Поредната безумна "велоалея" в София
Поредната безумна
Тя се намира на тротоара на бул. "Акад. Иван Гешов", където миналата година беше открито кръстовище на две нива. Още по-фрапантното е, че това е район с не малко болнични заведения, където има възрастни хора, майки с деца и т.н... Приятно возене :))) Снимка: Георги Деспотов | 11 сеп 2013 15:24
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
54
33236
25
8
Напиши коментар Коментари
30
1
 
35
 
! Отговори
От Белгия преди 10 години
До КолелоНедей да говориш глупости и да даваш грешна информация. Живея в Белгия и мога да ти кажа, че велоалеи има както на улицата, така има доста и по тротоарите. Особено на широките тротоари. Всички е въпрос на толерантност и спазване на мястото. Колоездачите са си по велоалеите, пешеходците по тяхното си отредено място, а колите на улицата. Точка! Никой на никого не пречи. В България може и да има някои простотии, но проблемът е, че всеки пречи на всеки и заради това се опорачава всичко.
29
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте мрънкали селяни, като не ви харесва вземайте багажа и вън от София. Велоалеите,метрото,Витошка.... нищо не ви харесва.Вън майка ви да е....................селоьвци.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази поне няма да се изтриее за един сезон, както се случи с боядисаната велоалея за милиони в Младост.:):):)
27
1
 
14
 
! Отговори
Ano22 преди 10 години
Да ама знаете ли колко пари е усвоил изпълнителят на тези велоалеи? Това си е директно усвояване на бюджетните пари само чрез една баданарка и малко латекс.
26
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментарите и се чудя, защо всеки си мисли, че другия му пречи да мине пръв.. Нулева толерантност! На колоездачите им пречат пешеходците, на колите колелата, на някой нещо си друго. И всеки си е прав сам за себе си и всички други освен, че са в грешка, май са му и длъжни с нещо. Повече възпитание и мислене при придвижването, по всякакъв начин, не е излишно. Като всеки се позамисли, че не е сам на пътя и той не е негов, а и спре да се завира вечно първи може и да се пооправят нещата.
25
5
 
19
 
! Отговори
Пешеходец преди 10 години
До АнонименПриятелю, просто няма къде другаде да се ходи! Живея по бул. "България", по-безумна велоалея просто не можеха да измислят! Първо е доста по-голяма от пешеходната част, второ пресича на много места зоните, предназначени за пешеходци и автобусните спирки, а има участъци, където има само велоалея без пешеходна зона! Е, къде питам хората да вървят!? Все пак на този свят освен велосипедисти има и други хора, които се придвижват на двата си крака.
24
6
 
17
 
! Отговори
Шофер преди 10 години
До Велото,ха ха един много смел като тебе си тръгна с колелото на рамо и нахранен със собствените си очила. Велосипедната алея не ти дава предимство над пешеходеца орангутан с орангутан, такова право имаш на велосипедната пътека(обособена и маркирана съобразно ЗДВП-нещо подобно но велопътеката на ломско)
23
24
 
9
 
! Отговори
Велото до 22 преди 10 години
Може. Ама гледай да не съм аз велосипедиста, че един-двама като тебе вече опитаха. Зъболекарите им ще имат доста работа.В момента в който ми се моташ НА ВЕЛОСИПЕДНА АЛЕЯ , отнасям те като бръмбър.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами прословутата велоалея в Младостите? Няма такава ***.
21
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скоро някой велосипедист ще яде як бой ! карат като луди и те разминават на милиметри, това на първо място е тротоар - търсите си белята -вервайте ми !
20
5
 
30
 
! Отговори
Копенхаген преди 10 години
Който измисли тая простотия, да се правят велоалеи върху тротоара, може да си върне дипломата и после да се обеси....
19
3
 
18
 
! Отговори
Xelian преди 10 години
До Колело Изглежда не се движиш често с кола щом твърдиш че две платна са "достатъчно широки". Като човек каращ всеки ден из Пловдив по улици с по две платна ти гарантирам че са недостатъчни. А тези двупосочните (Гладстон примерно) изобщо не искам да ги коментирам.П.С И няма да е зле колоездачите да започнете да спазвате правилника за движени също. Или поне да се движите с жилетки и пуснати светлини нощно време. Не съм видял един който да го спазва това
18
23
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пешеходците масово се движат по велоалеите, независимо, че за тях има отделна част от тротоара те не вървят там, а по велоалеята. Няма да е лошо да се налагат глоби на пешеходци движещи се по велоалеята за да се вкара малко ред.
17
6
 
35
 
! Отговори
Колело преди 10 години
Защо трябва тези велоалеи да са на тротоарите?!В Белгия са на самия път,всичко си е очертано и изчислено за да не пречат на пешеходците и на спирките,в Пловдив примерно булевардите са най-малко с 2 платна(доста широки)тук спокойно може да се разчертаят такива велоалеи,но нали трябва да е по най-тъпия и грозен начин,иначе няма да почувстваш,че си в България:)
16
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление в България почти всичко е малоумно и некадърно направено. *** народ - долна държава! Яд ме е и ме е срам, че съм българин.
15
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А алеята на Красно село, която минава почти през спирката и е винаги пълна с хора? Всичко у нас е такова, дай да направим там нещо, ама дали наистина ще върши работа все тая... важното е бай ти *** да вземе пари по някой проект. После защо не ни уважават като нация никъде, АМИ ЗАЩО ЛИ, БРЕЙ КАКВА МИСТЕРИЯ?
14
0
 
39
 
! Отговори
уйфири преди 10 години
Имам навици да гледам за велосипедисти, но алеята на Бъкстон, например е направена така, че завивайки надясно по никакъв начин не можеш да видиш велосипедист преди да ти е скочил пред колата. Не са правени с мисъл велоалеите, просто проформа. Когато ги направят като хората и аз бих карала с удоволствие колело.
13
2
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
тези алеи са за да могат да броят камикадетата в столицата по-лесно
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Номер 8 да си прочете правилника за движение по пътищата и да не упреква велосипедистите за всичко.
11
3
 
44
 
! Отговори
SpeedyG преди 10 години
Доста неправилно е направена наистина, трябваше да е разделен на 2 равни, разноцветни части целия тротоар. А тоя таксиджия в Холандия или Германия до 30мин след сигнала щеше да е с отнет лиценз или поне с акт, затова, че е спрял пред изхода на алеята. А до номер 8 - при липса на велоалеи (или неизползваеми такива) велосипедистът е редовен участник в пътното движение, по принцип никъде не "пречи" на колите, само у нас. И на мен колите по улицата ми пречат, ама се съобразявам, какво да се прави.