Отговор от Прага
Отговор от Прага
Момичета от Чехия пуснаха снимка с текст на български "Благодаря" Снимка: Ivo | 22 авг 2013 10:09
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
67
12582
63
9
Напиши коментар Коментари
12
8
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Не забравяйте, че паметника на американските летци се намира на територията на посолството на САЩ, което си е тяхна територия. Всички посолства където и да са по света се водят част от територията на съответната държава и те ще си решават какви паметници да си слагат там. Това е все едно ние да не слагаме бюст или портрет на Левски в посолството ни в Турция например...
11
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паметника на американските летци в София е в градинката на американското посолство, първо това е едно от най-охраняваните места, второ е на американка територия. И има и паметник на българските летци, загинали в защитата на София, герой за нас българите, врагове за американците, въпрос на гледна точка е всичко.
10
41
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не се извинявам .....
9
6
 
42
 
! Отговори
Смелчак преди 10 години
До АнонименСмее, и когато има повод ще го направи. Но не разбирам инфантилната защита на един паметник без особена стойност от един малък жест, който не нанася трайни щети, а крие дълбока символика. Този жест създава културни ценности, а не ги руши. Паметникът си е там и ще остане, а ние, имаме право всеки по свой начин да вижда неговото значение.
8
6
 
25
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Защо имаме розова прокуратура и розова армия ?А защо имаме ПЕСовец с розови очила ?
7
5
 
34
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Въпрос :Ако ' братската съветска армия ' ни е освободила от фашизма, както ни обясняват някои вече в продължение на 45 + 24 г., то защо тогава сега в парламента има националисти + социалисти ?
6
8
 
45
 
! Отговори
YHU преди 10 години
Малката разлика е, че Единия паметник е огромен монумент от много части в центъра на София, а Другия е малко повече от бюст и е в някаква градинка, ето дори повечето хора не знаят къде е, аз дори не съм го виждал.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-вероятно никой не го знае къде е (ако изобщо има такъв), а не че не смеят.
4
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давам оценка 2+ за тоя смехотворен ПР опит.
3
14
 
40
 
! Отговори
моджо преди 10 години
До Анонимен 1:Не знам къде се намира паметникът на американските летци, бомбардирали София, но въпросът е що не смеят - ми щото преди 1989-та пък не смееха да боядисат тоя на съветската армия.
2
13
 
64
 
! Отговори
БРАВО преди 10 години
Абе има надежда за тази наша нация, тъй като май са останали някакви съпротивителни сили в обществото. Комунистическата пропаганда не е обхванала целия "лош мат'рял". Долу репресивния комунистически режим и неговите останки под формата на паметници, които да ни напомнят, кой всъщност ни управлява в сянката на нашите кукли на конци в МС и НС.
1
69
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проста нация. Смее ли някой да изрисува паметника на американските летци бомбардирали София.