Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Картата от сп. Економист показва, че 4 страни са наложили забрана, но според схема в Чехия няма залежи, а Франция , Холандия  и Люксембург ( град държава) си имат сериозни причини за забрана. От небогати страни със забарана сме единствени и няма как да ни зададем въроса : Каква е политическата сделка? Снимка: lkl | 10 фев 2013 11:20
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
204
39396
22
61
Напиши коментар Коментари
67
18
 
11
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 11 години
Цяла Европа използва природния газ в бита за отопление и готвене,в производството и индустрията,защото е доказано в пъти по евтино отколкото използването на електричество,но в България реалността е на противоположния полюс.След като стана ясно,че ще разработваме находищата на природен газ в Черно Море,комунистите полудяха и тръгнаха да правят референдум за руска атомна централа.БСП не иска да има конкуренция в енергииния сектор,защото влиянието им и това на Русия ще отслабне и това ще е края им
66
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Koli4estvata ne sa takiva,4e da sme nezavisimi parvoi vtoro koito i da go dobie edva li 6te svali cenata.Kakvo kato amerikancite pravqt tik v Marica iztok bez pari lie?Po skap e ot vsi4ki drugi.Za6to zaradi edna ximera da si otrovim prirodata e drug da zabogatee.Po skoro da se vnese i ot drugo mqsto da nee monopol.Tova e izxodyt
65
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Авторът тук е пропуснал да допълни,че от всички държави на картата,единствено България купува природния си газ само от един доставчик и цената е двойно по-висока,не защото транспортирането до България е най-скъпо,а защото партията приближена до Русия не можа да се накраде 45г.
64
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
руските *** са най- големия противник на България, нищо свято за тях няма, освен руските интереси, от тук и отговора защо са против шистовия газ, който е единствения вариант Бг. да има собствени енергийни източници
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спонсор- Шеврон ,*** местни предетели -решение ...Явно с шопи-непукисти и добруджанци фанатици нещата няма да станат и ще делим държавата скоро.Справка Енерго-Про Варна в момента.
62
3
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
Точно за политика става на въпрос,и ако мислиш,че като обиждаш другите си по умен или интелигентен от тях,не бих ти противоречил.
61
6
 
3
 
! Отговори
lkl преди 11 години
До ot LuxembourgДа признавам си сбърках - Люксембург е огромна държава с площ от 2 586 кв.км.(на 166-то място в света).Представям си как офшорката си надупчва цялата територия;)
60
12
 
3
 
! Отговори
76 преди 11 години
Да излезнат да кажат че съм ***, все ми е тая. Фактите говорят сами за себе си. Така наречените "***" на сащ - западна европа са доста развити. Да не кажа с 50 години напред пред нас. А ние, *** на русия, заедно с бившите съветски републики сме бедни и недоразвити държави.. Отново чакам коментар от някой бесепар?!
59
7
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
Бас ловя че ще кажат,че си *** на САЩ.То по техните думи излиза че целият святт е *** на САЩ.
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде комунистите да излезнат да обяснят защо пак защитават антибългарски интереси?? Защо работят ЗА енергийната зависимост на България от Русия?? Защо никой не смее да говори за това как бсп се финанисира десетилетия наред от русия с цел да бъде спряно българското икономическо развитие и ние да се превърнем в беден зависим сателит на русия?! Това направиха от държавата ни коминистите, а имат наглостта да се показват на светло!
57
4
 
5
 
! Отговори
ot Luxembourg преди 11 години
Sigurno si sofianez ot tia deto si misliat che ot Iskara po-dalboko nema, ot Vitosha po-visoko nema i vsichko koeto e po-malko ot Balgaria e grad-darjava! ahahaha
56
5
 
17
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 11 години
Във водата за фракинг се добавят СИЛНО ОТРОВНИТЕ органични разтворители толуен и бензен!!!Това се крие от хората!!!Водата от хидравличното разбиване се просмуква в подпочвените води!!!!
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Luxembourg e GRAD darjava??!!! AHAHAHAHA! Imash seriozni problemi s geografiata, znaesh li kakvo izobsto e Luxembourg i kakvo e grad-darjava?! Luxembourg e istinska darjava, dostatachno goliama s mnogo gradcheta, prostranstvo,infrastruktura, abe idi v Wikipedia i se pouchi, niama kvo da obiasniavam po forumi.
54
10
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
В целия свят само ние пием вода,в другите страни сигурно се наливат с алкохол да неутрализират токсините.
53
5
 
11
 
! Отговори
Очища преди 11 години
Какво печелим от сравнително евтин газ и липсваща и много скъпа вода? Колко се ползва едното и колко другото? Защо не пробвате едни ден да ядете пари и да стоите на топло някъде в пустинята? Алчно д**** - кръв с*ре!
52
8
 
11
 
! Отговори
Не съм пил преди 11 години
Добре,че сме ние българите най-големите еколози и специалисти по добив на газ в света,че без нас планетата щеше да загине.ТЕЦ-овете в Марица са най-големия замърсител на въздуха в Европа,даже са в рекордите на Гинес,караме най-строшените,най-старите и най-замърсяващите въздуха автомобили и градски транспорт в Европа.За това еколозите си мълчат десетилетия наред,но когато стане на въпрос за енергийна независимост,почват да пеят наизуст колко било лошо.След Чернобил що не спря атомната енергия?А?
51
6
 
15
 
! Отговори
zeddd преди 11 години
до 68Ако ПОЧНЕМ да добиваме ще сме най-големите ***!А такива като теб не виждат по-надалеч от носа си, без грам мисъл за бъдещето и последствията...
50
10
 
7
 
! Отговори
;] преди 11 години
Ако не почнем да добиваме шистовгаз ще сме големи малумници. ВЪН ЕКОЛОЗИТЕ !!!!
49
8
 
17
 
! Отговори
bojinkata преди 11 години
Мноого лесно се рисува по картите. А видяхте ли в гугъла какво остава след сондажите? - ПУСТИНЯ. Бг е много малка за експерименти. На леля Мърси като й е толкова мъчно за нас, да ни отърве от МММ- мутро-милиционерската мафия.
48
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То от картата се вижда,кой е подлогата.