Aми сега кой знак да гледам на това кръгово?
Aми сега кой знак да гледам на това кръгово?
Какви невероятни проектанти са направили това чудо на кръговите кръстовища ако не вярвате елате да го видите в гр.Търговище само на него има знаци хем пропусни хем стоп .А не беше ли правилно който е вътре е с предимство, а които е извън трябва да пропусне.За мен това е подигравка къде живеем само. Снимка: С.И | 17 мар 2013 19:26
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
88
34427
13
38
Напиши коментар Коментари
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Petko знаци има, ама е нарушен принципа за предимството, а той е основен. Затова се правят кръгови кръстовища
43
1
 
3
 
! Отговори
пловдивчанин преди 11 години
Няма правило, гледат се знаците иначе ще се направи беля! В кв. Тракия бяха всички кръгови по главните булеварди с предимство при навлизане и излизане! Те затова и тези булеварди не са направени така, че за се изминава голям полукръг. Трябва да се мисли какви потоци и накъде се иска да се стимулират.При влизане в Пазарджик има кръгово което си с предимство когато навлезеш и отиваш към града и точно обратното като излизаш от града, два пъти си без предимство, при навлизане и при излизане :)
42
1
 
4
 
! Отговори
Petko преди 11 години
До АнонименТо там навсякъде и има знаци.... но кой да гледа.
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Пловдив си има кръгово, в което си с и без предимство в зависимост къде в кръстовището се намираш. Жив таш... Ама на общинският оргам му е през .... работа.
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само една подробност липсва, за да бъде кръстовището ювелирно регулирано - на допълнителна табела освен разстоянието 50м, трябва да бъде изписан и символа STOP, за да стане ясно, че тези 50м са разстоянието до самия знак стоп. Знаците стоп са два - отдясно както си требе и отляво (дублиращ, но пак преди кръстовището), за да се затворят устата на многознайковците, че не видели десния знак от лявата лента. Просто като фасул. Сега преместете снимката с коментара в рубриката "Пишман репортер"
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ела в София на кръговото до зала Армеец и спазвай правилото за дясностоящия
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези които са в кръговото са с предимство, другите чакат удобен момент да влязат и те!! Как си представяте да си в кръгово (кръстовище с най-малко четири входа/изхода) и да спазваш правилото на десностоящия - какафония.
37
1
 
22
 
! Отговори
венко преди 11 години
Научи правилника бе *** !
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При знак Стоп означава да спреш независимо дали има или няма автомобили на пътя с предимство...според мен е сложен неправилно...а би трябвало да има само знак Пропусни движещите се с предимство понеже ако няма никой в кръга можеш без да убиваш скорост да се влееш в кръговото и да излезеш..а инъче спирайки след себе си всеки ще прави задръстване особенно както в Норвегия такива кръгови са на всяко кръстовище..
35
1
 
9
 
! Отговори
smotan преди 11 години
da ti imam problema, iz4akva6 i minava6, kvo mi razsyjdava6
34
7
 
12
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
До КАТГлупости!Ако важи правилото на дясностоящия, то ще се наложи да се чака в самия кръг! Ами когато кръгът се напълни с коли?
33
5
 
10
 
! Отговори
Вася преди 11 години
Всички обсъждат двата знака отдясно, но само аз ли виждам ОТЛЯВО два знака - STOP (Б2) и под него главен път (Б3)? Не бих казал, че кръстовището е съвсем наред.
32
6
 
8
 
! Отговори
финландеца преди 11 години
И понеже ние сме в европейския съюз искам да добавя към коментарите на всички "много знаещи" в цяла европа с предимство са тези които са В кръговото кръстовище !!! Така ,че ние пак сме парадокс .
31
3
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
В Норвегия пари за знаци не дават, така че се радвайте че ги имате. Първия знак е по стар и не е махнат.
30
1
 
46
 
! Отговори
КАТ преди 11 години
Няма нищо неправилно в знаците. Първият предупреждава, че след 50 м стигате до кръгово кръстовище и трябва да осигурите предимство според правилника. Вторият знак е на самото кръгово и нарежда да се спре. Това е напълно правилно!
29
2
 
9
 
! Отговори
Матрицата преди 11 години
Аз редовно карам по полу-уреглирано нерегулиран неправилен хексагонален тетраедър,при който важи ,не важащото вече правило,на слизащия по апотемата и правилото на стоящия през три преки отдолу.Това разбрах от коментарите ви.
28
8
 
14
 
! Отговори
КАТ преди 11 години
За по-старите водачи: При нерегулирано кръстовище вече не важи изключението за право на навлезлия в кръговото кръстовище, а важи основното правило за право на дясностоящия!
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фоторепортера май за първи път вижда кръгово кръстовище и се чуди що е то туй нещо. А може би е просто ***, което се опитва да провокира останалите.
26
4
 
19
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Коментара под снимката е потресаващ. Показва тотално незнание на правилника за движение по пътищата. Автора на коментара дори не знае правилото на дясностоящия. Да не споменавам знаците и какво значи знак Б1, преди знак Б2. Силно се надявам този човек да няма книжка. А ако има за негово добро и за доброто на околните, може да я изхвърли.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навсякъде по света поставят ,само и единствено знак кръгово движение,но тук на това кръстовище виждам шест ясли ,на хранилко ушев. На тоя кръг са изхранени и обучени поне десетина милиционерски дечица.