Сачева с тежки обвинения към ПП-ДБ: Насилие и брутален пазарлък

Те искаха да обърнат спецслужбите с хастара навън
28 мар 2024 09:16, Петър Бойчев
82
Сачева с тежки обвинения към ПП-ДБ: Насилие и брутален пазарлък
Снимка БГНЕС

Тежки обвинения отправи към доскорошните си партньори в управлението от ПП-ДБ зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

ПП-ДБ говорят за домашното насилие, но по отношение на служебното насилие са номер едно в българския парламент, заяви тя пред Би Ти Ви. Като примери за служебно насилие тя даде позициите, че всички промени в закони, които предлага ГЕРБ, задължително са лоши, а тези на ПП-ДБ задължително са добри.

Тя индиректно обвини ПП-ДБ за конституционния хаос, който се създава от новите текстове за назначаване на служебно правителство. Ден по-рано Христо Иванов от ДБ твърдеше, че текстовете за списъка на потенциални служебни премиери са били предложени от ГЕРБ и ДПС. "Има стенограми и протоколи, върнете се и прочетете", коментира Сачева неговите думи.

"Нямаше да говорим за проблемите в конституцията, ако обръщахме малко повече внимание на разумните решения. А не всичко, предложено от ГЕРБ, да е лошо, а всичко от ПП-ДБ да е добро. Уморих се да ме обвиняват", заяви още зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя обвини ПП-ДБ в постоянно изменение на законите заради конкретни хора. И даде пример с промените в конституцията, които ограничиха правомощията на президента заради отношенията на ПП-ДБ с Румен Радев.

"Не е нормално три години да говорим колко е важно да приемем конституция и в момента, в който е приета, да говорим какви проблеми създава. Взели сме политическо решение да ги подкрепим, но нямах вътрешното убеждение, че всичко, което се предлага, е работещо", коментира още Сачева.

Преговорите за министри са били брутален пазарлък, заяви още Сачева, която бе в преговорната група от страна на ГЕРБ. Кирил Петков постоянно говори за сделка, това не е пазарна демокрация, каза още тя.

Не е ясно кой е лидерът в ПП - Асен Василев или Кирил Петков, добави Сачева.

Много е важно как сме били облечени и колко пъти сме излизали. А предложихме седем страници, които Кирил Петков нарича щуротии. Но ние предложихме принципи, не пазарене, каза Сачева. Тя описа действията на ПП-ДБ като пазарене да се дели БЕХ, да се разделя ДНСК от регионалното министерство.

Искате ли специалните служби да бъдат обърнати с хастара навън за един месец и да бъдат назначени нови хора, попита Сачева по адрес на желанията на ПП-ДБ за скоростни промени в специалните служби.

Сачева обясни, че за ГЕРБ е все едно дали изборите ще са две в едно, както настояват от ПП-ДБ или на различни дати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Сачева преди 1 месец
Кокорчовците упражниха брутално насилие над Баце, обърнаха спецчастите му с хастара навън!
51
2
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Малко театър за матрялаМомчетата от -пп/дб , изпраха и колосаха бацо и шишиСега се отеглят на заслужена почивка докато не потрябват отново
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
45 Хаах, виж базедовия поглед на инвалида Кокорчо, мехурът, който ще спраска ризата му и женската му походка. Отврат!
49
2
 
6
 
! Отговори
ахахаха преди 1 месец
Сачева за ППДБ: Те искаха да обърнат спецслужбите с хастара навънМчи те са си за обръщане, не ли?!
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промяната според ПП,ДБ е, да изчистят въпросните ведовства и да поставят там само свои хора, като се запазел министерския състав?! Тоест, искат абсолютната власт, а Мария Габриел, която обидиха че била лице на мафията и заплашиха, че ще й унищожели кариерата извън България, да стои като статуя в ролята на премиер, обиколена от нагли нищоправещи кариеристи и аматьори от ПП ДБ, в потъваща държава. ПП,ДБ внесоха тона на омраза, нарушиха конституцията, демокрацията и парламентаризма. Крайно време е, да излязат от властта.
47
1
 
2
 
! Отговори
До Софиянец преди 1 месец
Много точен коментар!Абсолютно вярно!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоест, каквото реши партията, виждаш, че измененията не са ок, но понеже е решила партията си ок, сега като се скарахте се сети... хвани единия - удри другия... като две капки пikнq sсте ейййй
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сачева,я малко по-обрано,че след изборите пак ще трябва с тях да преговаряш.Така каза Боко.А неговата дума за вас е закон.Нищо,че ви направи смешни,пак ще ви прати на преговори,а той пак ще ви дърпа конците.Ама за вас думата унижение не съществува.
44
2
 
6
 
! Отговори
ВИЖ преди 1 месец
Вижте и само погледа-нахален,не още по-лошо-нагъл.Да си спомнят хората,които са социално слаби какво направи за улеснения на и без друго тежкия им живот.Калко услуги се подобриха,на колко истински социално слаби семейства помогна?
43
2
 
6
 
! Отговори
Още по-анонимен преди 1 месец
До АнонименКъде да го скрие тоя плондер, то няма скриване. Сутринта заело целия телевизор!
42
3
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
Отврат!!! Нещо , наричано жена. Мазна, нелицеприятна . Гнус. Проста и нахална . Драйфа ми се като я гледам. Ако беше последната жена на света щях да си остана честен. За политика да не говорим . С такива " нежни " създания не се печели електорат . Но пък платения е наличен ...
41
3
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 1 месец
Той с такива женици се чувства най комфортно - не могат да му застрашат лидерството, зависят от него та може да си мие ръцете с тях като сгафи. Винаги около него допуска само неизбираеми: Сачева, Фидосова, ЦвЦв, Томислав ... На всички нещо все им куца та той си остава слънцето.
40
1
 
7
 
! Отговори
Дъни преди 1 месец
Алибегов по-добре насилва нали?
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
много нелицеприятна жена,Бойко разкарай този хитлеристки плондер,води до отлив на гласоподаватели,скрий я някъде.
38
1
 
13
 
! Отговори
gnuster преди 1 месец
Хубаво погледнете лицето на тази жена. Това е социален рабоник, секретарка, най-низшето ниво на администрация, която обяснява за спец служби. какъв хастар бе, ама какво да се учудваме - Румяна Бъчварова, виден социолог беше вътрешен министър. Това говори достатъчно за всичко.
37
1
 
1
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
115:)))
36
6
 
7
 
! Отговори
Справедлив преди 1 месец
Службите са за тотално закриване и ново създаване. Те са инфилтрирани от проруски елементи и изчистване е НЕВЪЗМОЖНО! Войната тече с пълна сила! РАЗБЕРЕТЕ ГО!
35
1
 
3
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Чакаме и биков другия борец срещу герб след сачеваСлед изборите и кирчо ще бьде приет в редиците
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицето на Лъжата, на която и плащат в политическо говорене
33
3
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Загладила е косама - герб суджук и филе елена , се отразяват добре на всеки