Още един арестуван журналист в Русия, работи за Forbes

Какви са обвиненията?
26 апр 2024 14:10, Нели Христова
17
Още един арестуван журналист в Русия, работи за Forbes
Снимка: БГНЕС

Русия е арестувала журналист от руското издание на списание Forbes по обвинение в разпространяване на "невярна" информация за войната в Украйна, предаде АФП.

Журналистът Сергей Мингазов, който е заплашен от 10 години затвор по обвиненията, е бил арестуван в Далекоизточния Хабаровски край за "препращане на информация за събитията в Буча" в социалната медийна платформа Telegram, заяви адвокатът му Константин Бубон, визирайки киевско предградие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не е журналист, а шпионин. Не знам защо винаги когато хванат някой шпионин в Русия, веднага мисирките се разкрякват, че е журналист? А когато в цяла Европа се арестува някой журналист с различно мнение от мисирската пропаганда, веднага се обявява за шпионин, той тутакси спира да бъде журналист за западните медийни, пропагандни п.арца ли.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как ще го съдят за събитията в Буча? Според Русия там не се е случило нищо? Излиза че в Русия може и за НИЩО да те осъдят!
12
1
 
3
 
! Отговори
До Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 седмица
там е война както знаеш, но виж в руския рай...свобода на словото
11
7
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 седмица
А опозиционните журналисти в Украйна или ги застрелват или изчезват завинаги. В Украйна са закрити всички опозиционни медии и са забранени опозиционните партии. Изборите в Украйна са отменени. А в САЩ журналистите ги уволняват и ако не са богати като Тъкър Карлсон отиват да живеят под мостовете.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който се е продал на Русия или на Америка за елементарни облаги и смята, че е фактор в българското общество, защото се е издигнал финансово благодарение на аналлизане, трябва да знае, че го чака затворът в Румъния рано или късно
9
6
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 седмица
До Анонимен 9 ===== Казваш, ако едните могат по право, други нямат това право. Дет се казва - Слава Украина и двойният стандарт !
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много често забелязвам под тия новини коментари с една и съща насоченост, а именно - ама те и САЩ така правят ! В следствие на това, щото и другите, видиш ли, така правят, начи и ние можем. И никаква квалификация дали нещото е принципно правилно или не. Дали е морално, логично, полезно, важно и така на татък не се казва гък. Или ако някой се опитва е с едно простичко - ние никога нищо лошо на никого не сме правили, ама никога. С други думи, вие колеги коментатори сте безсъзнателни амеби.
7
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
Браво
6
8
 
19
 
! Отговори
работил за противник преди 1 седмица
КАто работиш за врага и те гепят - затвор. Зер в краварника е различно? Асанж лотарията ли му дадоха а?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напомня оня виц за свободата на словото. Разприказвал се американски президенд с първи секретар на СССР и му казал. Ето, в САЩ има свобода на словото, тук всеки може да каже - да му го начукам на президента и нищо няма да му направим. Първият секретар му отвърнал, ама и при нас е така и тук всеки може да каже - да му го начукам на американския президент и нищо няма да му направим.
4
6
 
11
 
! Отговори
агентите преди 1 седмица
ги арестуват - какво ново има?
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голям праз. На студентските протести в САЩ има цяла дузина арестувани журналисти, бити с палки, обстрелвани с гумени топчета и т.д.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не пишете за огромните студентски протести в САЩ и стотиците арестувани студенти и преподаватели заради това, че законно протестират?!?!?!?!?!?!?!?!?
1
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Луд кремълски сатрап умора няма!