Радев: Когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат

Разговорите за служебен премиер продължават
Обновена: 29 мар 2024 11:53 | 29 мар 2024 11:52, Нели Христова
71
Радев: Когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен резултат". Това заяви президентът Румен Радев и информира, че разговорите с потенциалните кандидати за министър-председател вървят спокойно и конструктивно, предаде БГНЕС.

"Вече достатъчно ясно се изразих, че опциите са изключително стеснени", каза президентът относно възможностите, които му предоставя Конституцията в търсене на сужебен премиер.

Още по темата
"Виждате, че има и редица проблеми по отношение на съвместимост на редица от тези длъжности. Но винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен резултат", допълни Радев. По думите на президента така, както са изготвени конституционните промени, могат да се появят всякакви подводни камъни.

"Аз вече заявих, че ще направя всичко възможно да изпълня изискванията на Конституцията, независимо колко лоши са тези промени", отбеляза той.

На въпроса наясно ли е вече кого ще назначи за служебен кабинет, президентът заяви, че ще отговори на този въпрос, когато се види с всички потенциални възможности. Разговорите му днес продължават.

Радев коментира, че досега срещите вървят спокойно и конструктивно. "Но нека ви споделя за моя избор, едва когато приключа всички срещи", заключи той.

В 12.30 часа днес държавният глава ще разговаря с омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

На „Дондуков“ 2 Румен Радев ще приеме подуправителите на Българската народна банка както следва: в 13.00 часа е срещата с Петър Чобанов, в 13:40 с Радослав Миленков, а в 14.20 часа с Андрей Гюров.

Със заместник-председателите на Сметната палата президентът ще се срещне в 14.50 часа, когато на "Дондуков" 2 ще пристигне Тошко Тодоров и в 15.30 часа е разговорът с Горица Грънчарова-Кожарева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
11
 
! Отговори
110 преди 1 месец
Тази промяна дето ограничава избора на служебен премиер до 10 души трябва да бъде отменена от конституционния съд, тя е парадоксална - ако никой от тях не желае, поради каквато и да е причина президентът трябва да го застави ли? Радев да предложи на Росен Желязков като каже, че другите са отказали, да видим как ще откажат гласувалите тези промени.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омбудсманът и заместниците и трябва да стоят далеч от политиката понеже са политически независими. Управителят на БНБ и заместниците му, както и Управителят на Сметната Палата и заместниците му трябва да стоят далеч от политиката по същата причина. Председателят на НС не може да стане служебен премиер защото трябва да ръководи НС. Може ли този, който 'поправи' Конституцията (Х. Иванов) да му бъде търсена отговорност поради явна некадърност? Тези, които го подкрепиха също са виновни.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО АНОНИМЕН "СТРАХ ДА НЕ ИЗПУСНАТ СТРАХ ДА НЕ ИЗПУСНАТ ХУБАВАТА ДЛЪЖНОСТ" - НАЛИ НЕ СИ ТОЛКОВА НАИВЕН, ЧЕ ТЕ БДЯТ 24/7/52/365 БЕЗ СЪН И ПОКОЙ, БЕЗ ГОДИШЕН ОТПУСК,БЕЗ БОЛНИЧНИ И Т.Н.??!!! НЕ СИ ЛИ ЧУВАЛ ЗА "ЗА --ДЛЪЖНОСТ-- ЕДИ КОЙ СИ..." ЗА СРОКА НА ЗАМЕСТВАНЕТО ВКЛЮЧИТЕЛНО И КАТО СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ...
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента е прав, че няма да доведе до най- добрите резултати, само забрави да каже за кого.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяха се поредните глупости на Киро дето сътвори. Можело да се избира само от 10 души,но не е ясно дали тези 10 души искат да са на тази позиция за 2 месеца. Щото ги е страх да не си изпуснат хубавата длъжност след това заради тези 2 месеца
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА,ЛИМИТИРАНЕТО ОГРАНИЧАВА ПРЕЗИДЕНТА,А АКО ГО НЯМАШЕ МОЖЕШЕ НАПРИМЕР ДА НАЗНАЧИ ЗА СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ МЕРИ ГАРГАМЕЛА,ДА СЕ ДОКАЖЕ И ДА И МИНЕ МЕРАКА,НО УВИ "ПРОМЕНИТЕЛИТЕ" НЕ ГО ПРЕДВИДИХА...
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера пореден удар на възмездието по хохлите със свършилите ракети. Всичко свалили пък електроцентралите им извън строя, няма ток и само един ранен )))) Кой ще повярва на това бе?
31
1
 
5
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
Няма нелимитирани избори. Търси се най-доброто при наложените ограничения.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Freedom of speech is one thing, .... Freeing the idiots is another. - Свободата на словото е едно,.... Освобождаването на идиoтитe и друго.
29
8
 
2
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
...видяхме го твоя избор , когато не е "лимитиран"! Още дълго имаме да го изплащаме! И това "лимитиране" е единствено заради теб, за да не изнасилваш отново Конституцията!
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тези руси - стар и млад! - прекланяли се пред Шамбат. Обичали го с порив горд, почитали като Бог. Нарекли своя град Бащу на прякора му "КИЙ". Затуй Бащу пък, крепост в тоя град, нарекли с името ШАМБАТ.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Шамбат дошли в Бащу безчет Улчи - народ все горд, напет. Те в крепостта заемат стан, за да я пазят в мир и бран. И ето, СМЕСИЛИ се там със руси, племе от Саклан. И тъй сродили род със род - все храбри руси, НОВ НАРОД.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев, Буци и Гуци лимитираха отдавна това нещо, наричано още от някои държава!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изтласкват франките Шамбат в България обратно пак. Над брат смилил се кан Кубрат, Бащу му връща крепост - град.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите от над 5 години плюят президента и се кефят на евроатлантическия си стандарт на живот. Продължавайте да се радвате... Оввввциииии
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А отказ да се върне пак на служба родния брат Къбрат нарекъл "отделен" - Да, Кой! - "отрязан", "подчинен".
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там - заповед на кан Кубрат! - Шамбат, по-малкия му брат, на българите балтавар, Бащу издогнац, крепост с вал. По заповед на своя кан, Шамбат отново бе призован: на Сула (Дунав) царство основа, Дулоба се нарича - да!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тожко от толбухин, ДДС шмекера на републиката, нападжията на мафията, него бренекето не го лови.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не ми дерме. Аз няма да гласувам.
19
0
 
6
 
! Отговори
54321 преди 1 месец
Идеята не е само да се ограничи президента а и отрочетата които слушат да не ходят на борсата че с какво ще си живеят и не се знае кой ще ги вземе. Сега ще са си депутати без да прекъсват заплатата златна няма да има борса търсене на работа 18 лв на ден за 4 месеца......