Киев очаква труден период на фронта след средата на май

Руските сили искат да превземат Часов Яр до 9 май
22 апр 2024 12:30, Инна Ангелова
59
Киев очаква труден период на фронта след средата на май
Снимка: Pexels от Pixabay

През следващите седмици ситуацията на фронта в Украйна най-вероятно ще се влошава. Това каза Кирил Буданов, началник на военното разузнаване на Украйна. Интервюто му идва на фона на борбата украинските сили да удържат руските войски, които скоро се очаква скоро да засилят настъплението си.

"По наше мнение в близко бъдеще ни очаква доста трудна ситуация", заяви Кирил Буданов пред украинската служба на Би Би Си.

"Армагедонът няма да се случи, както много хора говорят сега. Но ще има проблеми, които ще започнат от средата на май. Говоря по-специално за фронта. В средата на май, началото на юни ще бъде труден период", каза Буданов.

През уикенда Русия съобщи, че нейните сили са спечелили територия край източния град Часов Яр. Ако градът, разположен на стратегическо възвишение, падне, Киев се опасява, че това ще отвори пътя на Русия към други важни градове в Донбас.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руските сили искат да превземат града до 9 май, когато Кремъл отбелязва победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война.

От месеци Киев се бори с нарастващата криза с боеприпасите, но се очаква ситуацията да се подобри през следващите седмици, тъй като САЩ окончателно одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на борбата с Москва. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: УкрайнаРусиявойски
Още от Русия
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как така Украйна е тръгнала сама да се разрушава? Тогава руската инвазия в независима Украйна какво е? А ракетите и дроновете , които руснаците пускат срещу жилищните блокове в Украйна? Страхотни простотии пишат някои тук. Пламенчо е един от тях. Каква работа има руската армия в Украйна?
53
3
 
7
 
! Отговори
Пламенчо преди 1 седмица
Сама по себе си Украйна не може да победи. Това което нейното подвластно ръководството показа, е че Украйна сама тръгна да се разрушава в момента, в който заигра по свирката на сащ .
52
9
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 1 седмица
Украйна ще победи ми ризли вите руснаци
51
0
 
3
 
! Отговори
ахмед Доган преди 1 седмица
КИИИФ го чака един голям МУКАР , мидъл фингър !!!
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия клиарди които дадоха сащ у ЕС скито пай че ги открадне зеления и пак че имитира реване Зеленски )
49
4
 
3
 
! Отговори
9 май?? преди 1 седмица
Имат ли основание да празнуват 9 май след като до границите им има много от тези които ужким са победили? както щете ги наречете нацисти фашисти бандеристи...и възможно ли е пак да загуби милиони войни и пак да останат фашисти нацисти до границата и по цял свят както след последната голяма война? А възможно ли е да си признят че са РАШИСТИ които се имат за нещо повече от малцинствата в собствената им федерация??
48
5
 
1
 
! Отговори
Питам преди 1 седмица
Защо до 9-ти май ?Нали за в бъдеще поради на Червения площад няма да има. Вече не било уместно, да се възхвалява непобедимата съветска армия.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не си прав, западът ще се самоликвидира като Варшавския договор. В един момент хще се саморазпуснат. Не им трябва война, те ще колабират отвътре. Затова им трябва враг та хегемана да налага оръжейните си доставки на прокситата си. От което само той печели.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прехваления Пейтриът къде е?
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Афганистан с 450 000 армия без нато издържа на талибаните с 30 000 армия ... два месеца. Като спре западната помощ , прехвалената укроармия ще мине почти изцяло кам руския окупатор и ще настанат едни празненства в Киев всенародни. Тогава вече цензурата не може да преде.
44
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Изходът за Украйна е само един. Вземат американските помощи, обръщат фронта към Полша и стигат до Берлин. Навремето България напраеи нещо подобно, бухме се с 3 украински фронт и Сталин ниностави старите територии, без да се съобразява с англосаксите. Това е единственото спасение за Украйна. А може и други да последват Украйна, трябва са о колелото да се завърти :)
43
2
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 седмица
Хаха. Оттука нататък Киев го чакат само трудности и разочарования. Фабилизация майкаааа. Часов Яр ще падне. Ще го спукат от ФАБове, Ланцети и ракетки. Русия се гаври с цялото НАГО. А ако става дума за тотална война то Русия, Китай и Иран биха размазали целокупния Запад., Говорим за милиард и 600 хил население, може би и повече. За икономики да не споменаваме.
42
0
 
13
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Всичката техника предпоставена на Украйна от НАТО е станала на скраб хахахахаха
41
0
 
1
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
До Анонимен 38. Как къде, в Лисабон :)))))))))))))))))
40
8
 
0
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
До Анонимен 31. Мда, щото могат да приключат с Украйна за два дни, затова се напъват да превземат Часов Яр, за 9 май, като подарък на негово величество ли ли пу тин.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"какви са убави на снимката и с вертолето на заден план или на преден план, много не личи от фотошопа" - Не ги ли позна? Костенурките нинджа са.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още от днес започна труден период лично за Зе-клоуна. В Шанхай стартира изложба за възрастни и една от надуваемите кукли силно напомня киевския шмъркач. Даже е облечена в зеленичко непрано.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде ще гледаме парада?????
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 20 "Досега НАТО-вци унищожени няма, " - мухаха... така си дращиш, щот си гладен на издръжка на Посолството, нали... и про'с'т.
35
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те преди две години бързаха Киев да превземат за 9ти май, *** нещо закучи работата. Са всяко село е гръмка новина за която гърмлят повече фамфари отколкото муниции на фронта.