Абсурдните искания на протестиращите
Абсурдните искания на протестиращите
Какъв е този нов политически модел, какво е това ново гражданско участие? Всеки избран да представлява гражданите няма как да представлява всички граждани най-малкото защото гражданите не са някаква хомогенна маса с еднакви интереси, а да не говорим, че самият представляващ има и лични интереси!
Истинското решение на проблемите е смяна на чипа на българите и да предстанем да вярваме на демагогията на представляващите ни! Когато оценяваме управляващите по реално свършеното ще се решат проблемите! Снимка: Ивайло | 21 фев 2013 09:11
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
87
10665
42
25
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че ти разбираш предимствата на мажоритарния вот, не маха цървулите от краката ти. В света има и други държави освен САЩ. Освен това в момента, в който някой започне да обяснява нещо с обиди най-отпред, моментално спирам да му обръщам внимание, защото не желая емоциите/комплексите му (ми) да диктуват.
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсурдно е, че има още *** като теб, които не разбират предимствата на мажоритарния вот. Колкото и недостатъци да има САЩ поне изборната им система е най-правилната. Има опасност един човек да купува повече гласове, но надали ще успее да се пребори с гласовете на цялата област /пример/.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мен проблем е когато философ и човек с опит на философ или психолог става финансов министър, видяхме млади (неопитни) хора, уж образовани (ама не точно), които не схващат за какво става въпрос да взима жизненоважни решения за цяло общество. Министърката Лили Павлова си беше чисто попадение, за разлика от много други
32
3
 
5
 
! Отговори
drapa4 преди 11 години
NOV PARLAMENT MLADI UMNI GLAVI I NE POVEE OT 120 du6i
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето на, надявах се че за 5 минути ще успее този дето цъкна минус ще успее да формулира някакво обяснение та да можем да схванем и ние дето не разбираме от конституционни въпроси, значи май си е мъгла, нема нужда (дет се вика)
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това изобщо не са абсурдни искания - напълно реални неща са, но явно депутатите гледат да се разпуснат и да си ходят на избори. Това не трябва да става, необходимо е да се внесе искане за Велико Народно Събрание. Днес, времето изтича.... Никой не желае повече да го представляват тези политици, но явно че те не чуват какво им се говори
29
2
 
7
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Абсурдни сте вие -Репортер.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв точно проблем разрешава Велико народно събрание, смяна на Конституцията и някакъв друг политически модел? Това, признавам си, аз не разбирам и подозирам че 90% от хората с абсурдни сметки за ток, парно и останали без работа - също. Това за мен е някаква друга мъгла, която не дава конкретни решения. Някой може ли да изброи, досега това и това беше проблем и като сменим Конституцията това и това ще се оправи?
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, той и Цветанов и Борисов на пасат трева. Усетиха затварящия се *** и реагираха светкавично. Та май положението е пат. Старата игра - руските срещу американските служби и посредата измамените (протестиращи) български граждани.
26
3
 
3
 
! Отговори
Topfly преди 11 години
26, референдума за Белене показа, че в България на референдум отиват 20% от населението и това е доста, защото е имало регионални референдуми на които под 10% са гласували! Това ли е управлението на народа? Като толкова е искал пряка демокрация българския народ защо не отиде да гласува на референдума?
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е голяма победа а Станишев. С референдума за Белене показа на руснаците че те ще строят Белене само ако той вземе властта. Реснаците кандисаха и му пратиха пари и специалисти с готов план как да свали ГЕРБ от власт и да ги оцапа максимално. Достатъчни са стотина платени писачи във Фесбук и форумите които да раздухат недоволството и да спретнат арабска пролет. Протестиращите изобщо не се усещат как ги изпързаляха и използваха а мислят че са там по своя воля. Майстори са руските служби.
24
7
 
10
 
! Отговори
работещ преди 11 години
Абсурдността на исканията на "протестиращите" е още едно доказателство, че тези "искания" са за парлама. Така са им казали тези, които им плащат и обещават разни неща, така и ломотят малограмотните младежи. Боко тиквата управляваше зле и се излагаше - вярно е. НО, ТЕЗИ "ПРОТЕСТИ" СА ОРГАНИЗИРАНИ И ФИНАНСИРАНИ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ, СВЪРЗАНА С ПУТИНСКИТЕ ***, КОЯТО ИЗПОЛЗВА ГНЕВА НА НАРОДА ОТ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ДА "СТРОИ" АЕЦ БЕЛЕНЕ И ОТТАМ ДА КРАДЕ МИЛИАРДИ ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРИТЕ!
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам нищо абсурдно в това.В една Швейцария която по население е колкото България има така наречената пряка демокрация-т.е.швейцарската специфика се изразява в обстоятелството, че нито държавният глава, нито правителството, нито дори парламентът имат право на последната дума по какъвто и да е важен държавен въпрос. Това право принадлежи само на избирателите чрез инструментите на пряката демокрация облигаторен референдум, факултативен референдум, инициатива и петиция.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тра-ла-ла, да увеличиме бройката на народните представители на 7 милиона и ще решим проблема! :)))) Мажоритарните избори ще доведат само до тоав, че малко партии няма да могат да пращат депутати в парламента, а кандидатите ще бъдат само фолк певици и спортисти!
21
2
 
12
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 11 години
Няма нищо абсурдно в това искане! Трябва да се чува гласът на народа, а не някакви измислени политически представители да си присвояват привилегията да представляват народа...Мажоритарни избори, а не послушни кукли на конци спуснати от партийните централи...Възможност за граждански контрол над държавните органи и дружества...
20
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е кое му е абсурдното??? Точно това трябва да стане, за да може да се тръгне на чисто. Друг е въпроса дали ще стане. (политически не е угодно), но ако 240-те в парламента бъдат изринати от Народа е напълно възможно да се случи!
19
5
 
12
 
! Отговори
perekly преди 11 години
Липсата на политически партии се нарича диктатура-без значени комунистическа или някяква друга.Исландски модел в България е неприложим-огромна част от пората не могат да дефинират собствените си приоритети ,а ще трябва да имат мнение за общите?!Промяна ,обаче е необходима-не козметична и не популистка.Но тя трябва да се направи от експерти .
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как точно ще оценим онези иначе толкова симпатични men in black от съдебната система?до тия трябва да има по един човек зачислен да ги ръчка с шиш.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 11Няма как да сравняваш манталитета на Исландците с този на Бай ***.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Радослав, за каква Исландия, за какъв Еквадор си мечтаете. Пак някакви миражи гоните! Няма гражданско представителство в което всички граждани да могат да влезат, а ако почне да подбираме кой да ни предствалява вече достигнахме до политическите партии.