Анкара с нови предложения за зърнената сделка

Русия е готова да я възобнови
5 сеп 2023 03:00, Стела Стоянова
25
Анкара с нови предложения за зърнената сделка
Снимка БГНЕС, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза след разговори с руския си колега Владимир Путин, че Анкара е подготвила нови предложения с ООН за възобновяване на сделката за износ на зърно от Украйна.

„Подготвихме нов пакет от предложения след консултация с ООН. Вярвам, че е възможно да постигнем резултати. Вярвам, че скоро ще бъде постигнато решение, което ще отговори на очакванията на Турция“, каза Ердоган на съвместна медийна изява с Путин в Сочи.

Путин заяви, че Русия е готова да възобнови сделката за износ на зърно в Черно море „веднага след като ограниченията върху собствения ѝ износ бъдат премахнати.

Още по темата

„Ние ще бъдем готови да разгледаме възможността за възобновяване на сделката за зърно и ще го направим веднага щом всички споразумения за премахване на ограниченията върху износа на руски селскостопански продукти бъдат напълно изпълнени“, каза Путин на пресконференция с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повече никакви отстъпки да не прави Русия. Уж Санкции, а импортът на руски нефт за Европа е нараснал в пъти. Санкциите ги спазват само такинва балъци като нас.
21
1
 
2
 
! Отговори
до хахата преди 8 месеца
пъ нека си иска.
20
5
 
9
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 8 месеца
Пак АНАДОЛСКИ бълнувания и ***...Русия си иска всички договорени споразумения за премахване на ограниченията да бъдат спазени от ЕС, ООН ,Турция и Запада !!!! Всичко друго е АЛА-БАЛА...
19
6
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 8 месеца
Коцето , НАПИСАНОТО С ДРЕБНИ БУКВИ НЕ Е ОТ МЕН !!! НАТООООООВЦИТЕ ПИШАТ САМО ГЛУПОНТИИ !!!
18
4
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
никакво доверие на ердоган пусна 4 главорези от азов и сега има нахалството да сесрешне с путин и да продължи сделката със зърното да получава транзитни таксиот босфора лицемерие безкраи господ здраве на му дава на гн путин че може даизтърпи това
17
21
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 8 месеца
Европа може да произвежда зърно колкото си иска, но няма нужда същата тази почва произвежда много по-скъпи плодове и на никой не му дреме за зърното. От друга страна руZия може да произвежда само зърно и цвекло, друго не може и да иска. Така е устроен света - да са живи и здрави да хрупат зърно с грес Лукойл и да спрат да мрънкат!
16
7
 
4
 
! Отговори
Коцето преди 8 месеца
До БАНко... много те глупа8, ама много. Кой ще го наложи това ембарго, защо и къде забравяш БРИКС. Повечето посеви и лекарства идват от членовете му!
15
15
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 8 месеца
Безсмислена среща без решение на проблема. Предпочитам Ердоган пред Путин. Разликата не е само във височината , а и в мисленето.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България има зърно, както и други държави за износ в Европа. Останалият свят да се съвземе и да започне да произвежда.. а не да е зависим от монголците. Те така могат 100г да ви въртят ръцете, когато им хрумне.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще препродава и Руски и Украинско зърно
12
30
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 8 месеца
На пPozzия и трябва ембарго на семена за посев и лекарства! И е приключила в рамките на година!
11
3
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 8 месеца
Тв'а в поглед-инфо ли го прочете?
10
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак дронове за добро утро в Москвата хаха-хха
9
16
 
27
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 8 месеца
По отношение буксуването на контранастъплението, това не е буксуване, това е провал.Да видим какво ще се случи по-нататък, надявам се така да продължи, каза Путин след разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган
8
21
 
32
 
! Отговори
БАНко преди 8 месеца
ПАДНАХТЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ПУТИН , НАТООООООВЦИ !!! ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ - УНИЖЕНИЕ !!!
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В посока Старобелски боевете се засилиха близо до село Новоегоровка, където руските войски разширяват зоната на контрол, вклинявайки се в отбраната на противника по посока на река Оскол. Въоръжените сили на Руската федерация също постигнаха някои тактически успехи в района на Стелмаховка, овладявайки сектора Купянск-Сватово.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Артьомовск и околностите. Продължават ожесточени боеве по фланговете на Артьомовск в Соледарско направление: руските войски успяват да настъпят и да заемат опорници в района на Клещеевка (южния фланг на Бахмут). В същото време бойните действия се водят в района на Берховското водохранилище (северния фланг на Артьомовск): страните си разменят артилерийски удари, а по линията на съприкосновение действат безпилотни самолети.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Южнодонецко направление. Времевски район. Зомбитата на киевската хунта засилиха работата на артилерията и безпилотната авиация на линията Новодонецкое-Новомайорское. Александър Ходаковски предупреди за заплахата от вражески атаки в тази област не толкова отдавна. Има прехвърляне на техника и зомбинацита към Болшая Новоселка за по-нататъшно напредване към фронтовата линия в района на Приютное и Старомлиновка.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
посока Запорожие. Район Ореховски. Боевете продължават северозападно от Вербовое. Самото село е в сивата зона. В сектора зомбитата на киевският наркокартел загубиха няколко танка и Брадли, но не можаха да постигнат успех. Зомбакнацистишен в момента не могат да преодолеят минни полета. Междувременно, въпреки изтеглянето на руските въоръжени сили от южните покрайнини на Работино, селото остава в сивата зона - нито една от страните не може да се закрепи там, както вече беше в Пятихатки.
3
11
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 8 месеца
До 3.. Пии си хапчетата.. няколко са де опитали да няма Русия, и знаем резултата... Но по добре за България ще е да няма такива като теб..