Василев: Моделът на ГЕРБ е моделът на Латинска Америка

Изборите през юни са изключително важни за всички българи
30 мар 2024 16:40, Александър Попов
147
Василев: Моделът на ГЕРБ е моделът на Латинска Америка
Снимка: БГНЕС

Асен Василев, съпредседател на ПП и финансов министър в оставка, представи постигнатото в икономиката по време на по време на Отчетно-изборното събрание на "Продължаваме Промяната".

Икономическият модел, който ГЕРБ развива, е моделът на Латинска Америка. За три години ние всъщност успяхме да върнем нещата и неравенството да падне, обяви Василев. По думите му всичко това се е постигнало не с увеличаване на данъците,  а с насочване на обществения ресурс към най-бедните.  Ако искате България да стане латиноамериканска държава – гласувайте за ГЕРБ и им дайте властта, каза той.

Две години водим битки, за да се въведе минимално заплащане за медицинските сестри и лекари в болниците и знаете ли кой се противопоставя -  шефовете, отбеляза Василев и добави, че има ръководители на болници, които получават заплати от 50-60 хиляди лева на месец. Постигнатото е малка стъпка в посока на развитието на европейско здравеопазване, голямото предстои и то е свързано с отношението към пациентите, външния вид на болниците и отношението в колективите, посочи той.

Василев призова опонентите на ПП-ДБ в политиката да седнат заедно, за да бъде постигнато европейско здравеопазване.

Василев отчете още, че първата магистрална отсечка в Северозападна България вече е факт и започва строителството на последния участък на магистрала "Струма", през Кресна. Имаме пет магистрали в строеж, такова нещо страната не е виждала, заяви той.

Бюджетът на Българската армия е над 4 млрд. лв. , като такива инвестиции не е имало от края на комунизма, посочи финансовият министър в оставка. Асен Василев коментира инвестициите, свързани с енергетиката, газовата инфраструктура, подаденото заявление за изграждане на ВЕЦ на Дунав.

Всичко това успяхме да постигнем с дефицит под три процента, посочи той.

Той заяви, че изборите през юни са изключително важни за всички български граждани.

За да мръднем оттук, от двете трети покупателна способност спрямо тази на средния европеец, трябва да се случи една коренна промяна в българското общество – трябва да имаме честен мач, не предварително уговорен, разясни Василев. Трябва, когато се обяви конкурс, независимо за какво, да не е предварително уговорен и да се знае кой ще спечели, отбеляза той. Следващите 10 процента наваксване в икономическото развитие ще са свързани с това ние да можем да направим държавата да има честни конкурси и да няма предварително уговорени дузпи, ей това ГЕРБ и ДПС не могат и не искат да допуснат и затова отиваме на избори, за да решим дали искаме европейско развитие и честни конкурси. Ако искаме европейско развитие и честни конкурси изборът е ясен, заяви Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този колко е гнусен. Дали тази която го е родила се срамува от отрочето си, или е същата гнуснярка?
133
0
 
2
 
! Отговори
QuebrA преди 1 месец
Е внимавай ХАсане, кого обиждаш глейтак, темпераментни сме!!!
132
2
 
2
 
! Отговори
Стар виц преди 1 месец
Боко си чака излишъка, Чувалчетата, Чекмеджетата. Идва Асен Василев и казва: Ще намалим излишъка, чувалите с пари и пачките в чекмеджетата, за да правим социална политика и да вдигнем пенсиите и минималките, да увеличим потреблението на сирене и салам. Боко е ужасен и разсърден и отвръща: Добре, ама защо с моите пари?
131
1
 
8
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 месец
А твоят модел какъв е?Много по-добри финансисти от теб,казаха че няма излишък,а има счетоводна шмекерия.Това го разбраха и в европа и затова не веднъж ти правят забележки.Явно докато нете махнем на сила ще продължаваш да си правиш далавери на наш гръб.
130
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Едно от стотиците вредни решения на Кокорчо е изхарчените един милиард лева от фонда за енергийна сигурност ,от който фонд трябваше да се компенсира поскъпването на тока от 1 юли. Сега всички потребители ще му плащаме некадърността.
129
1
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Гледах Атанас Пеканов при Цветанка Ризова. Каза, че ще изгубим милиарди от еврофондовете по плана за възстановяване и устойчивост. И това става, защото Асен решил да сложи ръка и на тези пари и да ги командва. А не е работа на Асен да командва постъпващи европари. Нищо не било направено по никакви проекти. Пеканов каза - поне за прословутия завод за батерии да беше усвоил средства, това беше идея на Асен! И в крайна сметка губим огромни пари заради него. По-лош финансов министър не сме имали!
128
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Асен дали си вярва сам на себе си? Отвратително същество и умните хора на цялата държава не могат да го изритат от политиката, да спре да вреди.
127
0
 
11
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Кокорчо пухкавия ***,ши ба Ния гей,недоразумението което няма нищо общо с мъж, меко те ло и отвра ти телни подобие на човек, от врат.
126
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно се е влюбил в некое от футболистчетата дошли у нас от Латинската Америка.
125
11
 
3
 
! Отговори
Един преди 1 месец
Ми българите сме диво племе като от латинска Америка. Ние си заслужаваме такива като Бойко , защото хората са масово uдиоти като него.
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
латинска Америка не може да ги стигнете, другарю Василко!
123
0
 
7
 
! Отговори
МазениФагет преди 1 месец
СпокоФаг те даже Къро и присужницата намериха и онемяха зад дебелите зидове с 30 души охрана в Кейптаун. И теб ще ти светят маслото с любовника ти един хубав слънчев ден на дебелата глава машите.Така ми се струва.И ще е заслужено
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асене благодарение на ГЕРБ беше фин министър последните 9 месеца Асене позор
121
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама се гушнахте с Герб нали?Молихте им се и след изборите пак ще им се молите.Ми няма как сега да се правите че сте срещу тях.
120
0
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Асенко с милярда от енергетиката като избяга в латинска америкаВ мексико за толкова даже пирамида ще му построят по подобие на храма на - кецоактълДасе чуства като бог
119
0
 
15
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Пп/дб с едни голи льжи милярдери станаха - никога герб , бойко и шиши в затвора , куролацияКирчо показваше килиите на бойко и пеевски - пьк после ги разцелува и прегьрна , ристъо пьк пие кафе в скута на шишиЦирка е пьлен
118
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжи отвсякъде от телевизията от Интернет лъжи лъжи лъжи продават шарлатаните
117
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кой е моделът ГЕРБ А моделът на шарлатаните кой е Преди да се появят тези наетите божковисти държаватабеше спокойна никаква инфлация покупателна стойност ищяхме да влизаме заедно с Хърватия в Еврозоната а сега сме наникъде
116
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моделъг на ГЕРБ по нищо не се различава от модела на БСП, ДПС и останалите русофилски предателски партии. Моделът се нарича "Гепи яко и безпроблемно". Безпроблемно защото нашите хора от съдебната система и службите ни закрилят.
115
8
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Факт е че ако не гласуваш подкрепяш ГЕРБ,май хитруваш.