Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам

Вашингтон навлизал много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва
22 апр 2024 06:44, Александър Попов
341
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените щати искат Украйна "да се бори до последния украинец", включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни граждани.

"Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в гръмко и унизително фиаско за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан", каза Захарова.

Русия заяви, че подкрепата на американските законодатели за още 60,84 млрд. долара помощ за Украйна показва, че Вашингтон навлиза много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва.

Още по темата
Според руски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г. е довела до най-тежкия спад в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза през 1962 г.

В събота Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 млрд. долара, с който се предоставя помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван, въпреки ожесточените възражения на някои крайно десни републиканци.

По думите на Захарова Русия ще даде "безусловен и решителен отговор" на стъпката на САЩ да се включат по-активно във войната в Украйна.

Миналата седмица директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предупреди, че без по-голяма военна подкрепа от страна на САЩ Украйна може да загуби на бойното поле, но че с подкрепата си силите на Киев могат да удържат позициите си през тази година.

Съединените щати многократно са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по протежение на силно укрепен 1000-километров фронт.

Съединените щати загубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война от 1955-75 г., която завърши с победа на комунистическия Северен Виетнам и завладяване на Юга, а стотици хиляди цивилни бяха убити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от Русия
Гори най-старият действащ кораб в руския флот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
6
 
12
 
! Отговори
Хюго Капет преди 3 седмици
Щом като след гласуването в конгреса на помощта за Украйна масово високопоставени руски официални лица като захарва, медведеф и песков се хвърлиха в яростни клетви срещу САЩ, става ясно как русия е била почти сигурна, че помощ няма да има и сега са в ступор, щото лошо им се пише.
242
9
 
12
 
! Отговори
кратко и ясно преди 3 седмици
маша грозна пияна и дрогирана
241
6
 
11
 
! Отговори
Вассилис Каррас преди 3 седмици
РУСИЯ Е ПОСМЕШИЩЕ И ГРАНДИОЗЕН ПРОВАЛ..В 1982 Г. при заника на Брежнев, СССР ИМАШЕ ВАРШАВСКИЯ ВОЕНЕН ДОГОВОР, и БЕШЕ на 80 км от МЮНХЕН !!...Като владееше ПОЛОВИН БЕРЛИН ! И ИМАШЕ ВЛИЯНИЕ В ЦЕЛИЯ ГЛОБАЛЕН ПЛАНЕТАРЕН ГЛОБУС ! ДНЕС Е НАТИКАНА ЗАД ПОЛЯРНИЯ КРЪГ. АНАЛОГА С ТОВА КОЕТО И СЕ СЛУЧИ Е :: все едно САЩ ДА СЕ РАЗПАДНЕ НА 16 ЩАТА..НАТО ДА ИЗЧЕЗНЕ, А ФРАНЦИЯ ИТАЛИЯ ИСПАНЯ--да влязат във ВАРШАВСКИЯ ДОГ.+ МЕКСИКО ДА Е във Варшавския Дог...а ТЕКСАС ДА Е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА, И ДА ВОДИ ВОЙНА с САЩ.
240
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе на вас дали ви прави впечатление, че Дедо нещо го нема по телевизора? Вече няколко месеца не са ни го показвали. Дали не се е изгубил нейде из градинките на Белата къща? Само цитират какво казал, ама къде го е казал? САЩ са участвали само в една война на страната на победителя -ВСВ! Пет години след началото й, когато Червената армия стигна в центъра на Европа Великата сила реши, че ще изпусне баницата и направиха десанта, който спечели вече спечелената война.
239
6
 
18
 
! Отговори
Станков преди 3 седмици
Алоууу ,другарката дето много се зъбиш - в тая братоубийствена война започната от вас, днешните фашисти има само една държава ,която е МНОГО.МНОГО УНИЖЕНА и това е дневна РУСИЯ !!! Изложихте се тотално пред целия свят - пфу! Оказахте се най-долната нация в света ! Дано бял ден не видите !!! Сами направихте така, че от една от най-обичаните нации се превърнахте в най-ненавижданата !!! Не желаем да ви имаме повече за приятели-никога повече в България руснаци и руски ботуши !!!
238
11
 
6
 
! Отговори
Sugar daddy преди 3 седмици
Абе, няма да е както във Виетнам. Очертава се win - win ситуация. Русия ще си задържи Крим и богатите на природни ресурси Донбас и Луганск. САЩ ще продължи да печели от факта че се намести като посредник между руските ресурси и купувачите от Европа .И благодарение на руската инвазия прикачи още клиенти на Военно промишления си комплекс като ги прие в НАТО, където както каза Тръмп ще трябва да плащат поне 2% от БВП ВСЯКА ГОДИНА за да купуват американско оръжие. А за Украйна... каква Украйна??
237
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
ако изпия бутилка водка мъжът Захарова ще ми се стори мис Русия ха ха ха ха и ще я опъна.. Тази дали си намира трезвен мъж по тази причина..ха.ха
236
6
 
13
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
то русия и сега е УНИЖЕНА от Украйна а накрая и бита като медвет на дирек тетка ))
235
4
 
10
 
! Отговори
= преди 3 седмици
Ами на 3 водки и две магистрали така се говори
234
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Китай чака да освободи Тайван хахахахаха
233
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако западът беше прав за Украйна, НЯМАШЕ ДЗА НАЛАГА ЦЕНЗУРА И САМО СВОЕТО МНЕНИЕ. Щеше с факти да громи руската пропаганда. Така че е ясно колко е прав. Не западат , а елитът който владее и ограбва и запада и неоколониите му.
232
7
 
16
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 3 седмици
Русия ще бъде унижена в Украйна, както в Афганистан.
231
8
 
0
 
! Отговори
Данни преди 3 седмици
Около 2 мил. население на виетнам умира в тази война, голям провал за най-мощната армия в света.
230
3
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Там имаше геноцид срещу местните с *** и след като отровиха всичко се прибраха.
229
18
 
6
 
! Отговори
33 преди 3 седмици
Слава на Русия,бой по наркомани и бандероФашаги.
228
8
 
16
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 3 седмици
*** ще си идат бити е *ани като от авганистан
227
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Центаджиите отсега да си запазват час при психиатъра. Чака ги поредното унижение.
226
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крaвapите не обичат да им влиза захаросан. Е, Захарова им го нaби за пореден път!
225
26
 
11
 
! Отговори
Руснак преди 3 седмици
И аз се обзалагам че краварите пак ще бягат като пребити мастий от Украйна както бягаха от Афганистан,Виетнам и навсякъде където направиха поредната война ,този път ще приключат с хегемонството Братушките ще им *** *** краварско !!!
224
14
 
30
 
! Отговори
Северна Корея 2 преди 3 седмици
Позорно за една държава в 21 век е официално международен съд да обяви лидера и за международен престъпник и терорист....