Взривове в руска ВВС база, от нея са масираните ракетни удари срещу Украйна

Няма щети по гражданската инфраструктура, няма опасност за жителите
26 дек 2022 08:09, Елка Василева
205
Взривове в руска ВВС база, от нея са масираните ракетни удари срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Взривове бяха чути в руската военновъздушна база Енгелс, намираща се само на няколкостотин километра от фронтовата линия в Украйна, съобщиха руски и украински медии, цитирани от Ройтерс.

Засега няма официално потвърждение на информацията. Ройтерс също отбелязва, че не може да я провери чрез независим източник.

Още по темата
Агенция РБК-Украйна съобщи, че са избухнали два взрива.

Руското издание "База" отбеляза, като се позова на местни жители, че е имало вой на сирени за въздушна тревога и че е проехтяла експлозия.

На 5 декември Русия съобщи, че тази военновъздушна база, която се намира на около 730 км югоизточно от Москва близо до град Саратов, плюс още една са станали обект на украински атаки с дронове.

Двойният удар нанесе значителни репутационни щети на Москва и породи въпроси защо отбраната ѝ се е провалила, както казаха тогава анализатори. Това още веднъж насочи вниманието към използването на безпилотни летателни средства във войната между двете съседни държави.

Украйна никога не е поемала публично отговорност за нападения в Русия.

Украинската агенция Укринформ, която също съобщава за взривове в Енгелс, като се позовава на руските канали в социалната мрежа Телеграм, отбелязва, че именно от тази база се извършват всички масирани руски ракетни атаки срещу Украйна. Укринформ допълва, че там са базирани руски стратегически бомбардировачи Ту-95 и Ту-160.

Информацията за инцидент във военновъздушната база Енгелс в руската Саратовска област се проверява, но няма щети по гражданската инфраструктура, съобщи местният губернатор Роман Бусаргин по-късно, предаде Ройтерс.

"Няма извънредни ситуации в жилищните райони на град Енгелс", написа Бусаргин в социалната мрежа Телеграм. "Няма абсолютно никаква опасност за жителите. Няма повредени обекти от гражданската инфраструктура. Информацията за инцидент във военен обект се проверява от правоохранителните органи."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли пушат където не трябва
147
2
 
6
 
! Отговори
Това беше преди 1 година
краят на путин!
146
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин вече е почнал да въоражава мобилизираните с винтовки от времето на ленинската революция.
145
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс Що само 5 самолета си се изцепил? Направо пиши 5 000 самолета, за да можеш да спиш спокойно
144
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взривове?!? При това "във" База? Пълни лъжи, фейк нюз пак. Всъщност един украински дрон е свален и то не "във", а "над" и "край". Ето така се правят пропагандни инсинуации.
143
4
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Кулата и 5 самолета са дали фира.
142
27
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Глупости на търкалета. Това са фалшивите новини - общи приказки без да се сочат източници!
141
6
 
41
 
! Отговори
Защо обичам Путин преди 1 година
Защото ще затрие Русия и тогава светът ще стане едно по хубаво място за живеене
140
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е бил събуден през ноща за да му докладват за позора на летището в Енгелс. Първоначално са го подплашили че има повишение на радиацията в зоната на летището където се съхраняват и стратегически ядрени оръжия, но слава богу не е имало изтичане. Недоспалият Путин на спешното сутрешно заседание наред с многото обичайни псувни е обвинил руското военно ръководство в нетрадиционна сексуална ориентация, но го е казал с по други думи.
139
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военната репутация на Русия съвсем подмокри гaщите.
138
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вожд-Жоже е било бясно и е заплашвало пак да къса пагони, а от другата страна на Дългата маса е имало само наведени шапки с козирки.
137
4
 
22
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 1 година
Хаирлия да е! Всекиму - своето! Никой няма да бъде забравен и нищо няма да бъде простено!
136
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятно. Украйна страна без флот и без стратегически бомбандировачи унищожи половината черноморски флот и половината стратегическа авиация на Русия. Горките русначета, а те се дръвчеха и искаха да се бият с НАТО. Путин е побеснял от удара върху Енгелс и е нахокал Суровикин и Шойгу с псувни които никой не е чувал от него.
135
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес се очакваше нов руски ракетен обстрел на Украйна, но украинският удар по Енгелс го провали. Кулата и центърът за управление на летището са били ударени, а втори удар е попаднал в хангара където са убити трима пилоти. В Саратов се говори за 5 изгорели стратегически бомбандировача. Ако е вярно всичко това Путин може да загрие летището в Енгелс и да бяга от Москва щото може да последва съдбата на тримата пилоти.
134
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските стратегически обекти са гола вода. Всеки си влиза и излиза от тях като кучешко прескакало. Къде са великите С400 и С500? То като не можеш да защитиш стратегическата авиация то тогава за чий 4еп ти е? Нещата в момента са много по зле от случая Матеос Руст през 1989 който кацна на Червения площад за да се изпикае.
133
8
 
31
 
! Отговори
Krem преди 1 година
путин и всичките му наужким подръжници от кремъл на съд в Хага
132
7
 
15
 
! Отговори
Сега преди 1 година
си обясних защо изказванията и действията на путин са така разнобойни и понякога даже противоречшви. Вместо него, пред медиите се появяват различни двойници, всеки от които говори различни неща без да ги синхронизира с останалите.
131
2
 
5
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До ссс, на Ленин координатите се знаят.
130
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и Пригожин са в АДА. Двойници на Путин дават истерични изявления. На Пригожин му показват архивните снимки. На ред е Медведев и другите от бандата. Въпрос на време е Украйна да изрине окупаторите от териториите си. А Русия, благодарение на Кремълската банда ще се върне в първобитно общинния строй.
129
33
 
9
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Българите се погрижиха да ги намрази цял свят. Така е защото вместо да потърсят вината в себе си че поддържат един човеконенавистнически режим те я търсят у другите народи.