БГ най стара държава? Проверете сами
БГ най стара държава? Проверете сами
Пуснах проверка в световния нет.
Въпрос задаван хиляди пъти, хиляди резултати.
България я няма в никоя класация. В Уикипедия също. За най стари (и не са си сменяли името) се спрягат Португалия Сан Марино Англия Италия Дания.
Най-накрая намерих България наистина на чело на класацията за най-стари държави в Eвропа, но в смисъл по възраст на населението, сега България е най-старата държава защото в нея живеят най-висок процент стари хора и е начело на класацията. Успокоих се, че има нещо вярно. Снимка: от Сидни Ав$тралия | 04 ное 2019 00:54
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
44
20365
6
54
Напиши коментар Коментари
13
2
 
9
 
! Отговори
Grom преди 4 години
На тази карта не виждам и помен от Португалия или Италия, а единствено Дания е от старите европейски държави, но все пак малко след нашата...
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ историята която се учи в училище е писана в Москва, Виена, Париж и Лондон, и няма много общо с истината. Удара е нанесен от Вселенската патриаршия със закриването на Охридската Българска Архиепископия и за има няма 200 г. гърците фанариоти унищожават почти напълно българското писмено наследство. И те така.
11
6
 
24
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Сиднито, ти сега къв си, българин или австралиец? Щото ако си българин, плюейки по родината си, плюеш в собственото си лице. България е създадена 681г. Точно толкова е стара.
10
2
 
26
 
! Отговори
Птицечовка преди 4 години
Най-старата държава е Мордор, а най *** животно е кенгурото, но вече явно има сериозна конкуренция в лицето на $идни.
9
2
 
21
 
! Отговори
Уоооу преди 4 години
Здравейте,Това че нямаме "големи" историци,политици и дейци, които да лобират за подобна "теза", не значи, че всеки с поне леки познания в История и достъп до енциклопедия и интернет не може да стигне до този извод. Не сме най-най, но може да започнем да се интересуваме от историята си и да я уважаваме в нейнте достойнства. Основани сме като България~681 до една от великите за епохата си империи.
8
2
 
16
 
! Отговори
Сидни на сапун преди 4 години
Или на веро - все някакъв детергент ще излезе
7
6
 
29
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Не си пиеш хапчетата...Енциклопедия Британика явно е жълт БГ сайт... Ти си вече Хавстралиец, я пиши на английски някъде за старата история на Австралия и не обиждай държавата от която си изпълзял.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега и ние да откраднеме от историята на гърция, както са направили братята ни фиромците
5
26
 
8
 
! Отговори
отСидней_Ав$тралияя преди 4 години
абе НЕ ми философствайте мъдрости които никой не го брига!Това което искам е да ми покажете доказателство, статия или класация от реномиран световен източник, издание или медия, (НО НЕ НЯКВИ български сайтчета от типа БГ на 3 морета и 5 океана), където ясно има класифицирана България като най стара държава???Има класации и статии колкото поискате в Интернет. Но никъде не виждам някой да е чувал за БГ! Дори не е в топ 10 най стари държави.
4
1
 
17
 
! Отговори
допълнение преди 4 години
Така че Англия след норманското нашествие, и държавата на Англите и саксите, отпеди 1066 саразлични държави, с различен етнически състав. До 1066г няма нормани в на острова, а след 1066 се заселват, и се изпоженват с местни жени-англи и сакси, а мъжете англи не са се женили за жени норманки. Държавата на Англите от 526 изчезва пр ез 1066, а Англия е нова държава, не е наследник на държавата на Англите.Англия е държава, създадена от норманите, англичаните са смес от нормани, англи, сакси и келти
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия през 526г е ралична държава от Англия през 12 век, или сегашна англия. Английската нация се формира като се смесват келти, англи, сакси и НОРМАНИ. Англия през 6 век и Англия през 12 век са различни държави, както има и разлика между англи и англичаните. В създаването на английската нация участват норманите, които през 11 век завоюват държавата на Англите, унищожават я, и създават нова държава- Англия, в която основен етнически елемент са норманите, които после се смесват с англите.
2
3
 
28
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Къде си *** любима моя?Понеже е фейк и затова си дал карта на италиански от 526-та година...Както винаги джелезна логика кипи от теб.
1
50
 
9
 
! Отговори
отСидней_Ав$тралияя преди 4 години
радвам се че обърнахте внимание. В Българското пространство се носи твърдението че БГ е най-старата държава в Европа (която не си е сменяла името), дори на чужденците се казва това. Реших да проверя, и като изключа българското интернет пространство, в целия свят има хиляди статии по този въпрос но за БГ не са и чувалиВ Уикипедия има таблица на Европа List of sovereign states by date of formation но както и да я сортирам БГ е далеч от най-стара държаваТака че БГ най-стара държава май е фейк нюз