Роман Абрамович отново ще обжалва санкциите, наложени от ЕС

Богаташът отрича да е в тесни връзки с Путин
9 апр 2024 17:00, Инна Ангелова
20
Роман Абрамович отново ще обжалва санкциите, наложени от ЕС
Снимка: БГНЕС

Роман Абрамович ще обжалва отново наложените му санкции от Европейския съюз. Милиардерът отрича да има връки с президентът на Русия Владимир Путин. Той обжалва пред съда на ЕС с аргумента, че по-долните съдилища не са разгледали правилно жалбите му.

На свой ред Европейската комисия заяви, че решението на ЕС е законно и обосновано. „Роман Абрамович е един от водещите руски бизнесмени с дългогодишни и близки връзки с президента Владимир Путин“, каза говорител на ЕС през декември. В края на миналата година Европейският съд в Люксембург потвърди като законни санкциите на ЕС срещу Абрамович.

„Общият съд отхвърля иска, предявен от г-н Абрамович, като по този начин потвърждава ограничителните мерки, предприети срещу него“, се казва в решението на съда .

Роман Абрамович е един от 20-те най-богати хора в Русия. Според Forbes състоянието му се оценява на 9,2 милиарда долара. Преч май 2022 г. той подаде искове срещу Съвета на Европа в Европейския съд, изисквайки премахване на ограничителните мерки и настоявайки, че не е работил повече от 20 години в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
абрамович да вземе да организира една "естесвена" смърт на джуджака и всичко ще си е по старо му
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Парите не миришат...от пълен сирак до милиардер- никой не го попита как така- и той ли от "ченч бюра"...
10
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Рома, пий си гинко билоба по-редовно. Кой в Русия назначава губернаторите? Товарищ Военолюбец! Или си забравил, че някога си бил губернатор на Чукотка и негов доверен човек? Могат ли на такава длъжност да попаднат случайни хора, които са отдалечени от императора всея Руси? Не, не и не! Ние обаче не сме вчерашни и много неща помним.
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕС системно дискриминира, но се прави на чиста мома. Какво е виновен човекът, че се е родил в Русия? Нито е гласувал, нито е направил нещо лошо. Това е 100% дискриминация на национален признак, но няма да си признаят.
8
1
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 4 седмици
Са, защо? За кво ти е тоя гаден Запад. Седи си на изток, там е суупеер.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щерките на Путин кога ще обжалват?
6
4
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 4 седмици
Този вече не знае на кой "Стол" да седне на Американския ли, на Руския ли, на Европейския ли или на Еврейския??? Накрая шъ седне на "Кожения"!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Така е Абрам, да не се беше обвързвал с Джуджа, ама пък тогава нямаше да бъдеш милиардер, тъй че какво ривеш :))
4
3
 
8
 
! Отговори
ООН.... О О НЕ.... преди 4 седмици
ЩОМ НЕ Е СВЪРЗАН С ПУТИН, ДА ЗАКУПИ РАКЕТИ И САМОЛЕТИ ЗА 5 МИЛИАРДА И ДА ГИ ДАДЕ НА УКРАЙНА ДА СЕ ЗАЩИТИ...... САМО ТОГАВА СВЕТА ЩЕ МУ ПОВЯРВА....
3
0
 
12
 
! Отговори
Не зная дали преди 4 седмици
е свързан с Путин, но изглежда все още Путин го търпи наоколо, въпреки показното му поведение да подарява айфони на азовците, да ги черпи с тирамису и да им осигури частен транспорт до избрано от тях място. При тези обстоятелства все още се чудя как е жив, защо не е паднал от някой небостъргач в московското сити или да е пил от грешния чай... вероятно и много други в Русия се питат същото. Ако стане нов преврат там, то като минимум очаквам Абрамович да е замесен в организирането му.
2
1
 
10
 
! Отговори
ПРИГОЖИН ПИТА... преди 4 седмици
ТОЗИ ОЩЕ ЛИ Е ЖИВ..?...... С КАКВО Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА РУСИЯ, ПОВЕЧЕ ОТ МЕН..??
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Обикновените руснаци и лично Путин благодарят на ЕС за санкционирането на Абрамович!