Владимир Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война

В интервю за РИА Новости той признава, че е симпатизирал на Байдън
Обновена: 13 мар 2024 09:56 | 13 мар 2024 07:00, Анисия Иванова
782
Владимир Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за РИА Новости, че Русия е готова във военно и техническо отношение за ядрена война. Той заяви, че по време на военната операция на територията на Украйна никога не е имало нужда от използване на тактическо ядрено оръжие.

"От военно-техническа гледна точка, разбира се, ние сме готови. Те (ядрените руски сили), са в постоянна бойна готовност", заяви Путин. Той заяви, че руската ядрена тройка е по-модерна от която и да е друга. Той заяви, че Руската федерация ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако е застрашено съществуването на руската държава или увреждането на нейния суверенитет и независимост.

Ядрената триада включва три компонента: стратегическа авиация, междуконтинентални балистични ракети и атомни подводни ракетоносци.

Според руският президент САЩ в момента си поставят задачи за повишаване на модерността на ядрените си сили и развиват всички техни компоненти. "Ние също", отбеляза той. Владимир Путин не изключи възможността Русия да проведе изпитания на ядрени оръжия, ако САЩ ги проведат, съобщава БГНЕС.

На 9 март телевизионният канал CNN цитира двама високопоставени американски служители, според които в края на 2022 г. Съединените щати са започнали "задълбочена подготовка" за евентуален руски ядрен удар на територията на Украйна. Според събеседниците Вашингтон е започнал да обмисля този сценарий, след като разузнавателните служби са получили "известна информация". Източници от Белия дом също са разказали на The New York Times за такава подготовка. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че съобщенията за евентуално използване на ядрено оръжие от Русия в Украйна са "спекулации, публикувани във вестниците".

В интервюто Путин заяви, че Русия не се меси в никакви избори и ще работи с който и да бъде избран за президент на САЩ.

"Ние не се месим в по никакъв начин в никакви избори. И както съм заявявал многократно, ние ще работим с всеки лидер, на когото американският народ, американският гласоподавател се довери", каза Путин.

Той също така заяви, че Доналд Тръмп, когато е бил президент, го е критикувал, че е симпатизирал на настоящия президент на САЩ Джо Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
606
0
 
0
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 месец
Когато нямаш качества като чест и достойнство да се оттеглиш го прави историята.
605
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вицове.
604
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
про клета русия, зарад тия ще загине света. окача лняци
603
2
 
7
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Русия е най-демократичната страна на света. Провеждат се избори, хората гласуват по съвест. Сега например господин Путин ще бъде сменен от победителя - господин Владимир.
602
5
 
4
 
! Отговори
Z. преди 1 месец
Браво на Путин!
601
0
 
1
 
! Отговори
ГОЦЕ преди 1 месец
До Анонимен --Защо блокирате дургари
600
3
 
4
 
! Отговори
хахахха преди 1 месец
готов е. има си бункер. ущанките да му мислят.
599
2
 
6
 
! Отговори
Да, руснаците преди 1 месец
само за война са готови, нищо друго!
598
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно е, че извънземните реагират моментално на ядрени опити, радиационни замърсявания, изтрелвания на ракети и епидемии. Излита една чиния, приближава се към ракетата, нещо й прави и я деактивира. Надали ще ни оставят да замърсим планетата, но кой пък ти дава гаранция!
597
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма НИКОЙ готов за ядрена война.
596
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам по нова нюз необикновено агресивна атака срещу Путин. Това не били избори, той щял да почне ядрена война, въобще всичко най-зло, което може да се каже и се каза от едни грантаджии на америка за България. Безсрамни нищоправци, които имат една задача-да плюят Русия. Плюйте, бе, само така ще попаднете в Рая.
595
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Русия ядрена война няма да започне. Със сигурност, но ако много си просим, може би.
594
2
 
0
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Не е ли по-добре да им взривят всички язовири и ТЕЦ/ВЕЦ. Тя украйна ще спре да съществува и без да използват ядрено оръжие... като няма условия за живот никой няма да живее там, справка Русия, голяма територия, но руснаците мизерстват. Всъщност и САЩ не се справят добре с поддръжката, а това вече се вижда и в най-големите им градове!
593
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без паника, моля ! УКРАИНЦИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ОРЪЖИЕ И ГО ПОЛУЧАВАТ ! ЕВРОПА ИНТЕНЗИВНО СЕ ВЪОРЪЖАВА ! РУСИЯ НЯМА НИТО ФИНАНСИ, НИТО МОДЕРНО ОРЪЖИЕ, ЗА ДА ПРОТИВОСТОИ НА НАПРЕДНАЛА ЕВРОПА ! А АТОМНОТО ОРЪЖИЕ СЕ НАБЛЮДАВА ОТ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, КОИТО ИМАТ БАЗИ НА ЗЕМЯТА И САБОТИРАТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ! САБОТИРАТ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ЯДРЕНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА НАТО, ИЛИ НА РУСИЯ !
592
1
 
3
 
! Отговори
Банкеръ до 616 преди 1 месец
Не знаех,че наднорменото тегло на личния състав зависи от заплатата.С един кроасан и една консерва няма как да поддържаш 100 кг сланина.Факт е,че физическата подготовка на личния състав е трагична и при война ще ги избият,като глигани първия ден.
591
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВИСШИ СИЛИ ВЗРИВИХА ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ САТАНА КОЯТО КРЕМЪЛ НАСОЧИ КЪМ КИЕВ КОГАТО БАЙДЪН БЕШЕ ТАМ ! ВИСШИ СИЛИ ВЗРИВИХА USA БАЛИСТИЧНА РАКЕТА НАСОЧЕНА ОТ USA ПОДВОДНИЦА КЪМ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ! АКО НЯКОИ МАНИАЦИ ПОСЕГНАТ КЪМ ЧЕРВЕНИЯ БУТОН, КОМАНДНИТЕ ИМ ПУНКТОВЕ ЩЕ СЕ ИЗПАРЯТ ! ВИСШИТЕ СИЛИ КОНТРОЛИРАТ КОСМОСА, А НЕ ШЕПА ПСИХОПАТИ !
590
1
 
4
 
! Отговори
Дякона преди 2 месеца
Да припомним на Джу-джо, че не само руснаците имат ядрено оръжие... Африка също !
589
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде джудже, терорист и интернационалист. Свърши вашата. Путин е едно нищожество. Френският елит, през гласа на Макрон, най-после изглежда се пробужда. Но те са известни с крайното си франкофонско лицемерие. Но ако знаците, които изпращат са плод на осъзнатост, то иглежда че вятърът е започнал да се обръща. Остава и Шолц са се събуди. Следва да се осъществи разпад на терористичната руска империя и свобода за всички народи, които са колонизирани. Ще плащи с ядрена война, хайде, всички са готови.
588
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аре стига с тия ядрени войни. Мисля ну Путин, а тъкмо щатите използваха ядрено оръжие. Малко да препрочетете историята? И не веднъж, а два пъти.
587
1
 
3
 
! Отговори
До Банкеръ преди 2 месеца
Заплатата на един войник е по-малка от на касиерка в Лидъл. На дежурство им дават един кроасан, едно шоколадово руло, една консерва и 500 мл вода. Да те сложа теб на такива условия и да те видя как ще изглеждаш и в каква форма ще си. Иначе е много лесно да имаш претенции към другите, без да си в "техните обувки".