Цял ден по баирите, за да вика ойларипи... но с претенции
Цял ден по баирите, за да вика ойларипи... но с претенции
Качвайки се в автобуса от Кокаляне за София, веднага на висок глас изрази претенции, че трябва да му се отстъпи място да седне, защото бил възрастен... Снимка: bg | 22 апр 2016 07:06
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
78
14397
20
18
Напиши коментар Коментари
37
0
 
10
 
! Отговори
bg преди 8 години
Отговор до 41Бъди сигурен, че този ще те надживее, защото изобщо не се е преработил!За това има сили да ходи и да вика ойларипи по баирите, но не може да постои двадесет минути прав до интер експо център, където слезе!
36
1
 
11
 
! Отговори
bg преди 8 години
До АнонименО, не!Тук не става въпрос за стари и болни хора! И Вие не четете, не четете!Става въпрос за един нагъл старец добре оборудван за туризъм (междувпрочем колко пенсионера могат да си позволят скъпата му екипировка - яке, раница, обувки) , който се беше изморил от ходене в планината и имаше претенции да му се отстъпи място от уморени работещи възрастни хора!Тук не става въпрос за наистина възрастни, трудили се хора и болни!Направете разликата, моля!Мислете, де!Мислете!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е много тоталитарна идея вкарваш. Наглите дъртаци да си правят каквото си искат и държат както им е угодно а младите да им имат респекта независимо от всичко. Няма как да стане! Гаранция! Ще има шамари и лечение по необходимост!
34
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 8 години
До до автографаВъх... можеше и да ти повярвам, ако не бях кореняк софиянче. Я, да те питам - ти не си ли този, който прескача трамвайните релси, за да не го хване ток? Мммм...!?
33
0
 
8
 
! Отговори
65 преди 8 години
как да стана като съм била14часа на работа-8 от които задължително правостояща???На една жена над 65год, кочто е станала по тъмно за да отиде на Банята за вода,после във ,,фантастико'' например за да е първа.И така нататък и така нататък.Я мислете малко.Тези възрастни които пътуват по неволя-на лекар или защото децата им са далече и не могат да ги отменят то им личи по лицата,че им е трудно.Но като цяло са нахални,миришещи и заядливи .
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглите дъртаци само шамарите ги лекуват! Не се притеснявай за мен и дъщеря ми. Никой от нас няма да посегне ей така защото ни е кефнало или имаме нещо против старите хора. Напротив! Уважението и респекта вървят в двете посоки. Каквото повикало такова се обадило. Ако някой дъртак тръгне да бута твоето дете ти какво би направил? Никой не е длъжен да си дава мястото. Ако възрастния човек е любезен и учтив, а не нагъл, то никой не би възразил.
31
2
 
3
 
! Отговори
bg преди 8 години
Междувпрочем съм кореняк от София, за сведение на онзи, който ме праща там от където не съм.
30
2
 
4
 
! Отговори
bg преди 8 години
До до 31Едно поколение минимум седи спокойно в градският транспорт и изобщо не си прави труда да става на възрастни - правят се, че спят или гледат през прозорците и най-нагло стават в последният момент.Както казах, на този "господин" му отстъпиха място да седне и той след като направи цирка седна.Това, което искам да добавя е, че автобуса беше пълен с хора не в първа младост, които се връщахме уморени от работа! Беше час пик.Лесно е да седиш и да хейтърстваш, вместо да се замислиш!
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои от дъртаците са много нагли. Преди години един се опита да се заяде с дъщеря ми че тя трябвало да отстъпи на възрастен човек. Детето му отговаря любезно че е със разтегнато сухожилие и че я боли много. *** обаче продължи да настоява по селяндурски без да се усети че детето е с придружител и се опита да го избута от седалката. В този момент го хванах за гушата и му отпрах няколко шамара както му се полагаха. Слезе още на следващата спирка с огромен ужас в очите.
28
2
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
БЯХМЕ възпитани, сега не сме - защото сега повече от половината живущи в София не са родени тук. Трябва да мине едно поколение минимум, за да се оправят нещата. Пример за това е ето този фотограф, който се сърди, че и снима възрастни. А това, че има сенилни старци навсякъде, има. Но са по-малко от диваците.
27
1
 
8
 
! Отговори
Eлена преди 8 години
До автографа 30:Софиянка съм(доказвам с лична карта и акт за раждане),но не сме възпитани като пътници.Много деца на 11-12 години им се отстъпва място ,а баба,мама с чантите стои до него чинно. От мен се иска да възпитавам учениците си в уважение към възрастния,което трудно става.Изумена съм ,не съзнаваме ли ,че тези деца,когато порастат няма да уважават своите най-близки?Затова,замисли се,а за хигиената на повечето столичани и домовете им,думи нямам!
26
10
 
8
 
! Отговори
до автографа преди 8 години
Аз се хващам на бас, че фотографът, който е съчинил тази история е новодошъл *** в София. Може ли да си ходите, откъде сте дошли и там да си викате по вашите дядовци и баби? Тук в София сме възпитани как да пътуваме в градски транспорт. Откъде сте надовлякохте, бе?????
25
2
 
1
 
! Отговори
Мюнхен преди 8 години
До Пешо 24: Пешо, Берлин не е Германия, ако случайно не знаеш!!
24
7
 
5
 
! Отговори
bg преди 8 години
Фотографа е достатъчно възрастен, за да има право да не става на такива наглеци! Междувпрочем, остъпиха му и седна, но трябваше да направи цирка. Напълно си заслужи да бъде сниман и постнат в нета!
23
4
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До 187И в Германия е същото (живея в Берлин). Никой не отстъпва място нито на възрастни, нито на майки с деца. Аз го правя, защото съм израсъл в друго време и на друго място. Но те нямат никакво уважение и съчувствие към никого.Българите сме много по-свестни.
22
1
 
21
 
! Отговори
187 преди 8 години
не искам да коментирам възпитанието на фотографа, друго искам да кажа. работя с доста чужденци. бяха изумени (франсета), че отстъпваме място в градски транспорт на възрастни хора. та така, и една хубава черта да имаме, и нея ще затрием... и тва от простотия...
21
1
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Я ти като знаеш толкова изпълни самичък пункт 2 от твоя ферман тук... Че освен за пенсионери има места и за инвалиди, та да се возиш и ти седнал...
20
6
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Проблемът е че дядото се прибираше в пиков час, когато работещите се връщат от работа. Масово възрастни хора пътуват по това време, а биха могли да хванат по-ранния автобус и да пътуват спокойно.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип уважавам старите хора, но в конкретния случай, наистина става неприятно от наглостта (ако автора е прав, че стареца се е качил и е почнал да обяснява как трябва да му се освободи място)... По същия начин и бабичките/дядовците, които на спирката уж едвам дишат, и като дойде автобуса/тролея, почват доста живо и здраво с лакти да си пробиват път сред хората и са първи пред вратата преди още да се е отворила... Но пък трябва да сме снисходителни, от възрастта акъла отива по дяволите :)
18
1
 
13
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Е, па и кво? Възрастен е, и е с ***! Къде ходи, и какво вика си е негова работа, не твоя! Само бих помолил възрастните хора да спрат да дават пари на разни ало-измамници, че става вече срамно! Не може да се ловите всеки път на един и същи номер, бе хора! Обади ли ви се непознат, 100 пъти по-добре го сиктердосайте, и го пратете по дяволите, отколкото да им давате пари на тия!