Унгария може да купува електрически автобуси от България
Унгария може да купува електрически автобуси от България
След Татабаня и Будапеща, китайската компания Build Your Dreams (BYD) даде за тестове на град Дебрецен прототип на електрическите си автобуси, предаде iho.hu. Каросерията на автобусите е от алуминий, а акумулаторите са литиево желязно фосфатни, които осигуряват пробег от 250 километра и се зареждат за 4 часа. В края на миналата година BYD и българската Булминерал обявиха , че в Брезник ще отворят завод за електрически автобуси и електромобили. Снимка: Alex | 12 мар 2013 16:14
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
42
16255
16
4
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
Додо преди 11 години
А дали ще си вземат обратно икарусите?
13
9
 
9
 
! Отговори
щирлиц-русофил преди 11 години
Нашите автобуси бяха много добре сглобени.За никаква прах не може да се говори,освен за тази,която циркулира в *** кратуни на *** по-долу.Приятен ден на всички ....фоби(по избор).
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да се чуват повече такива добри новини!
11
3
 
12
 
! Отговори
Ben Gan преди 11 години
И на мен първо ми хрумват хуморески относно статията. Но нека си повярваме де. Нека сме нещо повече. Това ни липсва. Вяра в самите се беси.
10
3
 
23
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
До DARKПо софийските улици никога не са се движили съветски автобуси , не заблуждавай хората !!!Единствено много отдавна преди 45-50г имаше някакви съветски тролеи , които бързо се скапаха . Автобусите в София бяха Шкода ,Кароса, Икарус и в последствие Чавдар пак на базата на Шкода или Сетра , подобна е и картата за страната . Съветските бяха само едни малки недоразумения на базата на камионите ГАЗ , казваха се ПАЗ или нещо подобно и бяха ужасни !!!
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко е пресилено да кажем, че ще произвеждаме. Ще сглобяваме китйски автобуси за Европа. Дори и това обаче ще е огромен напредък за България!
8
1
 
7
 
! Отговори
.. преди 11 години
Може ама няма.
7
11
 
7
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
Къде е Боби смешника от Брюксел? да му качвам клипче от Сидни че днес е само за сърф
6
8
 
29
 
! Отговори
До тъпия Щирлиц преди 11 години
Какво имаш против замода в Брезник?! Той осигурява много работни места. И ще стават все повече. Какво като са китайски?! *** русофил!!! Важното е да са руски, нали?!!! ***!!! И в интресес на истината, изобщо не е "Цехче". Просто си уникално ***!!!
5
2
 
22
 
! Отговори
До DARK преди 11 години
Ти добре ли си ?! За какви съветкски автобуси говориш?! В соц. България имаше единствено унгарски автобуси Икарус и "български" "Чавдар". Съветски бяха единствено тролейбусите в тградовете, където имаше такива. А Мерцедесите бяха поне трета употреба. И още ги има. Между другото, ти наясно ли си с разликите между лек автомобил Лада и лек автомобил Мерцедес?!!!!!
4
8
 
13
 
! Отговори
До Щирлиц преди 11 години
Ботевградските "автобуси" бяха отвртителни. Дори и при затворени врати се процеждаше прах. Да не говорим за липсата на климатизация вътре. Просто ужас!!!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брезник все още се води град бе ***
2
33
 
15
 
! Отговори
DARK преди 11 години
Майтапа е , че свръх некачествените съветски автобуси които са построени преди почти 40г. все още бръмчат по софийските улици а една камара мерцедеси си дойдоха и отидоха :D Да живей капитализма и техниката тип еднодневнка :D
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оито осигуряват пробег от 250 километра и се зареждат за 4 часа. В края на миналата година BYD и българската Булминерал обявиха , че в село Брезник ще отворят завод за електрически автобуси и електромобили===========Браво много добре сега трябва всички градове като намерят пари да махнат икарусите и чавдарите.