Една неделна анкета
Една неделна анкета
Моля отговорете на въпроса:
А - Водача няма свидетелство за управление на МПС, и не знае къде може да паркира.
Б - Водача има свидетелство за управление на МПС, но е преписал на изпита и не знае къде може да паркира.
В - Водача притежава скъп автомобил и има право да паркира където си иска.
Г - Неделя е и може да се паркира навсякъде. Снимка: Васил Христов | 25 мар 2013 11:11
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
104
19426
28
12
Напиши коментар Коментари
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тоти черен джиБ е винаги с предимство, е.ах ви и у дебелогъзите ***, мислещи си, че всичко им е разрешено, ако трябва и 1 км ще носиш торбите, щом са такива правилата, ще ги спазваш, добри лоши, това са правила, ако не те устройва има си институции за това
49
0
 
4
 
! Отговори
До №53 преди 11 години
Аз също мисля да заровя томахавката. Да, този си плаче за вдигане, но дразнещото в случая е тенденциозното отношение към единия нарушител. А те са доста, да не кажа всички, дори този в движение изглежда, че не си е пуснал фаровете. Но, не, тук във форума се повтаря една песен джипът и само джипът е нарушител. И междувременно ЗДвП наистина куца, но това вече е друга тема. От мен, лека вечер.
48
7
 
5
 
! Отговори
Тоти преди 11 години
А това че се вижда номера няма да го коментирам, щото се консултирах с адвоката ми и сега някои може да загази.....
47
10
 
6
 
! Отговори
Тоти преди 11 години
Я моя джип. Сега на всички селячета да обясня. Омръзнало ми е да няма къде да спра защото всичко е заето от коли ВР, ТХ, А, ЕН и други. Пазарувам на наще и няма да мъкна торбите по 500м защото е пълно със селяци пред блока а и някои "умник" нарисувал нещо което трябвало да е безмислена велоалея. Та на тъпо положение съм взел тъпо решение. Това с чупенето, драскането, пукането и т.н ме боли шнура, има си каско най много да съм на далавера. Айде са на село да покараме колела за здраве.
46
0
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
...няма как да не е пречка, след като затваря изцяло велоалеята (а ППС-тата не са само МПС-та, нали?). Ако ще се правим на буквалисти, не е написано и изрично, че не можеш да спреш велосипеда си напреки на улицата, като затвоиш изцяло някоя пътна лента, но предполагм си съгласен с мен, че това също не е правилно и също е идиотщина.
45
0
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
49, ок, прав си за разликата между алея и пътека. Но по никакъв начин не мога да се съглася, че няма изрична забрана за паркиране върху велоалея - отново цитирам другата точка, че паркирането е забранено "...1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;"Колкото и да търсиш пролуки в закона и нормативните актове, това на снимката си очевидна идиотщина, която според здравия разум няма как д
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност водачът на джипа е паркирал неправилно, защото пречи на преминаването на пешеходците, които поради невъзможност да използват тротоара от другите паркирали юнаци се принуждават да слизат на платното за движение.
43
0
 
4
 
! Отговори
dochka преди 11 години
D. Choveka e prosto Bylgarin.
42
3
 
0
 
! Отговори
Пак до №46 преди 11 години
В този ред на мисли пак ти казвам е забранено паркирането върху велосипедната пътека, която е част от платното за движение. Върху велосипедната алея, която както се вижда е извън платното за движение няма изрична забрана за паркиране.
41
1
 
2
 
! Отговори
До №46 преди 11 години
Ще отговоря, но сигурно за последно ще спазя добрия тон. ЗДвП не е единствения нормативен акт. Сега за разликата между велосипедна алея и велосипедна пътека отвори "НАРЕДБА 2 от 17.01.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътна маркировка"13. "Велосипедна пътека"е част от платното за движение, очертана с пътна маркировка, сигнализирана с пътни знаци и предназначена за преминаване на велосипедисти. Велосипедната пътека е продължение на велосипедната алея върху платното за движение.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верен отговор: водачът е селянин с малка пишчица, който си избива креватните комплекси на пътя, докато жена му си издържа любовника с парите на същия този водач.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 42 - зле си бате, точно такива индивиди като теб дърпат назад развитието на България. Изглежда не си излизал по белите държави, да видиш как стои положението с вело алеите!
38
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Голям си буквалист, ако ще и да не си номер 2 :) Хубаво, нека сме буквалисти - върни се на точка 1. от същата алинея: "...1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;"В случая е пречка за движението, макар че и в 5. е доволно очевидно, че става дума за велоалея, защото сега ще те питам къде в ЗДвП е дефинирана разликата между "велосипедна алея" и "велосипедна пътека" и няма да отговориш.
37
1
 
3
 
! Отговори
do 17-ti nomer преди 11 години
До РЕШЕНИЕпич ти знаеш ли ако някой те хване да му режеш гумите какво ще ти се случи ? Няколко дни в пирогов не ти мърдат.
36
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Та накратко, нямаш строги ограничения за пресичане на непрекъснатта линия, ограничаваща платното за движение (например когато излизаш вдясно на банкета заади авария), но в случая това съвсем не означава, че можеш да паркираш като този льохман, защото вдясно от тази линия може да има или бус-лента, или велоалея (па ако ще и на резидави квадратчета да е оцветено), където за пети път пиша, не може да се паркира, така че нека не спорим за очевидни неща.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо не знам защо си помисли, че съм 2, но нищо от мен да мине. Никъде не е забранено да се паркира на велоалеите!"Чл. 98. (1) точка 55. на пешеходни или велосипедни ПЪТЕКИ и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;"Ти разлика между велосипедна пътека и велосипедна алея правиш ли? Тя е като пешеходна пътека и пешеходна алея. Дай пак буква по буква, кой текст забранява на джипа да спре там.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водача е паркирал перфектно като не пречи на никой участник в движението. Защото би пречил евентуално единствено на велосипедистите, които не разбраха че в София място за велосипеди няма. С това динамично шофиране и голям трафик е самоубийство да караш колело по улиците - за колела си има паркове. А колата на шофьора изобщо не е нито скъпа нито луксозна. Така че цялата пародия тук е зависта на една бедна мишка дошла от провинцията... черта, която винаги ще дърпа българина назад от развитие...
33
0
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Отговорът е в твоите думи: "непрекъснатата линия очертаваща платното за движение" :) Нали точно за това се правеше на интересен 2, защото *** определени условия може да се паркира най-вдясно на платното за движение. Но велоалеята е извън него. Да не гворим, че вече цитирах Чл. 98. (1) точка 5., където съвсем изрично се забранява паркирането на велоалие. И сега нека не се връщаме по омагьосания кръг, като се чудим това велоалея ли е, след като е очертана с непрекъсната линия, а на пише "BUS".
32
4
 
1
 
! Отговори
До №39 преди 11 години
И от кога непрекъснатата линия очертаваща платното за движение е забранена за пресичане?
31
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
38, мога да те упътя да прочетеш какво е непрекъсната линия от пътната маркировка и в кои случаи се ползва (макар и в случаая да е жълта, което по принцип се тълкува като временна), а ти евентуално ще се досетиш за останалото. И не ми пиши "прехвалената ти", защото и аз съм минавал един-два пъти с велосипед точно оттам и съм псувал не по-малко от теб за откраднатите от Фандъчка пари.Не оправдавай множество нарушения с някакво друго престъпление.