Москва: Обсъждане на мир в Украйна без Русия е безсмислено

Формулата за мир на Зеленски удължавала конфликта
25 апр 2024 13:13, Елка Василева
100
Москва: Обсъждане на мир в Украйна без Русия е безсмислено
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви днес, че всякакво обсъждане на край на конфликта в Украйна е безсмислено, ако в него не участва Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
Захарова имаше предвид конференцията на високо равнище за мир в Украйна, която се очаква да се състои на 15 и 16 юни в швейцарския курортния комплекс Бюргенщок край град Люцерн, уточнява Ройтерс. Агенцията припомня, че още при обявяването на конференцията Русия каза, че няма да участва в нея, определяйки идеята за форум по този въпрос без нейно участие като "нелепа".

Пред представители на медиите  Захарова заяви още, че Формулата за мир на украинския президент Володимир Зеленски, в която се призовава за пълното изтегляне на руските части от всички завзети от Москва територии на Украйна, няма да приближи двете страни до мира, а ще удължи конфликта.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от Русия
Какво ще купи Украйна с $61 млрд.? 90% от парите ще се върнат в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
13
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 седмици
До Бай Дрън (2): Особено, ако нямаш загинали ири осакатени от т. н. спецоперация. Нали така? А? Путинорусофилче? 'баси!
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Осъждането" на войната е също толкова безмислено
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 16, a като се събуди - на гaщите петно!
14
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 14 - Русия още в Истанбул подписа документи, ама нали на Зельо му забраниха да води преговори и той сви знамената набързо. Та май не Русия иска война.
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Источна и южна Украйна минават към Русия. Украйна губи и излас на черно море заради унищожените руски кораби. Источна и южна Молдова също. Бг и гагаузите требва да бегат.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обсъждането на мир в Украйна с Русия също е безсмислено, защото Русия иска да продължи войната.
11
13
 
14
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Пък днес още 1-2 селца излязоха от зоната на влияние на хунтата. Започва да става, това което логично се очакваше - на украинците им писна да умиргат за еврей. Съответно бегат от фронта, а ако могат и от Украйна. Което ме води до следващата мисъл - да се стягат евроатлантиците. Скоро ще ги пратят срещу омразните им руснаци. И ще ги гледаме какви се герои.
10
4
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
това са идио-ти без русия уж ще мислят уж нещо ще творят крад=ци и убии-цикакво може да се очаква от тях никои не говори за хилядите избити и технитесемеиства а само за пари и оръжие господ ще ви накаже
9
12
 
14
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 3 седмици
Абе, какви ги предлагаш, Зельо требе на всяка цена да победи! Той само победи над Русия вижда. В мокрите си сънища в бункера. Сериозно, ако седнат да преговарят, винаги могат да стигнат до компромисно решение, удовлетворяващо двете страни. Ама Зельо много задлъжня на Бай Д(р)ън, та не знам.
8
10
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Еврогейоввете пак се развихриха под статия за Захарова :) Пуснете сега една и за Митрофанова, геййпарадът ще е пълен :)
7
4
 
5
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 седмици
Обратна война:))) това състояние на духа е познато на руснаците:)))
6
12
 
14
 
! Отговори
Процедурно питане преди 3 седмици
Това на снимката ли е мъжът на Путин- а
5
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма как Русия да сключи мир с фашистко-робовладелските сатрапи от украйна и нато !
4
16
 
17
 
! Отговори
Русия терорист преди 3 седмици
с терористи не се преговаря!!!!Преговорите с терористи няма да възкресят убитите цивилни и деца от руските военнопрестъпници.. Кръвта им не се измива с пропаганда и замазване. Пролята невинна кръв се измива само с кръвта на убийците и терористите.
3
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ясно. Без Русия такова обсъждане правят бабите на пазара и подобните им юроGейци.
2
12
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Абсолютната истина. Зелю ми свикал мирна конференция. И как ще стане без едната страна в конфликта??? Никак. Някакви държави ще заклейммят пак Русия и ще кажат, че трябва да се изтеглят и ппадодат Крим и Донбас, и Путин....Е....,трябва да си слааааббббоооууумен, за да си го помеслеш дори. Мир ще има при директни преговори. Русия си остава с Крим както досега. Може и да отстъпи от Данбас, но само при условие, че стане автономия и Укра,на не влиза в НАТО.
1
17
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
А аз си мисля, че дори Русия да се изтегли назад, може да се сключи много изгоден мирен договор за руския елит. Примерно, Путин и сие няма да бъдат съдени, Украйна няма да влиза в НАТО, руснаците в Украйна ще бъдат признати за равнопоставени...абе винаги може да се върнат на старото положение преди преврата в Украйна и да се забрави какво е било. Така ще е най-добре.