Комунизъм или пазарна икономика?
Комунизъм или пазарна икономика?
На графиката ясно се вижда до къде довежда дългосрочно плановата икономика и държавната собственост. Северна Корея за поледните 60 години не е напреднала изобщо, а население гладува и изнемогва. В същотото време благодарение на частната инициатива Южна Корея стана една от най-богатите държави в света!
В Българи пазарната икономика безспорно не работи добре, но отговорът на тези проблеми не би трябвало да е национализация, както искат много хора, а регулация на пазара и истинска конкуренция! Снимка: Стефан | 09 апр 2013 10:37
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
155
16921
30
19
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
44, ти изкуствен телевизор, кола, телефон или т.н. ползваш. Самсунг например продава всеки трети мобилен телефон в света!
43
4
 
2
 
! Отговори
Хмда преди 11 години
Ами хайде да наложим същата графика за КИТАЙ, а?И понеже някакъв питаше, никой не притежава севернокорейски телевизор, защото всички са с китайкси...мдааааа!
42
6
 
3
 
! Отговори
Редакцията преди 11 години
Материалът е изпратен от поредния *** читател на Dnes.bg
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те така навремето и в Гърция наливаха като единствен бастион на "капитализма" на балканите, пък сега какво стана, не могат да се разплатят. Това е изкуствено, всички помним как Южна Корея фалира средата на 90-те... Изксутвеният растеж с балонните заеми и нереалното количество валута, което нито го има в обръщение нито покрива реални материални активи хич не ми го хвалете...
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май забравяте, че САЩ налива милиарди в икономиката на Южна Корея :) Отначало е наливал за да закрепи икономиката на страната след войната. В последствие открива, че южните корейца са нископлатена работна ръка, която може да експлоатира, а законодателството им е силно под влияниеот на САЩ. И си изсипват инвестициите там.Така южнокорейците *** редовно американският ***, но имат за ядене, а севернокорейците си имат достойнство, ама при тях е мизерия. Избора е сложен, но не е еднозначен...
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тарабата, аз пиша от северно корейски компютър :)
38
1
 
13
 
! Отговори
ф.у.ц.к. преди 11 години
До varg: Ти си един крайно объркан и заблуден за съжаление човек. Обясни ми защо севернокорейците рискуват живота си да избягат в южна Корея. Нима искат да ходят да ровят по кофите или да проституират. Ти защо не емигрираш в С.Корея? Ама както не си се подстригвал скоро най-много да свършиш в някой концлагер.
37
2
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
А американски ?Пише си Маде ин Джапанки ,асемблед ин Чайници.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До varg, какво общо има семокрацията с наркотиците, хората ровещи се в *** и малолетните ***? Една демокрация може да реши да е социална държава или да наложи строги закони, стига мнозинството от хората да го искат това!
35
4
 
21
 
! Отговори
ТАРАБАТА преди 11 години
До всички комунисти тука: НЯКОЙ ОТ ВАС ДА ПРИТЕЖАВА СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ТЕЛЕВИЗОР ?
34
0
 
3
 
! Отговори
мхм Lestat преди 11 години
Ако не бяхме слушкали щеше да има косовски сценарии и други ексцесиики ,но първо ние им смъкнахме гащята и второ имахме пасивна атомна бомба -*** и преценката бе да се стои.Както и да е великите сили са си безкомпромисни и добро не правят на победените ,най-много да ги използват за ПР пред останалите.
33
0
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Ако налея 200000 милиард да правя музей на капитала в България ще е същото!Въпроса е ,че сметката излезе грешна ,сина взе хляба на баща си.В България веднага се вижда като се разходиш Варна -Бургас!Не строя или политиката , а парата прави борбата!
32
3
 
4
 
! Отговори
До varg преди 11 години
Научи се първо да се изкаюваш, после се опитвай да мислиш, червен ***.
31
2
 
1
 
! Отговори
до Чиновник преди 11 години
Ако ги бяха настроили в Испания,аруба,Гърция ... щеше да сме прокопсали ,а те вложиха 100 на и повече милиарда в държава с 3 месеца летен сезон.А един хотел си е огромна инвестиция и за Дубай!
30
10
 
2
 
! Отговори
varg преди 11 години
Геноцидът на демокрацията се състои в наркотиците в хората ровещи по казаните в малолетните проституки и още много неща.
29
8
 
0
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
Ще ви снимам и басейна и колите ми но малко по малко за да поддържаме формата. 3-тото правило на богатите е имунитет и хладнокръвие. Може да го пише в книгите но никой милионер не го е придобил четейки.Тази финансова година ще се окаже още по успешна, стискайте палци да събмитна BAS репортите в ATO по всички ACN/ABN които държаИ после няма да ме видите тук! Ще съм по островите но с собствена яхта вече
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
25, корейците идват от супер бедност и 70-те години са били много по бедни от Българите! Те бяха реално държава от третия свят 60-те-70-те години на миналия век.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-богата е Катар, майсторе на стакмистиките.
26
10
 
4
 
! Отговори
Мира Радева преди 11 години
То и ГЕРБ така води пред БСП на соц. проучванията ама на изборите ще си покажа.
25
8
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
Стефане, много хубава графика си измислил и нарисувал на paint, но нали знаеш, че това не я прави истина!!!