Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор

Това е първият такъв от година насам
26 юни 2024 09:39, Инна Ангелова
66
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Снимка: Pixabay

За пръв път от година насам министрите на отбраната на Съединените щати и Русия проведоха телефонен разговор, съобщава Reuters. Разговорът е инициират от американския министър Лойд Остин.

Пентагонът коментира, че Остин и Белоусов са обсъдили важността на отворените линии за комуникация. Остин инициира разговора и това беше първото подобно обаждане от март 2023 г., каза пред репортери говорителят на Пентагона генерал-майор от военновъздушните сили Патрик Райдър, пише още в-к "Труд".

Руското министерство на отбраната обаче допълва, че министър Андрей Белоусов е предупредил американския си колега за опасностите от продължаване на американските доставки на оръжие за Украйна в 28-месечната война.

"Белоусов посочи опасността от по-нататъшна ескалация на ситуацията чрез продължаване на доставките на американски оръжия за украинските въоръжени сили", се казва в изявлението на министерството в Telegram след разговора.

Отношенията по оста Москва-Вашингтон паднаха до най-ниската си точка от кубинската ракетна криза от 1962 г., след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г. Миналат седмица от Москва съобщиха, че дипломатическите контакти и отношения между правителството на руския президент Владимир Путин и администрацията на американския му колега Джо Байдън са на “абсолютен минимум”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 ден
Biden администрацията нещо се разбърза да приключва с войната..
58
4
 
2
 
! Отговори
Анал Лютви преди 1 ден
А друго да ти пръснат дюпето с атакмс на плажа. Минава за пopно.
57
4
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 дни
Да видим как ще отговори Русия на обстрела на Крим с ракети ATAKMS. Обясненията че били обстрелвани военни цели не звучат убедително, защото касетни боеприпаси се използват срещу хора, а не срещу обекти. Такова престъпление - с касетни боеприпаси срещу хора на плажа, не може да остане без отговор. Директният е - да свалят всеки американски дрон над Черно море. В края на краищата международните договори са важни, но за Русия сигурността на мирното население е на първо място. А непрекият отговор: в Сирия има американска база, която не трябва да е там. Някоя групировка вече може да получи по-мод
56
2
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 дни
До агент Мъдлър ЦРУ: Цар си на г'лупостите. А истината е че разговорът е по инициатива на Лойд Остин. Той има за какво да се тревожи.
55
0
 
2
 
! Отговори
стара новина преди 2 дни
тука докато излезе "новината" - те вече са секарали и не си говорят !
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Украинците ***, а Путин и Байдън си говорят по телефона.
53
1
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 дни
Свръхмодерният (и доста скъп) безпилотен летателен апарат на САЩ, който е насочвал ракетите АТАКМС , с които беше обстрелян Крим и загинаха хора на плажа, е изчезнал от радарите. Коментатор по руската телевизия каза, че или е свален, или си е изключил транспондера.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
преди един месец и нещо министърът на отбраната на сащ влязъл в болница, а в министерството никой не го търсил няколко дена и не знаели къде се намира -- много красноречиво за актуалното им състояние.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
доналд тръмп обещал на избирателите, че ако стане президент ще направи противовъздушна отбрана подобна на израелската -- в момента са голи като на нудистки плаж. много удобно. мерси тръмп за информацията и потвърждението.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
сащ трябва да се ориентират към свиване на помощи и участие и пускане на украйна да сключи мир. още има отворен прозорец. защото като се затвори прозореца в един момент Русия ще им прекърши гръбнака и ще минат на системи -- ха-ха, хий-хий ! това чернокожо министърче е все едно някакъв портиер, за какво звъни и той не знае.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Министъра на отбраната на сащ кога че направят ревизия за милиардите за Зеленски човека краде милиарди от сащ а те си затварят очите )))
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Чува се, че след ударите по Севастопол няколко ATACMS-а и HIMARS-а внезапно и безвъзвратно са приключили участие, заедно с разчетите. Също и един безпилотник, който висял над Крим. Телефонното обаждане може би е във връзка с тези събития.
47
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 дни
До t666 Само забрави да кажеш че на 01.10.2022 Украйна Обяви ДЕФЛОТ - или казано просто Фалира не може да си обслужва външния дълг(За вътрешния дълг и Ленд Лиз ...) Ако не са финасовите вливания от Западните страни...
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Разговорът е инициират от американския министър. Може би е истина укро-новината, че преди повече от денонощие американски разузнавателен безпилотник се е срещнал с повърхността на Черно море? Може би е истина, че му е помогнал руски изтребител? Може би се потвърждават думите на Ал Капоне, назани преди век: "Попавшая пуля очень многое меняет в голове. Даже если она попала в жопу"?
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
АМИ, ДА минус от мен не ти се хваща. Защо така.
44
6
 
3
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 2 дни
Говорят си хората, и БАЙ ДАНО им казал че ще замени ДЪРВЕНАТА ПРЪЧКА С ВИНКЕЛ...ХАХАХА
43
2
 
12
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 дни
След гадостите в Севастопол и Дагестан, руснаците спряха да си траят и посочиха САЩ като извършители. Бързо последва обаждане от Големия тъмен брат. Мисля, че или химарсите и атакмсите ще спрат да стрелят по цивилни, или те заедно с някои дронове и сателити, ще отидат в графа "бракувани активи". Екипажите им също:)
42
10
 
3
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 2 дни
ГОВОРЯТ СИ ХОРАТА--- НАЛИ ДЪЩЕРИТЕ И СИНОВЕТЕ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ВЕЛИЧИЯ СА ВСЕ У САЩ......ХАХАХАААА.....НЕМА ДА ГИ ТРИПЯТ, Я....!!!!
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До българинаКое оръжие? Севернокорейското ли?))))
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В момента се наблюдава държавен Ил 96 по курс Москва - Ню Йорк. Следващите няколко дена ще е интересно.