ЕС налага санкции на севернокорейския, не на руския министър на отбраната

Това се уточнява в поправено съобщение на Еврокомисията
23 фев 2024 14:24, Елка Василева
62
ЕС налага санкции на севернокорейския, не на руския министър на отбраната
Снимка: архив, БГНЕС

Съветът на ЕС утвърди днес окончателно новите санкции срещу Русия, одобрени първоначално в сряда, съобщи върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. В списъка на санкционираните е добавен министърът на отбраната на Северна Корея, се посочва в поправено съобщение на Европейската комисия, което първоначално отбелязваше, че мярката засяга министъра на отбраната на Русия.

В съобщението са представени подробности за съдържанието на санкциите, които предвиждат допълнително ограничаване на достъпа на Русия до военни технологии, сред които дронове и части за тях, и прибавяне на още 106 лица и 88 организации в санкционните списъци.

Така броят на включените в списъка достига над 2000, се посочва в съобщението.

Новите санкции засягат над 140 дружества и служители на руския военно-промишлен комплекс и участници в доставката на севернокорейско оръжие за Русия. Включени са дружества и граждани на Беларус, които подкрепят руските въоръжени сили. Наложени са също мерки срещу служители в завзетите от Русия украински области и на отговорни за депортирането на украински деца.

ЕК пояснява, че дроновете заемат централно място във войната в Украйна, затова санкциите ще засегнат дружества, които осигуряват на Русия части за такива летателни средства. Отбелязва се, че сред тези дружества има фирми от Китай, Казахстан, Индия, Сърбия, Тайланд, Шри Ланка и Турция, които косвено подкрепят руския военно-промишлен комплекс. Въвеждат се ограничения в търговията с желязо и стомана.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГОСПОД ВЗРИВЯВА БАЛИСТИЧНИТЕ РАКЕТИ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО ИМ ! ГОСПОД ВЗРИВИ САТАНА КОГАТО КРЕМЪЛ СЕ ОПИТА ДА Я ИЗПРАТИ В КИЕВ ПО ВРЕМЕ НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА БАЙДЪН ! ГОСПОД ВЗРИВИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ АМЕРИКАНСКА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ АМЕРИКАНСКА ПОДВОДНИЦА КЪМ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ! И ОЩЕ ДЕСЕТКИ ДРУГИ СЛУЧАИ, ПАЗЕНИ В ТАЙНА, ЗА ДА ПЛАШАТ СВЕТА С ЯДРЕНО УНИЩОЖЕНИЕ ! НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА ! А ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ДА СИ ГИ ЗАВРАТвЗАДНИЦИТЕ !
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
еленовъда мяза на кореец пък и е комунист потомствен та земи единия та бласни другия
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спомням си преди време как ЕС, ОСТРО ОСЪДИ Китай заради въглищните им централи! Онези отговориха, да не им се месят във вътрешните работи. Казусът приключи. Минаха години и няма повече присъди. Точка. Хаха!
51
1
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 2 месеца
Дреме му на "нова" на тоя че ЕС му наложили санкции..
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия трябва да наложи санкции на ЕС че ползва руския вятър който идва от Изток за задвижване на перките за зелена енергия
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дейсвията на ЕК са вдъхновени от шопската сентенция ЧЕ СИ ЗАПАЛИМ КЪЩАТА,ДА ИЗГОРИ НА ВУТЕ ПЛЕВНЯТА...
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кои са Европейския съвет и защо смятат, че вогат да казват как да живеят в Азия?
47
1
 
6
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Сега очаквам севернокорейският лидер да направи поредния пиар с реч громяща намесата на ЕС в неговите дела.
46
4
 
1
 
! Отговори
и как преди 2 месеца
тези санкции ще влезнат в сила и кои ще им попречи те да се осъществят, по какъв начин. Това ми е чудно, хайде някой специалист да ми обясни.
45
1
 
12
 
! Отговори
Пхенян преди 2 месеца
Най-чистият град в света. Любопитен стоях пред изхода на метрото и не видях един кореец да си хвърли цигарата или билета на земята. А метрото им е като музей, каквито са сталинските метростанции.
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия в ЕС начело с Урсулата са назначени да управляват ЕС, а не да го разрушават.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да наложат санкции на фон дер Лайййнен, Борел и цалата им пасмина там, та да се кротнат и да мирнем от тях!!!
42
2
 
7
 
! Отговори
пор преди 2 месеца
До АнонименМоже да провериш какво казва кадиров за санциите срещу майка му, дъщеррите и конете му. Иска да отпаднат, че да могат да се разхождат из гейропата и да пазаруват, срещу връщането на 20 украински военнопленика.
41
1
 
18
 
! Отговори
до 31 Не видяхте ли преди 2 месеца
Не са видяли Кинжал да знаеш. Той лети 2-3 пъти по бързо от звука и докато го чуят, вече се е забил в нечий евроreйcku rъz. Те затова ykponumeцume със зенитките, вместо да свалят руски ракети, стреляха по цивилните сгради поне да не хабят ракетите на американския си господар, а после ревяха, че руснаците стреляли по цивилните граждани. Всичко от запад мирише на мъpшa!
40
1
 
19
 
! Отговори
ъ преди 2 месеца
Смешни сме и сме жалки, няма какво да се лъжем. Това стана защото дълго търпяхме олювите в Брюксел и по места да ни седят на главите. Сега същите олюви окончателно ще ни фалират, а накрая и ще ни загробят, ако продължаваме да дремем. Санкционери без два грама мозък.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На севернокорейския обадиха ли се да му кажат, че едни голювци са го санкционирали ? Нарисуваха ли на картата на света къде се намират санкционерите за да се ориентира ?
38
1
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 35 "... дето от десетилетия е най-изолираната страна в света," - че то напоследък и ЕС е изолиран от света.
37
1
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Правилно, тя мощта на Северна Корея е сравнима с тази на целокупния ЕС.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пука му на северно корейският министър за въпросните санкции!
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече на само Вовата,ами и Ким ще има да си къса панталоните заради пустите му санкции.Ама така е,когато некакви си там джуджевидни кухоглави създания те санкционират в сряда и петък.Почваш да си го буташ ту в левия,ту в десния крачол.