Абсурдните искания на протестиращите
Абсурдните искания на протестиращите
Какъв е този нов политически модел, какво е това ново гражданско участие? Всеки избран да представлява гражданите няма как да представлява всички граждани най-малкото защото гражданите не са някаква хомогенна маса с еднакви интереси, а да не говорим, че самият представляващ има и лични интереси!
Истинското решение на проблемите е смяна на чипа на българите и да предстанем да вярваме на демагогията на представляващите ни! Когато оценяваме управляващите по реално свършеното ще се решат проблемите! Снимка: Ивайло | 21 фев 2013 09:11
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
87
10664
42
25
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
аа преди 11 години
Да прав си забравих, тогава Бащата имаше частно бизнесче и вървеше и лично аз бях добре ,но бяха кофти години за повечето от хората.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До рр, явно не си спомняш Жан Виденовата зима, когато хората получаваха по 1-2 долара заплати! Може да бъде още многооо, многоо по зле!
53
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исканията на тия *** са изпълнени-Правителството падна.И сега яжте му главата.Нали искахте революция?***.
52
4
 
4
 
! Отговори
рр преди 11 години
От това по-назад накъде бе момче
51
7
 
9
 
! Отговори
Nabludatel преди 11 години
Абре *** и ти ли си от платените ***.... Абсурдно било - ами щом да сега не беше абсурдно да живееш с най-мизерната заплата и да плащаш всичко по Европейски стандарт, значи и ти си некъде от МАРС - хващай си Серго под мишница и дим да ви няма....
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нов Парламент с депутати 120 !!!!!!За това трябва да се промени Конституцията!!
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спазване на законите и конституцията би било достатъчно
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ли се кефи примерно Лидия Шулева - Биджерано? Жидовката, която е истинския виновник за приватизацията на ЕРП-тата. Сигурно си седи някъде на топло и светло пред телевизора и гледа сеир. Костов, продажника на ТЕЦ-овете, от които сега купуваме ток на безумна цена утре ще говори за морал, за демократичност, за "автентично дясно" и ще продължава да менторства над всички с присъщата си пезподобна *** нахалност.А тълпата навън ще продължава да си реве като обезумяла.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
великото наподно събрание ти променя консититоцутаконституциата е ОСНОВНИЯТ закон на страната. В нея са залжени всичик неправди. ако тя се промени ще се променят многа неща - най-вееч институционалната криза която имаме. За да се свика Велико народон събраине това трябав да се рши или от полованат на друго ВНС или от 3 четвърит от ОНС (обикновено народон събрание) ако парламенат се разпусне никакив пхомени в закоинет не могат да се правят.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кое е абсурдното на "ревизия на прехода", точката която автора така удобно не коментира? Това, че не всички точки биха могли да намерят приложение прави ли исканията абсурдни, къде са политическите фигури, с които протестиращите да седнат и да обсъдят въпросните точки? А, да подадоха си оставка, така няколко месеца никой няма да е в състояние да реагира на поне част от исканията.
45
3
 
12
 
! Отговори
Реакционер преди 11 години
Чух интервюто с Янко Петров, този човек си няма и понятие от конституционно право и политически системи. Тези приказки, които каза може да си ги говори само на маса. Много несериозно от страна на един от лидерите на протеста, иначе каза и верни неща, но политическата неграмотност и нихилизмът пречат да се случат истинските промени.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А как ? Да си остане Народното събрание да ми избират членовете на ВСС ???
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям проблем е напр., че най-голямата отговорност, която понася някой фактор за порочно свършена управленска работа е уволнение. Хайде, викат, *** си; е не е ли смешно това
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45, как народа ще разбере, кой съдя е читав и кой не е? 99% от съдебните процеси не са публични и ако те питам как работи съдиата в районния съд до теб едва ли би могъл да кажеш нещо освен ако няма някаква статия за интересен процес, но и там си в ръцете на журналиста, който може изопачено да отрази едно съдебно решение.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдиите, прокурорите и шефовете на районните управления да се избират от народа.
40
2
 
6
 
! Отговори
Батман преди 11 години
До Google,и къде ги виждаш тия млади управляващи - Станишев, Доган, Костов и т.н. Доста си заблуден!
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен # 26 ,,....В една Швейцария която по население е колкото България има така наречената пряка демокрация-т.е.швейцарската специфика се изразява в обстоятелството, че нито държавният глава, нито правителството, нито дори парламентът имат право на последната дума по какъвто и да е важен държавен въпрос. Това право принадлежи само на избирателите чрез инструментите на пряката демокрация облигаторен референдум, факултативен референдум, инициатива и петиция. ...,, +++++10
38
4
 
6
 
! Отговори
Google преди 11 години
Ние 23 години оценяваме управляващите по реално НЕсвършеното и мисля, че на тези управляващи им свърши времето за принципа проба-грешка. Нека дойдат други - тези мутри ни омръзнаха...включвам представителите на всички възможни и невъзможни партии и партийки(то май си е една партия). Да дадем път на младите!
37
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре беше през лошият, мрачният комунизъм, защото тогава повечето се сдобиха с жилища в градовете, с коли(може да не бяха мерцедеси и бе ем ве та, но бяха нови). Имаше работа за всички, без значение на вяра или етнос. Нямаше партии имаше сами 1 БКП. Нямаше омраза, алчност. Нима беше зле тогава??? Тока беше в пъти по евтин, лекарства на символични цени, безплатно образование, медицински услуги. Можем отново да върнем тези времена. Желаете ли???
36
3
 
3
 
! Отговори
Topfly преди 11 години
37, мажоритарните избори автоматично ще ограничи изборите в България до ГЕРБ и БСП и евентуално няколко кандидата от районите на ДПС. В една наложена демокрация като сащ, къдот и двете избираеми партии са нормални и с демократични традиции тази система е ок, но за България е много по добре пропорционалната система, където могат да влезат в парламента 5-6 партии и времето нека да покаже, кой ще остане и ще се наложи.