Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама как така бе?! Ей сега ще се обадят десетки специалисти русофоби, които ще почнат да си спомнят за младините и да сравняват ладите и москвичите с Мерцедес. Тези специалисти трябва да слушаме! За тях времето е спряло, "братушките" ползват чипове от перални за ракетите си, китайците произвеждат електричество като се пускат с хиляди с ватени *** по гумени пързалки. Чудя се какво правят още по форумите, а не се бият срещу руснаците. То е толкова лесно. Ето, за 2 години само 31 000 убити украинци
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До IQ 3.14 - той винаги така прави - мъгляви и разводнява!
77
4
 
6
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Не разбрах с какво АТАКАМС ще допринесат за отбраната на Украйна, но няма значение. И тяхната съдба ще е като на химарси, пейтриъти, аврами и леополди. Пък днес ръшите отмъкнали още някакво село от укрите. Докато онези се шматкали при "ротация", ръшите присвоили селото към своята зона на влияние. Голям майтап!
76
3
 
5
 
! Отговори
Ивана Радева преди 3 седмици
До БобиУспява? С вече повече от 2 г. война, която трябваше да трае броени дни? С Финландия и Швеция в НАТО? С пълната изолация на престъпника психопат Путин? С прощаването с черноморския флот? Със загубата на 400.000 души за нищо? Със загубата на 1 милион избягали? С демилитаризацията на Украйна? Големи успехи. Няма що.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къв Кирил и Методий! Едно време са одили до четвърто отделение, да са научат да четат и пишат, и айде на нивата!
74
2
 
5
 
! Отговори
Тойо преди 3 седмици
3 дни...Опа, 3 години Руzия развенча вскички митове за капиталистическото оръжие! Трябва само да отстранят проблимите с пушенто на военни кораби и прозорците по високите етажи!
73
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До IQ 3.14 Преди колко дни Стартира от Плесецк Ангара А5? Ако не знаеш Ангара А5 е насленика на Протон ракетите с които са изведени на орбита основните компоненити на всички без 3 орбитални станции(Скайлаб и двете китайски станции) Да Мъск може да иведе на орбита основата на следващата САЩ станция, Роскосмос с Ангара А5 също ще изведе основата на РОС(Руска Орбитална Станция). Останалото са по-леки модули и транспорти. Сега за тях се подготвят Съюз 5 и 7 ракетите
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Нане - я си сипи още една шльокавица и пусни Миле Китич! Остави ги тея политически истории. Сърчицето ти сърбоманско да поиграе, па и една Весна - да пооплакнеш окото! После може и на Мала Маракана да се повъзхищаваш! То патриотизЪма като те напира отвътре, така е!
71
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Бобизадавам елементарни въпроси, ти ми отговаряш, че нивото на река дунав е сон шонжмон. айде легай си.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 68 - не?! В руския склаТ ли влизат?! Кирил и Методий не харесват това!
69
0
 
1
 
! Отговори
другаря Си преди 3 седмици
До Анонимен68 ядрено и на китай като им увехне 40 процента ток от волтаици от общо произведения, за 12 часа са изравнили кремъл с булдозери. дедо байдън го каза, че ако се опитат да ползват тактическо ядрено, конвенционалният ответен удар ще ги приключи като държава. не виждам китайците да са на друго мнение, особено след блъфа за хиперзвуковите вундервафета
68
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До IQ 3.14 Иран в последния удар по 2-3 военни летища(и то по еди кои си канали предупреди евреите) реално е ползвал само стари ракети с течно горивни системи - ПРЕРАСЪЛ Р-17 СКЪД. Вярно на тези ракети са монтирани съвсем съвременни системи за насочване. Само се питам какво ще стане ако ползват следващотопоколеие Течно горивни ракети с отделяща се БЧ и имитатори или още по-новото поколение Твърдо горивни ракети с отделяща се БЧ, Имитатори и черешката маневриращи Като на РФ Искандер БЧ...
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби - не бе, това не е война! Това е най технологичното СВО! Митрофановна ще ти резне кълбаците за такива приказки. Та, какво успяват викаш руските неможачи? Над осем пъти по голяма територия, над четири пъти повече хора, и в последните пет месеца благодарение на Тръмпела - срещу почти обезоръжен противник! Успяват да могилизират много солдати срещу нищо!
66
6
 
7
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
косово е Сръбия, и укрия е Русия... Смърт на кравария.... Мордора на злото... ====))) атома трябва играе по наглосаксия....
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ядрено и няма Украйна, а оръжията на САШ влизат в руски склат,
64
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Бобиа след пет години, като мкс падне, а тия са още агресор, в коя точно технологична война ще успеят? или китайците ще са задължени да ги пуснат на тяхната станция? перестройката е неминуема, лошото в случая е че бутчетата на буш са нот авейлабъл. така че, дефинирай ми "успява".
63
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 62 Кого и от какво да спасявам? Русия при наложени 23000 санкции и не знам още какво успява в НАЙ-ТЕХНОЛОГИЧНАТА ВОЙНА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО да изпълнява задачите които сама си е поставила за цел. ФАКТ. Но като някой разказва измислици или Фейкове направо ми ***.
62
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
Много интересно, като иран се изнизаха по терлици, как точно засилват ударите, при положение че са ангажирани всички ракетни носители в изправност. ще рискуват стратегическата авиация в зони близки до бойните действия?
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен - Товариш, писането само с големи букви тук е нещо като да крещиш при спор с опонента си - тоест - признак на липса на елементарно възпитание! Освен очевидното - че, си невъзпитан - някой факт ще споделиш ли в подкепа на написаното или само за малко си тук - да метнеш някой руски лозунг?
60
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 54 - Поста ти показва колко знаеш за ОСНОВАТА на всяка война наречена логистика. УМНИКО В 50КМ ЗОНА Склад с оръжие съхраняващ повече от 20т(един ТИР) няма В 20КМ ЗОНА склад с оръжие повече от един УРАЛ(5т) няма - по обективни причини. Извън да го кажем 100 КМ ЗОНА вече има складове които са и под земята и съдържат стотици тонове оръжие и боеприпаси. Тези складове ще бъдат атакувани