Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам

Вашингтон навлизал много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва
22 апр 2024 06:44, Александър Попов
341
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените щати искат Украйна "да се бори до последния украинец", включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни граждани.

"Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в гръмко и унизително фиаско за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан", каза Захарова.

Русия заяви, че подкрепата на американските законодатели за още 60,84 млрд. долара помощ за Украйна показва, че Вашингтон навлиза много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва.

Още по темата
Според руски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г. е довела до най-тежкия спад в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза през 1962 г.

В събота Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 млрд. долара, с който се предоставя помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван, въпреки ожесточените възражения на някои крайно десни републиканци.

По думите на Захарова Русия ще даде "безусловен и решителен отговор" на стъпката на САЩ да се включат по-активно във войната в Украйна.

Миналата седмица директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предупреди, че без по-голяма военна подкрепа от страна на САЩ Украйна може да загуби на бойното поле, но че с подкрепата си силите на Киев могат да удържат позициите си през тази година.

Съединените щати многократно са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по протежение на силно укрепен 1000-километров фронт.

Съединените щати загубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война от 1955-75 г., която завърши с победа на комунистическия Северен Виетнам и завладяване на Юга, а стотици хиляди цивилни бяха убити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
19
 
16
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
Американците воюват много добре, ама по клюкарски. Слухове, клевети и подмолни действия с Татул или палежи. Като злобна свекърва.
221
22
 
22
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 седмици
Целият свят е срещу Русия. Ама верно ли ве? И кой е срещу Русия? САЩ отказаха да я включат в списъка си с терористични държави и днес стокооборота им е за МИЛИАРДИ, по-голям дори и от преди войната. Западна Европа ЦЯЛАТА продължава да търгуват с Русия чрез регистрирани извън Европа свои компании."Напусналите" Русия западни компании пак са там с сменени регистрации и нови имена. Само едни ниско наведени бедни източноевропейски страни като България не търгуват с Русия щото Запада така заповядва.
220
13
 
24
 
! Отговори
кво стана преди 4 седмици
с 2 седмичната военна операция, не е ли малко унижение за ваЗи че продължава 3та година?
219
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най мъ були га ми земат залъкът yт устътъ! Са русията е точну тъй!
218
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Алберт Шпеер, военният министър на Хитлеристка Германия, потвърждава че Германия губи реално войната след 12 май 1944г.Тогава англо-американската коалиция атакува германските нефтопреработвателни заводи. Следва остър дефицит на горива за източния фронт,липса за вътрешния пазар и срив на немската икономика. 8 пъти е атакуван най-големия НПЗ - "ЛОЙНА" край Лайпциг, 8 пъти немците успяват да го възстановят, но все пак накрая е разрушен.Нека Русия сериозно помисли върху този факт.
217
19
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
САЩ нямат спечелена война от войната между Севера и Юга. Тогава са последните истински генерали. Всички знаем за ВСВ как и кога се включват американците. Виетнам и Афганистан не са Гренада. Най-малко Украйна.
216
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Целият свят е срещу Русия. От това по-голямо унижение има ли...??!
215
18
 
20
 
! Отговори
Посолство Нюз преди 4 седмици
Вече повече от ДЕСЕТ американски и натовски висши военни казват че Украйна я чака поражение и разпадане.... За какви победи бълнувате ? Обновете си опорките. Недейте ни излага. Какво чакате? Да ви татуираме на гъ**вете факта че Украйна губи ли ?
214
4
 
21
 
! Отговори
Бла преди 4 седмици
Добре, че к0к0шката спомена Афганистан, че се сетих - след него техния соц Франкенщайн направо се разпадна.
213
7
 
6
 
! Отговори
Колю преди 4 седмици
Ха ха ха ха за сащ ,иелоустон ще ги довърши
212
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знам кво ти свети на теб, ама руснаците са въоръжени до зъби, а укрите нямат, и ти казваш че това е без значение! Нещо ти е осветена лентата! СЛАВА УКРАИНЕ!
211
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С малката разлика че в Украйна не е загинал и 1 американец. А и да не забравяме че след Виетнам САЩ продължават да са икономическа сила номер 1 . Докато след подобен провал в Авганистан - СССР се разпадна . Но както са казали отдолу , на Русия не и пука за народа ( за собственият и народ ). Тук е и друга разлика със САЩ войната във Виетна защото народа му писна и се протестираше , в Русия подобно нещо не може да се случи
210
9
 
17
 
! Отговори
Фют преди 4 седмици
До Анонимен 193. Ами, ти сам го каза, че на Русия не й дреме за народа, тя иска богатствата на Украйна, за облагодетелстване на шепата олигарха и за чешене егото на Пу.
209
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 210 Като го повтаряш това под всяка статия то няма да се превърне в реалност бе левак. Като говориш за достатъчно и недостатъчно оръжие да взема да те светна за някои неща. Във Виетнам дребосъците направиха смешни американците почти без артилерия,за ВВС да не говорим. Наскоро ги видяхме как бягат от камилари по джапанки които пак нямаха артилерия и авиация. Това са факти които дори пълен олм..рен не може да оспори.
208
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кажи на русофила " За путину" и той ще скочи в огъня! ЗА ПУТИНУ!
207
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако Америка не беше направила тази пауза, Русия нямаше да заграби новите села, а вероятно и Украйна вече щеше да е свободна! Видяхме кво могат укрите с пет пъти по малко оръжие! Сега ще гледаме кво правят с достатъчно оръжие! Америка повече няма да прави груби грешки, които струват украински и руски животи! Героям слава!
206
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
захарова, да году да госму и да гола
205
7
 
7
 
! Отговори
бат Рамбо преди 4 седмици
Уф, след като прикривах издънките на САЩ във Виетнам и Афганистан..... сега на стари години трябва да снимам и филми как "побеждавам" преоблечени като руснаци актьори и в Украйна. Бааааго.
204
3
 
27
 
! Отговори
НЕбългарите преди 4 седмици
Eдин български русофил седнал на кабърче, изпсувал на майка, видял обаче , че на кабърчето пише "сделано в CCCP" , и отново с блаженна усмивка седнал връз него.
203
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И аз съм човек в България, но нямам никакво намерение да давам живота си за Русия. Аз не милея за Русия, нито за която и да било чужда държава. Аз милея за България.