Путин назначи Мишустин за премиер на Русия

Руският президент подписа указа за това
16 яну 2020 16:05, Елка Василева
49
Путин назначи Мишустин за премиер на Русия
Михаил Мишустин и Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указа за назначаване на Михаил Мишустин за председател на правителството.

„Съгласно ал. „а“ чл. 83 от конституцията на Руската федерация Мишустин Михаил Владимирович да бъде назначен за председател на правителството на Руската федерация“, се казва в документа, публикуван на сайта на Кремъл.

Указът влиза в сила в деня на подписването му, предаде ТАСС.

Още по темата

По-рано днес Държавната дума даде съгласието си президентът на Русия да назначи Михаил Мишустин, настоящ ръководител на Федералната данъчна служба, за председател на правителството. „За“ гласуваха 383 депутати, гласове „против“ нямаше, „въздържал се“ гласуваха 41 депутати.

Михаил Мишустин е роден на 3 март 1966 г. в Москва. Има инженерно образование.

От април 2010 г. той е ръководител на Федералната данъчна служба на Русия. Под негово управление в службата започва активно развитие на иновациите и съвременните технологии, различни електронни услуги. Начело на данъчната служба Мишустин постигна сериозни успехи според държавните медии. "Той създаде най-добрата система за събиране на данъци в света", заяви държавната телевизия "Россия 24" минути след съобщението за номинацията му.

Мишустин завършва висшето си образование през 80-те години на 20 в. в един от техническите университети в Москва и постъпва на работа в руската администрация през 1998 г. като заместник-директор на данъчната служба, заемайки паралелно поста на заместник-министър за данъчната политика.

Впоследствие кариерата му продължава в няколко правителствени агенции: от 2004 г. работи във федералната служба по кадастъра, а три години по-късно постъпва в службата, натоварена с управлението на специалните икономически зони, създадени с цел привличане на чуждестранни инвестиции.

След като оглавява за известно време инвестиционния фонд "ОФГ Инвест", през 2010 г. Мишустин отново започва работа в руската данъчна служба, като е натоварен със задачата да я модернизира из основи.

Мишустин е женен, има трима синове. През 2015 г. той бе поставен на петдесет и четвърто място в списъка на сп. "Форбс" на най-добре платените служители в Русия с доход от 183,31 милиона рубли (2,7 милиона евро).

Михаил Мишустин е член на надзорния съвет на хокейния клуб ЦСКА, както и на управата на Федерацията по хокей на Русия. Запален е по хокея, самият той играе. Известно е, че Владимир Путин също е силно запален по този спорт. 

Дмитрий Медведев подаде оставка като премиер, след като президентът Путин предложи съществени промени в конституцията във вчерашното си послание към Федералното събрание. Те предвиждат разширяване на правомощията на парламента за сметка на президентските, превръщането на Държавния съвет в конституционен орган и приоритет на руската конституция над международното право.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимeн Пич нашите по всякакъв наяин се опитват да разкарат всички от държавата ти да насърчават раждаемоста. :D
40
0
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 42 АнонименЕхаааа ! чл.71 Народните представители сами си гласуват/определя възнаграждинията!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската конституция си е доста по добра от руската Факт пък и има да решава по малък кръг от проблеми съответно и е и по лесна за Правене оделно че и юридически е бая по изпипана от руската
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39 първо Термините (материнския капитал )са си баш децките + вид заем Второ пълния размер демек 466 017 рубли са чак за трето При второ са с 145 000 по малко а сами за Първо са 198000 Имай предвид това е Годишно а заемната част от (материнския капитал ) е ЕДНОКРАТНА . че и трябва да се връща ... подронностите са важни ...Примерно Унгарския вариянт е 10 пъти по добър от руския който чак с тия мерки горе доло се изравнява примерно с тоя който е в България не че нашия е добър де...
37
1
 
2
 
! Отговори
ВВ Путин преди 4 години
Да, ставам едноличен диктатор (не, че не бях и преди) но пък давам безпланта супа на децата и по няколко рублички отгоре на запалата.
36
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 4 години
Отпреди тези пари се даваха след раждане на второ дете, сега след първо. Отделно ще се плащат пари за второ и трето деца. Детските са се изплащали и пак ще се изплащат всеки месец. В България кога това ще стане? Кога ще започнат да насърчават раждаемостта?
35
1
 
1
 
! Отговори
гр. Сталин (Варна) преди 4 години
Путин, като човек от старата школа на КГБ, няма доверие на никой. Не може да разчита на някой, както направи Елцин с него, да гарантира неприкосвеността на семейството му след като слезе от властта. Явно се върви към казахстанския сценарий - де факто Назарбаев командва а президенската институция е една куха структура. Путин определено отслабва Президенството в Русия но също каза, че може да има и допълнителни промени.
34
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Борисов какво рече за инициативата на САЩ да се промени БГ конституция?пп в Русия решават и променят Конституцията, в БГ има само намерение за промяна и то от външни фактори, а от страна на правителство мълчалива съпротива!
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога бг правителство няма да признава успехите на Русия.Защото са клекнали пред САЩ.Имат американски паспорти.Купуват газ у тях.Както винаги,застават на сянка...Историята ще ги помете..
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото тия 466000 рубли са при Трето дете и са Годишна а не месечна помощ Демек около 350 лева на месец ... не малка част от тях са и заем верно безлихвен но трябва и да се връщаТоплата храна разбирай паница супа дори неси струва да се коментира Освен за тоя който докопа бюджетната поръчкаПроблема не е че рускините малко раждат а че нераждат в русия Бягат от нея...Дявола е в подробностите ша знаеш ...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
The Washington Post (США): теперь это мир Путина
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ще става като Меркел и Борисов. Мандатите пречат на добрия държавник.
29
5
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Абе, по-добре е московският ЛилиПут да се обяви за цар-бащица.И да върне за руските "граждани" крепостничеството. Което очевидно заслужават, щом още го търпят.Както и ние заслужаваме феодализма на Гробарската мафия, щом я търпим.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изпускате най-важната информация от доклада на Путин? 466 000 рубли за раждане на първо дете, безплатна гореща храна на всички деца от начално училище. Кога в България започнат да насърчават раждаемостта?
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я и тоя е гном Къде ги намира вова такива дребни джендърчета то ясно че е комплексар ама чак пак толкоз
26
9
 
8
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Руска демокрация....Ако това не е диктатура,здраве му кажи.Кога най после ще прогледне този народ?
25
8
 
8
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
Най-великото нещо в човешката история е създаването на Еврейската държава.Другото е без знчение.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставката на правителството на Димата Айфончоф изглежда като изискан византийски ход. Заявената промяна на конституцията на РФ е безкръвна революция отгоре-надолу. Честито, Михаил Владимирович! Да ви върви по вода!
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** президент Ми,xлюзин премиер Нямат бъдеще
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя ***... Дянков му бе началник няколко години