45 години от Пражката пролет
45 години от Пражката пролет
Днес 21.08.13 паметникът на Съветската армия в София отново осъмна боядисан. Снимка: Николай | 21 авг 2013 09:53
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
106
17232
22
19
Напиши коментар Коментари
21
9
 
18
 
! Отговори
uphero преди 10 години
До руснакДа го туря на *** , ***.Заради тея прости комунисти сега сме на тоя хал
20
13
 
3
 
! Отговори
руснак преди 10 години
До ШoпУважаеми г-н Шоп,Виждам, че Вие оправдавате мнението на останала България за шопи. Псувате, говорите на "ти" на непознати хора. Виждам и прогрес: вече можете не само да копате, а и служите като сервитьор.Разбирам защо сте толкова ядосан: там където в момента е паметникът, беше ваша нива. ;-)
19
11
 
14
 
! Отговори
Razorblade преди 10 години
До руснакРуски ****ераст мълчи да ти *** майката проста! Имахте късмет че Вермахта трябваше да се бие на два фронта и американците ви даваха суровини и помощи, иначе сега в Камчатка щяха да пеят Лили Марлийн! А България отново щеше да е на 3 морета, без ***, евреи, турци и араби! _|_
18
10
 
21
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До руснакИ това значи ли, че трябва да си забиеш паметник насред София?Може би още 200 години трябва да се чувствам виновен и да ти сервирам кафе?Що си не *** майката?
17
1
 
8
 
! Отговори
Chocoleptic преди 10 години
Пич, нали знаеш, че за да си правят ЧЕЗ каквото искат, защото ние сме били дупедавците... "Не е луд този, който яде баницата, луд е този, който я дава."
16
31
 
11
 
! Отговори
руснак преди 10 години
Да , фашистка България е била окупирана от Русия. България е помагала на Германия (с храна и други ресурси , с отвличени на войските на антифашистка коалиция на други фронтове). Тя е помагач на бандити, и следователно има вина за милионите жертви в тази война. За мен това не е паметник за руснаци, а символ на признаване на тази вина (както и в Германия, Аавстрия ...). Тези вандали да построят паметник за вината към чехите! Засрамете се!
15
3
 
17
 
! Отговори
123 преди 10 години
Да стои там и да ни напомня друг път да не клякаме пред други армии и нации, но уви не си взимаме поука от историята, дори при физическото присъствие на този паметник.
14
14
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Не съм комунист и съм против сегашното правителство, онзи ден разгледах паметника. Направен е красиво и е един от символите на София. Не бих искала да видя, че един ден просто е изчезнал....това би означавало, че някой е прибрал стабилно количество материал...И един друг красив ден ще осъмнем с нов бизнес център или мол на негово място...нека има паметник и парк...най-вече парк.
13
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай Боже в скоро време този грозен паметник на окупацията, съветската диктатурата и комунистическия режим да бъде разрушен ! Стои в центъра на София като грозен символ на една отминала епоха, белязана с тирания, убийства, потистинчество, нарушаване на човешките права и свободи.п.п: правете разлика между комунисти и руснаци. Руски паметник си стои на мястото без никой да има каквито и да било негативни чувства и мисли, а всички българи сме признателни на обикновените руски войници.
12
22
 
34
 
! Отговори
Razorblade преди 10 години
Браво на този който го е направил! Този гнусен паметник трябва да бъде сринат! Издигане в култ на окупаторска армия, да го махнат и да използват основата, за да сложат паметник на Васил Левски или Хан Аспарух. Прости комунисти, знам че повечето от вас сте с 4-ти клас крадци на мандри и шумкари и по принцип мисленето не ви е от най-силните страни както и дефицита на интелект, но научете се че този паметник няма общо с освобождението.Този паметник олицетворява началото на комунистическото робство!
11
33
 
13
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Вандализъм ала ГЕРБ! Точно като с паметника на лъва направен на клоун пред съдебната палата и надпис 20 години цирк което значи без ГЕРБ!
10
11
 
31
 
! Отговори
Chocoleptic преди 10 години
Розовият цвят много ги отваря войниците от съветската армия! Едно голямо браво на креативните хора, направили това! Както и предния път, така и сега, напълно подкрепям боядисването на паметника, като трябва да споменем, че посланието: "България се извинява." е изпълнено със страшно много смисъл и топлина към чешкия народ.
9
6
 
27
 
! Отговори
Layla преди 10 години
Българите трябва да се научат да правят разлика между комунистите и руснаците.
8
5
 
21
 
! Отговори
Von Strom преди 10 години
5-ти и 6-ти май не са запознати с новата българска история.Как за броени дни руснаците дебаркират във Варна, как превземат Шумен, Плевен, Пловдив 8и-9ти септември 1944. Карат българските офицери да си предават оръжията. ..Българските офицери не оказват съпротива. За няколко дни са пленени над 20 000 офицери и редови войници!!! За какви освобождения говорите? Това е много след това
7
7
 
25
 
! Отговори
DDT преди 10 години
До Анонимен 6Умнико и ти ли като една кака от село, смяташ, че този паметник е посветен на Войната от 1877-78? Между другото браво на мазачите. Точно днес с правилно послание..
6
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 6-ти червеноармеецРусия не е освободила България, а на свой ред я е пробила. Русофилите сте най-големите национални предатели и лъжци в съвременната история.
5
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е сега загинали 100 души.Много малко количество при положение,че руснаците можеха да им тестват една две водородни бомби.Така да -да не изостават от юес и тяхната демокрация в Япония.Ама забравих,че в промитите мозъци на някои това да хвърляш атомни бомби над градове е демокрация.
4
42
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** абслолютни сте .А иначе сега щяхте да говорите турски език.Народоотсъпници мръсни.Че кой ни е освободил бе ???Вие ли ***.
3
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грозно и тъпо.
2
22
 
30
 
! Отговори
47 преди 10 години
Чудесно!Подкрепям.Паметниците на съветските войски са паметници на позора и окупацията. Те са и символ за зомбиране и дрогиране на българските рожби на онази човеконенавистна руска деспотична система.Докато ни ги натрапват насила от Русия да се гаврим с тях както си искаме.Истината и историята е само една и трябва да се прави разлика между истина и руска пропаганда.Цените на енергоносителите, на които Русия ни продава газ, нефт и ядрено гориво много добре илюстрират това.