Поредният фалирал квартален магазин
Поредният фалирал квартален магазин
Това е в резултат от окупацията на чуждите търговски вериги в България Снимка: varg vikernes | 13 фев 2014 16:02
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
90
16936
18
52
Напиши коментар Коментари
20
4
 
64
 
! Отговори
Койчо преди 10 години
От 18 коментара само в 11-ти е истината. Много малко хора знаят, че от борса на едро зареждаш на по високи цени, отколкото продават в големите вериги. Ха се пробвай да ги конкурираш ! Обаче най-лошото, е че мнозинството не са наясно с елементарна икономика. Всички говорят врели некипели като нашите политици. Не случайно казват , че народа заслужава управниците си , защото той си ги избира. Проблема ни е че сме мързеливи, *** и ниско образовани , а претенциите ни са огромни.
19
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами така ще е като у нас всеки втори тръгна да става бизнесмен, а глупаците си мислят, че поддържат българското като пазаруват от такива магазини. Един хипермаркет предлага по ниски цени, като дава работа на поне 100 човека. От друга страна, малкото магазинче пълни джоба на 1-3 човека, цените са неадекватни, стоките залежали, а обслужването... знаете как е.
18
11
 
23
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
Мнпгп глупаво племе, ей... Из цяла Европа има всякакви вериги магазини, само в България пречели. Ами ходете си тогава Соня Дебелото от магазинчето в мазето да ви тегли парче сирене на око! Тогава пък ще ревете, че ви лъжат и качеството ниско! Хората дошли с ниски цени, добро качетсво, добро обслужвае, чисто, светло, сам си теглиш всичко - българина пак недоволен. И ЕС не ви е виновен при положение, че МЕТРО, HIT и BILLA са много отпреди присъединяването ни към ЕС! На крив х'й и космите му пречат
17
6
 
0
 
! Отговори
@втоматизация :::: преди 10 години
:::: този кафе автомат е много на място 24/7 модулен все сезонен , един склад ЛИДЛ мога да го @втоматизацирам A-Z , баси @бстракта ::::
16
7
 
13
 
! Отговори
муткуров преди 10 години
.....голямата риба изяжда малката...това е живота...
15
7
 
23
 
! Отговори
1 преди 10 години
Пренебрегват препоръчителните цени и продават на по скъпи цени.
14
12
 
42
 
! Отговори
lud преди 10 години
Голям прас! Е тук работи собственика и един работник като продават всичко на двойна цена! В големите магазини работят 50 човека, вземат по-високи пари, обслужването е на ниво, всичко е на по-ниска цена!Какво ми ги коментирате, че фалирали, той иска да продава по две и да забогатее за 2 дни !
13
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как няма да фалира като Аро са най - големите *** в Метро.
12
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е резултат от некъдърността на собственика.
11
2
 
50
 
! Отговори
ДО 4 преди 10 години
На големия магазин му правят голяма отстъпка,затова цената е по- ниска но печалбата му не е по- малко!
10
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като не си конкурентен така е нищо ново под слънцето
9
5
 
63
 
! Отговори
Ако можеш оцеляваш преди 10 години
Знам малки магазинчета покрай нас, които се задържаха и такива, които не успяха. Тези, които са все още живи предлагат достатъчно стоки, любезни са към клиентите, предлагат интересни неща, които не могат да се намерят в Кауфланд, като суха паста на грамаж и други. Тези, които бяха по бавни и ги мързеше умряха. Не са виновни веригите...теорията на Дарвин важи в пълна сила за бизнеса и така е правилно - най-добре адаптиращите се оцеляват.
8
2
 
47
 
! Отговори
Шуменец преди 10 години
Абе каква голяма верига ,срещу тоя магазин в квартал Боян Българанов град Шумен,има магазин от българската верига магазини СБА Трънчев!? Когато ги нямаше големите хипермаркети си продаваха на каквито си искат цени,а и все още де... а сега винят вече големите вериги..,,Нека си нормализират цените и те!
7
7
 
14
 
! Отговори
преди 10 години
Teia kvartalni koptori edna po edna vsichki shte si otidat. Za kakvo da davash poveche pari za edno i syshto neshto ? Mnogo me kefi syshto che kvartalnite garazni kafeneta si otidoha...
6
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на този не му е излезнала далаверата нещо май. Взимайки предвид надписа ARO (търговска марка на Метро - всякакви стоки от пластмасови чашки, през кисели краставички до бензинови генератори), сигурно ги е купувал от там по цените за търговци и после е товарил хората с мин. 30% отгоре. Не разбирам защо хвърляте толкова помия по големите вериги, като искате да пазарувате от кварталните дупки - все още ги има, никой не ви спира.
5
1
 
49
 
! Отговори
преди 10 години
голямо важно - виж табелата отгоре че зарежда всичко от МЕТРО. Какви окупации на големите магазини, като това си е направо "филиал".
4
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съгласен съм да подкрепям българското,но нашите търговци прекаляват,искат бързо и незабавно да станат богаташи.Примери много но....ето един: Подобен магазин,собственост на жена,която е и продавачка,на 30м. аот дома ми-бира Загорка 2л.-2,82 лв. Магазин хр.верига Самара,бивш супермаркет-на около 100м.от дома ми 2,52 лв.,Аскент на около 300-400 м бирата 2,20лв.а в новете веригипри промоция 2 бири,като горните+1л.безплатно.Е,къде е Киро на кирия?
3
8
 
83
 
! Отговори
Апис преди 10 години
Предлагам да се изгонят търговските вериги за да може да се редим на опашка пред мазна магазинерка правеща точна сметка на амбалажна хартия.
2
8
 
66
 
! Отговори
111 преди 10 години
А ти от къде си пазаруваш, като толкова ти пречат. От някоя от веригите, където ще си купиш сирене за 7-8лв/кг или от кварталната бакалия където е 15лв/кг
1
46
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми повечето гласуваха за присъединяването на България към ЕС , са ко ривете