Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До Анонимен 100 Индия Кацна на Луната мисля от трети опит, Китай да не излъжа от Втори,Израел два пъти се провали, РФ се провали при орбитално маневриране изобщо не се стигна до наистина сериозната част истинско кацане. А САЩ за пореден път АРТЕМИС програмата се отлага с поредните мисля 2 години... Разберете не греши само този който нищо не прави.
98
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До IQ 3.14 Колега Реално ползвам само Телеграм канали - единственото място където няма цензура. По-надеждни източници на информация просто няма. И освен това ДЕФИНИРАЙ "ОБЕКТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ" защото 95% от това което КИЕВ казва е ФЕЙК а западните и български медии цитират КИЕВ...
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А някой знае ли къде се намира Заливът на прасетата? Да не би да е някъде в украйна?
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Боби 93 - Бобка, а кога се очаква тея свръх и супер руски страшилища да оцелят Луната? Щото последния път не им се получи? Питам за един преател - кога да купи пуканки!
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия бая американски милиарди усвои! Имат заговор с украина да фалират отбранителната мощ на запада-украина ги зима, Путин ги троши... Ама то сичко си има край ..
94
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До Анонимен 92 Казах че всички класици не ми харесват. Аз обичам да чета Фантастика и Фентъзи. Примерно в момента чета книги на руски автор Александър Кош
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До IQ 3.14 - ше го вдигна - имам вкъщи сингъл малц за това!
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая Eлkaa русофил също я яд за 60 - то милярда, щом два пъти ми трие коментара, а за тая работа трябва да е "безпартийна"! И друг път ми е прайла мизерии!
91
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая *** русофил също я яд за 60 - то милярда, щом два пъти ми трие коментара, а за тая работа трябва да е "безпартийна"! И друг път ми е прайла мизерии!
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не може, нема с кво да пуцат. Пък и от снощи украинците са в лонтранаступление по целия фронт. Вече са си върнали почти половината...
89
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До IQ 3.14 Ако поне малко разбираше от Ракети щеше да разбереш Колко се различават Съюз 1, Протон, Протон М и Енергия от системата Ангара и програмите Съюз 5 и 7. Ангара е модулна система като ЛЕГО. От леката Ангара 1 до системи които още са само на чретеж. Защо Ангара не извежда космонавти? Защото по-мощните двигатели и претоварване при излитане са по ефективни, но човек не издържа физически. Съюз 5 ограничава мощността на двигателите до възможните претоварвания за човека различни цели
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До IQ 3.14 - чек па просветен! Бобката по рано каза, че руски класици като Достоевски и Толстой му губят времето! Той познава дълбоко руската душа и история - от Поглед Инфо! Не знам какво обективно търсиш при човек който 24/7 ръси руски пропагандни слогани!
87
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Нане - е па ясно, че Джак Даниълс пиеш! С тоя мозък за повече нема! Малко по лъскава шльокъвица. Ама за Миле Китич и Весна познах, нали?
86
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До Анонимен76 дума да не си казал за миле китич, че ше ти падне кръвното
85
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До Бобиза тебе явно такова нещо като "Сравняване на обективни източници" не съществува, другарю ефрейтор. толкова си просветен, че не знам как жена ти ти не е сипала антифриз у шкембе чорбата.
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 84 - въобще не се чуди! Чакаме да видим русоробите в руските редици! При тая Могучая и Непобедимая как па нямаш желание и ти да топнеш краченца миризливи в Ламанша? Само трябва да прегазите Украйна дето почти умря /по вашите приказки/ и Полша и още малко! Не бива да те плашат някакми 61 млрд! Шойгу ти каза - ще ги сцепи!
83
4
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 седмици
До Нане татарино, сигурно шише джак ти е седмичния надник не излагай се.
82
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До Ивана Радева 1. За последните 2 години само от Украйна(изключва Крим) над 5 милиона нови Руски паспорти са издадени разбирай нови Данъкоплатци. 2. Първия план беше войната да трае 2-3 седмици и след това какво Седнаха да говорят в Инстанбул нали? Дойде Западен контролиращ и КИЕВ реши да се бори докато умре и последния Украинец. 3. За Денацификация и Демилитаризация 1000км фронт дори статичен е идеален и не РФ загуби са 400000 а Украинските загуби с инвалидите достигат до Милион вече!!!
81
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До Бобиа кой ше плати масрафа, че преди оня безгъзия извиваше ръцете със "скачане на батут". сешлисе? ангара е пребоядисана ракета от брежнево време, виж китайците и мъск кво правят и тогава бленувай союз - аполо на пощенска марка 2030та
80
4
 
3
 
! Отговори
Нане преди 4 седмици
Пием джакданиелс черен кирливец, и се забавлявам с тъквиз мълоумняци, кат Теб.... Да живее Русия... ===)))