещо си,а се оказа,че той през цялото време им е дърпал конците.
220
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя кристалния Киро не може да стигне Бойко дори и срещу него да бяга!!!!!
219
1
 
4
 
! Отговори
1280 преди 1 месец
До До 231Жълтопаветендебил преди ГЕРБ бяхме номер 1 по всички показатели, така ли? За разлика от всички останали преди тях обаче, по времето на ГЕРБ освен кражби имаше и доста направено. С ПП/ДБ и всички анонимни аматьори имаме само яко крадене, наглост, и слугуване на чужди държави. И понеже наглостта жълтопаветна е безгранична все някой друг трябва да ви е виновен. Путин не е ли виновен и той освен ГЕРБ, че сте дебилиаматьори?
218
2
 
2
 
! Отговори
До 229 преди 1 месец
Точно защото замесник омбуцмана си е подал оставка, няма как да стане служебен премиер. До процедурата по избор на слъжебен премиер тя вече няма да е на този пост. А в конституцията е записано "изпълняващия длъжноста", а не "в оставка"
217
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Простичко казано: кой ми ака в гащите. След определението "средна работа" за Бойко Борисов какво да го коментираме? "Слечигащи" не спря да ръси опорки. Лъсна и защо са поискали в Конституцията министри да имат двойно гражданство. ББ го било страх? Айде бе! Странното, че вече няма комфорта в бТВ. Не му спестяваха никакви въпроси и го засичаха.
216
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали Ники Денков много искаше да пътува? Е вече е пътник...
215
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А лъжите на облачните какви са на българи срещу българи
214
2
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Кой започна играта с неспазване на Споразумението от преди 9 мес? Про100то с Мумурандума,в който Шарлатаните искаха още и още власт.Е,не стана.Когато искаш прекалено много,накрая получаваш нищо.Канадският измамник си мечтае да е първа политическа сила??? Още не е изтрезнял от снощи.
213
2
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Тоя го гледах вчера. Разсмя цялата зала. Даже от ПП-ДБ се хилеха докато се дереше от трибуната
212
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е,че Боко никога повече няма да управлява еднолично.Как ли феновете му,които трамбоваха по жълтите павета през 2013 г.срещу Пеевски,сега приемат прегръдката му с него?
211
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те мутренските времена са сега от 3 год преди си беше спокойно