Експериментът в Dnes.bg: Велоалея или лунен пейзаж?

Дупки и разровена настилка карат велосипедистите да карат по шосето в "Бъкстон"
Обновена: 4 май 2016 15:43 | 8 май 2015 08:39,
40
Експериментът в Dnes.bg: Велоалея или лунен пейзаж?
Снимка: Dnes.bg

Велоалеята на булевард "Братя Бъкстон" не стимулира по никакъв начин колоездачите да я ползват, дори напротив - принуждава ги да карат по платното или на тротоара. След като проверихме огромните дупки по софийската улица "Кюстендил", наш читател ни съобщи и за "лунния пейзаж", който представлява велоалеята на скоро ремонтирания булевард в южния квартал.

Ивайло Георгиев ни сигнализира, че по велоалеята има дупки, настилката е разровена, на места въобще я няма. Недомислени шахти по средата на пътя също пречат на нормалното каране на колело.

По думите му скоро след пускането в експлоатация на велоалеята, настилката се е развалила и е станала на дупки. Той е подал жалба в общината, а отговорът е бил, че настилката е експериментална и фирмата изпълнител ще поеме отговорност. След това "отговорността" била поета като премахнали цялата настилка и алеята била боядисана с червена боя.

Решихме да проверим на място каква е ситуацията на велоалеята. От спирка "ул. Вихрен" на тролей №2 до Околовръстното шосе велоаелята е в окаяно състояние. Цялата настилка е разровена, образували са се дупки и по алеята се търкалят дребни камъчета. Често има и шахти, през които точно минава велоалеята. Пътят за велосипедистите минава и през джоб на спирка, където ако има спряло превозно средство, колоездачът трябва да изчака пътниците да слязат и да се качат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Тази "велоалея" наистина е мислена от ***. Проблемът й не са дупките, а самата настилка, която е ронлива и неравна, а на автобусните спирки преминава в павета. Много по-удобен за каране всъщност е асфалтирания тротоар отстрани.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами просто погледнете как се прави в Холандия или Дания. Ако всички колоездачи там се качат на таралясници, като в БГ ще им се види тесен света.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва да караш колело в София трябва яко да обичаш екстремните преживявания и да не ти пука дали ще умреш или просто ще останеш инвалид.Предполагам,че кобрите за целуване са свършили както и пистолетите за руска рулетка затова има и толкова велосипедисти ентусиасти.
11
1
 
20
 
! Отговори
симпатяга преди 9 години
Цялята "работа" на калинките в столична община е такава. А вижте и велоалеята в Младост, дето много я хвалеха колко били развили града на предишните избори -алеята просто я НЯМА. Е, нали има достатъчно *** хора, ше си ги изберат пак -аз съм *** и вие сте прости..., те така, простите хора намериха щастието и баланса в живота, а ние другите, малцинството, не сме им важни. Това е.
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази велоалея е експериментален паркинг за джиповете на местните мутри. Как няма да е разбита и олющена?
9
1
 
24
 
! Отговори
Бай Кър преди 9 години
До номер 6: Аз като редовен колездач подкрепям напълно. Точно такава е ситуацията - вървят бабки по алеята, гледат те лошо и мърморят "къде сте тръгнали с тея колелета".Затова - яко офроуд, по шосето, по тротоара и където може - по алеята. Но без да застрашаваш околните или да изскачаш пред колите.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а фирмата боядисала велоалейте из цяла младост и след първата зима и следа не остана от боята кога ще поеме отговорност или взеха парата иказаха чакай малко.
7
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези от Днес се взеха насериозно и решиха да правят ЕКСПЕРИМЕНТИ Интересно колкото по бързо се стопява населениета на България толкова повече се увеличават експериментите...Всички ЖУРНАЛИСТИ СЕ МИСЛЯТ ЗА БОГОВЕ ,,,кОмУнИсТи тоест гейовете няма да пуснат аванта никога ,,, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ
6
3
 
30
 
! Отговори
10607 преди 9 години
Тук не навсякъде има вело алеи. Хората които вървят по тротоара си позволяват да вървят и по тях, знаейки че това е неправилно, но естествено няма кой да ги глоби.. В една Холандия леко да закачиш с крак лентата на вело алеята се чува звънене на колоездач на 20 метра зад теб.Тук култура ми янко. По този начин хората ще си вървят по "вело алеите" , велосипедистите ще си карат по шосето псувани от некадърните ни шофьори с умения да ги засичат било то умишлено или неумишлено и така.Керванът кучето
5
4
 
5
 
! Отговори
Kiril преди 9 години
Veloaleqta zaema po-golqmata chast ot trotoara i ot funkcionalna gledna tochka e perfectna. Veloalei ima i ot dvete strani na bulevarda, taka che ne se nalaga da se razminavat. Problemyt e ot esteticheska gledna tochka. Haide malko po-seriozno
4
5
 
13
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Гушките на приятелчетата -напълнени.Комисионните - прибрани.Партийната каса на ГРОБ пращи.Готови са зо купуване на следващите избори.Докога?
3
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се е добре велоалеята. Вие какво искате - да бъде полирана. Единствения й кусур е, че не могат да се разминат двама велосипедисти. Това е по-проблемното в случая, не това, че се е раронола настилката. Издребнявате!
2
2
 
22
 
! Отговори
tuzarya преди 9 години
Да, обаче там не ги управлява мутра-комунист-мафиоз и президент не им е лъжец, нали?! Всичко в България, което е свързано с комунистическия режим трябва да бъде отречено! Къде сега са *** от "Протестна мрежа", къде сега е оня "титан" на антикомунизма Едвин Сугарев. Всички са слуги на Държавна сигурност!
1
1
 
30
 
! Отговори
. преди 9 години
Преди два дни се насладих на велоалеите и изобщо на управата на Букурещ:пътища, паркове, чистота- светлинни години преди нас са и румънците дори.