Радев: Ниският социален статус в армията ще изчезне

Това обеща президентът на полигон "Ново село"
18 апр 2024 18:51, Нели Христова
18
Радев: Ниският социален статус в армията ще изчезне
Снимка: БГНЕС

Ресурсната неосигуреност на армията и ниският социален статус постепенно ще остават в историята, заяви президентът Румен Радев пред българския контингент от Многонационалната бойна група, която е на територията на страната ни.

Държавният глава и президентът на Италия Серджо Матарела посетиха учебен полигон "Ново село", където бяха посрещнати с почетен караул от състава на Многонационалната бойна група. Двамата се запознаха с мисията и дейността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова държава.

"Като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили искам да ви уверя, че ресурсната неосигуреност, ниският социален статус, вашето лично оборудване и въоръжение – всички тези проблеми постепенно вече ще остават в историята“, каза Радев пред военнослужещите.

Българската армия все още е поставена в условията на липса на достатъчно ресурси за водене на бойна подготовка. Работите в битови и социални условия, които са далеч от необходимостта на това, което вършите, коментира президентът, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
АЛО, преди 1 седмица
С НИСКИ ЗАПЛАТИ,СТОЯТ ПЕНСИОНЕРИ НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ,КИБИЦИ И КЛЮКАРИ,БЕЗ САМОЛЕТИ ,БЕЗ ТЕХНИКА-КАКВА АРМИЯ ,КОЙ БИ СЕ ЗАБЛУДИЛ-ПЪЛНА ШУРО-БАДЖАНАЩИНА И ТОВА МНОГО ГОДИНИ
15
2
 
1
 
! Отговори
Боко тиквата преди 1 седмица
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори. Само ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава със НАТО и ЕС и САЩ долу СССР. В момента Боко тиквата е 🐷 Пеевски мафията искат магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и всички ревът срещу ПП значи всичко е наред
14
1
 
1
 
! Отговори
Никога ГЕРБ ДПС преди 1 седмица
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори. България над всичко искам България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски прасето.никога ГЕРБ ДПС ИТН дъното бутнаха правителството на ПП. Какво стана със нексо. Нищо пошилки преди избори и после съдене на България за обещетение. НЕКСО съди България за 2 милиарда евро
13
1
 
0
 
! Отговори
Не им вярвам ! преди 1 седмица
Ако тръгне Русия срещу нас да не хвърлят пушките и да трябва други да воюват ?Когато беше взрива във Кербала 3-4месеца не можеха да съберат хора защото си мислеха. че е опасно . Иначе сега е лесно за Млад човек Отиваш във 8часа и се връщаш във 17 да си пиеш биричката . Да няма--аз за хиляда лева няма да ида на фронта ! Мисля че и за повече няма да идат--това си е мое мнение ,извинете ме .
12
2
 
2
 
! Отговори
Пеевски Боко преди 1 седмица
Браво респект към ПП ДБ респект към тях. Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Радев слуга на СССР работи срещу ПП.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заплатата на един войник, минималната, трябва да е средната за IT сектора, защото без IT можем, но без да има кой да ни защитава - не. Струва се да се помисли за това - на кого ще поверите живота си, на чичката с шкембето с клавиатура и мишка в ръка или на обучени професионалисти, умеещи да боравят с оръжие, военна техника и високо чувство на патриотизъм и боен дух. Отговорът мисля е ясен!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-*** *** са *** военни! Това ако дойде един партизански отряд на Хизбула ще ги *** и ще им *** *** за отрицателно време! Най-големия *** който не става и за *** става военен!!!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Десито от къде го извади този зелен панталон!? Тази жена така и не се научи как да се облича според случая и природните си дадености.
8
2
 
4
 
! Отговори
Николай преди 1 седмица
На САЩ и глобалистите, Русия им трябва като "страшилище" за да има въобще НАТО. Не им трябва Русия с която да са в мир и да търгува нормално с Европа!Ако не е страшилище трябва да я предизвикат по всякакъв начин.Пък ако ще и да съсипят Европа
7
2
 
5
 
! Отговори
Велизар преди 1 седмица
Тия *** да вземат да се скрият някъде, преди да са ги изритали с шутове скандално опсаните приказки за война, които ръсят. Ще си оставят младите хора професиите и живота, за да пълнят вмирисаните казарми, да затъпяват и да изпълняват командите на разни ***.... Страхотна идея е и в нация с все по-малко работна ръка и все повече пенсионери да занимаваш младите хора с глупости. Още една причина да си биеш шута от тая к*чина наречена държава. И какъв е скритият подтекст? Осрахте се в Украйна и сега ви трябва пушечно месо да бранят шиши и тиквун ли?
6
3
 
7
 
! Отговори
Венци преди 1 седмица
Независимо от продължителността, поделението или обучението: Казармата е абсолютна загуба на време! Нищо не оправдава тази загуба! Няма никакво значение какво знаеш! Казармата е пропаднала форма на унижение и разврат! Колко хора биваха изнасилвани, започнаха да изпозлват наркотици, или бяха убити... знаем всички много добре! Казармата е място за хора без никаква стойност и да имат власт да си чешат егото. Нищо повече, нищо по-малко! Има професионална войска. Да се оправят както могат! И без това нищо не могат :)
5
3
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 1 седмица
Всеки, отговарящ на изискванията за военнослужещ, може да заповяда в армията. По цял ден ще спите, няма да плащате осигуровки, и ще се пенсионирате на 55г. Вратите са широко отворени. То ако беше така, щеше да има опашки пред военните поделения.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Формира се скъпа армия. Парите ще са от Европа, а в ролята на разходен материал български младежи и девойки.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нисък статус ли?!Няма по-добър статус от тях-кой се пенсионира по-рано от тях?!Кой получава 20 заплати при пенсиониране като тях?!Кой не плаща и стотинка осигуровки а *** с 2 усти?!Кой ползва разни измислени курсове за "адаптация за стреса от цивилния живот"?! НИКОЙ ДРУГ!
2
1
 
11
 
! Отговори
А Радев преди 1 седмица
Като беше в армията,повиши ресурса само на любовницата си.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кога :)))