Отговор от Прага
Отговор от Прага
Момичета от Чехия пуснаха снимка с текст на български "Благодаря" Снимка: Ivo | 22 авг 2013 10:09
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
67
12584
63
9
Напиши коментар Коментари
32
25
 
57
 
! Отговори
Вацлавски намести преди 10 години
Тази снимка ме разплака,все още има надежда за България,все още тлее малкото въгленче на СВОБОДАТА и ДЕМОКРАЦИЯТА,браво деца за вашата постъпка,така се мие лицето на нашата мила Татковина ! Привет на нашите братя славяни в Прага !!!!
31
6
 
28
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
до 34прав си за безмисления спор, днешните французи съжаляват, че дедите им са съборили Бастилията /петното на ЕВропа/ те казват: "трябваше да стои за да знаят бъдните поколения каква гадост може да сътвори човек, който притежава власта и да не го допускат". Трябваше и мавзолея на Димитров да запазим та белким безумния и безпаметен български народ спре да гласува за БСП-БКП - ДС
30
22
 
54
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
Ще се извиня за Пражката пролет (за която разбира сме виновни), когато ЧЕЗ се извини за сметките през Софийските зими!!!
29
10
 
28
 
! Отговори
? преди 10 години
Едно не мога да разбера - защо трябва българският народ да се извинява. Нима редовият гражданин е виновен за това, което е направил този тоталитарен режим. А дали полският народ е виновен за зверствата на тяхната армия в Чехия същата тази пролет, или пък в центъра на Будапеща би се случило нещо подобно, след като унгарски войници се отзовават по "братски" на своите съседи в името на запазването на тоталитарния комунистически режим. Виновна е политическата върхушка по това време.
28
15
 
28
 
! Отговори
187 преди 10 години
водите безсмислен спор. паметниците са за да се помни историята, добра или лоша и да не се повтарят грешките...набийте си го хубаво в главите...
27
22
 
21
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До А за Ирак и Афганист А ти верно ли не знаеш, че американците са бомбардирали София, за да помогнат на руснаците? Ако не беше Рузвелт, Сталин щеше да е абажур в апартамента на Хитлер. Аре търкайте там боята, не се обеснявайте ного, че има нови идеи за украса, идва девети септември.
26
21
 
58
 
! Отговори
НЕ трябва да го има преди 10 години
Много правилно казано: Не трябва да плюем на историята си!!Паметник на Съветската армия освободителка нахлула септември 1944г., наложила режим, който анихилира 250 000 ерудирани българи, от които само в първите дни на революцията - 40 000 висшисти, 15 000 гимназисти (убити без съд и присъда) политици, журналисти и интелектуалци, артисти безследно изчезнали, както самата ни култура.....армия, чийто войници влизат по къщите на хората да плячкосват безцеремонно, окупатори и безродни убийци!!
25
24
 
65
 
! Отговори
гофус преди 10 години
Да живеят свободна Чехия и свободна България.Долу диктаторът орешарски.Оставка душмани.
24
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетете "Колимски разкази" на Варлам Шаламов(има го в читанката), за да видитеруснаци как държат в концлагери други руснаци без причина по 17 години.В тези лагери условията са били същите като в немските. Немците са имали3-4 години концлагери и са праща ли там не свои. А руските са прекарали и убили там много повече милиони и то свой. Изводите си ги прави всеки сам за себе си. Иначе и аз се извинявам на чехите, макар и да не съм бил част от тези събития.
23
12
 
24
 
! Отговори
бамсе преди 10 години
До А за Ирак и Афганист:Ти верно ли не правиш разлика между война и нахлуване в мирна държава? Американците ще ни се извинят за бомбардировките срещу нас, с които се намират във война, когато руснаците ни се извинят за нахлуването и окупирането ни, когато не се намираме във война с тях. Панимаеш, подлого?
22
16
 
27
 
! Отговори
А за Ирак и Афганист преди 10 години
А извинения за Ирак и Афганистан кога ще има от страна на България? А американците вместо да се извинят за убитите хиляди българи и ранени десетки хиляди и за разрушена София от бомбардировките, извършени от американски самолети, направиха в София паметник на пилотите, които са пускали бомбите над София и на откриването му бяха и ръкопляскаха Герб и Сините партии.
21
35
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А чехите кога ще се извинят за ЧЕЗ? Май са си заслужили съветската армия!!!
20
6
 
18
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Не става въпрос за Русия, а за СССР. И даже на СССР не сме обявавали война. Ние май знаем повече история от теб. Трай си.
19
43
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щети?Кви щети са ви нанесли руснаците ? Още щяхте да сте в палатките и дупките раи ***.Далечно копие на кюрдско село.Клоаката на Истанбул.Или тестова площадка за новите атомни бомби на американците през ВСВ.Щото ако не помните историята през онова време ние всъщност сме във война и с двете велики сили Русия и САЩ.И за разлика от Германия или Япония още щяхте да сте по землянките и дупките.Щото жавата никога няма да стане вол дори и цял живот да ходят по един път.
18
6
 
30
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 15Съвсем не е така. Преминаването на България в източния блок е поради една сделка за влияние между Чърчил и Сталин. За нашата страна Чърчил предложил 80 % съветско и 20 % западно влияние. Сталин обещал демокрация във всички източни държави. И излъгал - окупирал ги, наложил им режим. И за нас вече било късно. Но Югославия и Гърция не бяха под съветския ботуш, защо ли? Защото Чърчил е искал Гърция, а Тито е бил силна фигура. Ние сме били слаби политически и сме паднали под ботуша.
17
9
 
32
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Народ, плюещ на историята си, не заслужава да оцелее! Защото в историята се намират примерите, които показват какво трябва и какво не трябва да се случва отново. Без тях ще си тъпчем на едно място - ама кухи глави разбират ли?Дори и само като напомняне какво е било този паметник трябва да остане.
16
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви са тези еврейки на снимката?Отдалеч ги познавам.
15
32
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рано или късно това грозотилище наречено паметник на съветската армия ще бъде изринат от центъра на София.
14
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с или без съветската армия България щеше да излезе от войната като комунистическа страна. Ако не през 1944, то през 1968. Тъжно, но факт. А това за концлагерите с бабите и дедовците ви е пълна глупост.
13
2
 
19
 
! Отговори
! преди 10 години
До Анонимен 11Прощавай, но това не е вярно!Градинката, ако не е зад огражденията на посолството си е българска територия. Паметникът е извън оградата.