Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от Политика
Петков: Двама човека спират прогреса на цял народ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Славчо ние ти дадохме възможност за правителството преди време ти избяга, сега не се пъни. Радев ако е държавник, а той е,ще даде мандата на Възраждане
313
1
 
1
 
! Отговори
Защо днес преди 6 дни
Заседанието се отлагаше два пъти,след като снощи още са се разбрали?Значи нещо р пътувало и се е забавило.Затова този,който председателстваше заседанието от ИТН каза дословно:Давам ви 25 минути!
312
1
 
8
 
! Отговори
Хмм... преди 6 дни
На господина от диванчето ще кажа следното, когато бяхте в пъти повече от сега, вие просто избягайте от властта и дори не направихте опит за съставяне на кабинет! Сега обаче надежди за мандат бленувате. Защо тогава дори не опитахте да го предложите този експертен кабинет, а сега, защо Трифонов?
311
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Трифонов, ще стане това което каже шефа ти!
310
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Спукана му е работата на това НС ако вие сте му надеждата.
309
3
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 6 дни
ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА 10% -во УЧАСТИЕ В СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ....ха,ха,хаааааа....САМО ТАКА , НАРОДА ЩЕ ОТСЕЕ НЕГОДНИЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА , ВЛЕЗЛИ ЗА ПАРИ И ИЗГОДИ В НЕГО...ХА,ХА,ХАААААААААА!
308
1
 
5
 
! Отговори
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ...?? преди 6 дни
"СТАРАТА СОЦ-СИСТЕМА" ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СРЕСТВА ОТ БЮДЖЕТА , ЗА ЛИЧНИ ЦЕЛИ НА Т.Н. "ПОЛИТИЦИ" ----ВЕЧЕ ИЗОБЩО НЕ РАБОТИ!!!!!...."ПОЛИТИЧЕСКАТА ХРАНИЛКА" --ЗА НЕГОДНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПЛАЗМОДИИ , ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТА ---В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ---СЛЕДВА ФАЛИТ НА "СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА" И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО , ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ...ХА,ХА,ХААААААААА....НЯМА МЯСТО ВЕЧЕ ЗА "СЛУЧАЙНИ ХОРА" В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
307
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Надеждите бяха,че най-сетне в парламента може да влезят и по-нормални хора.А то какво? Пак същия публичен дом!
306
1
 
11
 
! Отговори
Чалгарак преди 6 дни
Написала е сценария кадънката на Доган. Няма спор
305
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Мъж,който не е създал семество е тоя.Три поколения той зарази с простащина и крещене,с чалгия и простотия, с бръснатата си глава.Не случайно много негови колеги го напуснаха.
304
1
 
13
 
! Отговори
Хм преди 6 дни
Е,поне ще разберем дали Славиту е манджурски кандидат на Доган.
303
2
 
13
 
! Отговори
Славчоооу! преди 6 дни
А бе що те е страх от избори?!? Нали уж си за правото на суверена сам да избира?!? Що така бре,чалгаджи?!? Само като си помисля,че през 21'ва за малко не гласувах за теб,обаче си спомних,че беше издигнал в култ царя,ПаситУ и останалата гнил004,та се 0свестих навреме...Досега, който е имал съмнения,че ваштА малка партийна сте малкото ДъПъСъ,вече всичко е ясно!78 стотинки на вятъра!
302
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Смисъла на служебното правителство в вида който си го представя ИТН е експерта да е с програма по съгласувани задачи. За всяко раздаване на пари на определени фирми, да има едно наум, щото политически няма гръб.Това е основната борба в парламента. И се очудвам на всички които искат някаква сглобка, която неминуемо води до политически гръб и обхващане на държавата в старите схеми.И има резон ГЕРБ и ДПС да се съгласят, защото все пак имат и бели схеми за движение на паричен поток в техни фирми
301
13
 
3
 
! Отговори
Реалност преди 6 дни
Не мога да разбера , преди Трифонов виновен , че не състави правителство на малцинството . Сега пак той , че Борисов не съставя . Много тикви във форума .
300
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Надежди нямам, експертите са мой или твой, за какво експертно правителство говорим?
299
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
НС се напълни с хейтъри на тиквата. Лошия матрял си отмъщава.
298
3
 
10
 
! Отговори
славчу се пазари преди 6 дни
Яко се пазари Чалгаря!
297
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ХОРА ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЕЗИ ХОРА ПРАВИТЕ ГИ БОГАТИ И НИЩО НЕ РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ СЪБУДЕТЕ СЕ
296
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всеки се чуди какъв ход да предприеме, за да не носи отговорност, и Славчо измисли това. То прилича на позицията на Възраждане. Е добре, Радев ще му даде мандата и след това какво - никой няма да подкрепи кабинета му. Затова да се стягаме за нови избори, може би есента да е по-мъдра от ляпото.
295
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Славчо, експертен кабинет ние и сега си имаме - какъв е смисълът да го сменяме с друг? Помним ги вашите експерти - хора без стаж и без доказани качесчтва в по-голямата си част - не, благодаря!