Българската езикова територия
Българската езикова територия
Това е карта на д-р Живко Войников на българската езикова територия в 19-20 в. Най-лошото е, че днешно време българите извън територията на Република България все повече се асимилират и забравят родния си език, а държавата ни малко помага тази тенденция да се обърне. Снимка: Пламен | 02 май 2013 13:40
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
154
32045
55
2
Напиши коментар Коментари
36
0
 
49
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Всяка страна си има диалекти,защо ние да правим изключение. Типичен български диалект е "македонския" език , разбира се шопски и др.
35
2
 
45
 
! Отговори
batevale преди 10 години
До македоноид .Учи шиптарски !Ще ти трябва за измислената ти държава.
34
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До македоноидКато ти чета написаното, ти по-скоро си българоид. Пише ти го милетски грък от Черноморието, живеещ в БЪЛГАРИЯ! Ако искаш можеш и китаец да се искараш, то... що е маке, се е юнак!
33
0
 
37
 
! Отговори
batevale преди 10 години
До Анонимен 28 Ти не си македонец!!! Яне и Гоце не са ходили да донасят на турците,а са се борили срещу тях!!! Най-вероятно си сръбски или шиптарски провокатор !!!
32
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен аре вземи се застреляй бе гюбре сърбоманско по големи *** от вас няма на света бе -ще ми говорят за бела раса македоноиди и за 77 000 г. идентичност оти някакъв *** намерил надпис на който пишело "македония" хахахаха за лудилото наречено Скопие 2014 да не говорим -кич безвкусица ,простотия и липса на всякакъв вкус сгради в барок античен ..кой в 21 век строи такива глупости бе серсеми просташки ?
31
1
 
37
 
! Отговори
batevale преди 10 години
До Анонимен 37 .Направи си генетично изследване. Ще се изненадаш,че сме еднакви(Разбира се,ако не си албанец)
30
1
 
45
 
! Отговори
обективен преди 10 години
От сръбска помия по- мръсното е македонската, от друга страна вие сте и толкова "македонци", ония на Алескандър са били ГЪРЦИ и на ГРЪЦКИ са говорели, гърци са им били даскалите- Аристотел примерно!
29
2
 
38
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Aбе простаци недни какъв Велбъжд ви е подгонил бе, магарето Марко е бил турска *** и като такава умира на турска страна срещу власите!
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция претендира за Южна и Източна България до Силистра и Македония и за бъдеща Османска империя със санджаци Албания, Македония, България и Босна вътре.
27
2
 
42
 
! Отговори
Под ножа преди 10 години
Всички дето пишат на сгрешен сръбски език използвайки кирилица и някакви сръбски недомислени букви т. нар. носовки МАРШ ОТ ТУКА ДА ВИ Е**А П**КАТА ЛЕЛИНА .... отивайте си и като не разбирате не се връщайте измекярско племе, долно мръсно, гадно .... под ножа вас ... и така ще се оправи тая държава дето се зове Македония. Като се изчисти от такива прошляци македонски ... сръбски *** ... Пу да ви е*ба майката ...
26
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахах каква Азия бе мърсол сръбски Азия е на светлинни години от вас бе гюптино по стандарт бе ! Гледайте си ги насраните гаки и си седете у *** наречена ФИРОМ или БЮРМ и чакайте шиптърите да метнат по едно ферадже на жените ви -седнал за Азия да мисли балканския ***!!!!
25
3
 
40
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Божидар Димитров , в ролята си на министър много разглези македонците . Който и да пожелаеше български документи му се даваха , а после ни плюят и псуват . Аз бих наредил вишки с картечари , по цялата граница с 24 часово дежурство , та ЖИВ македонец в България да не влезе .
24
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛОО АДМИНА КЪДЕ СПИШ БЕ ЗАПЛЕС ЗАСПАЛ САМО СЛЕДИШ НЯКОЙ ДА НЕ ЦЪКА МИНУСИ В СТАТИИТЕ ЗА СТАНИШЕВ А *** СЪРБОМАНСКИ ГИ ОСТАВЯШ ДА ПЛЮЯТ И ДА РЪСЯТ *** ?!!!!!!!!!!!
23
2
 
45
 
! Отговори
търновец преди 10 години
До МАКЕДОНЕЦвие, наследниците на филип македонски не говорите ли гръцки? ти разбираш ли древно-македонски (езикът на Ф Македонски)?
22
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фиромистанци като става дума за история ,език и култура вие нямате думата -гледайте си там вашите бракя от Пакистан хунзите и попивайте от културата на античните македонци нали за такива се имате -славянската азбука и език оставате на други По сбъркано и заблудено племе не съм срещал и днес повече от сто години от смърта на техния учител номер едно по македонизъм -Мисирков те също като него не знаят какви са -един ден Мисирков се писал македонец ,на втория българин на третия македонски българин
21
1
 
33
 
! Отговори
яваш преди 10 години
До Do 20: ) ти се същиса бе момче
20
2
 
49
 
! Отговори
ставри преди 10 години
До МАКЕДОНЕЦ-Ще дойде време и ще плачеш да те вземем в България когато ви превземат шиптарите.
19
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сърбизираните *** по вордарско днес предпочитат да се идентифицират с някакъв античен *** отколкото да признаят българското си потекло -всичко това е следствие на половин вековно сръбско мозъчно ,а и не само рендосване !за това тези хора нямат днес никакво уважение от никой техен съсед -всички им се присмиват на напъните в 21 век да градят идентичност ! Само че фалша личи от далеко какъвто е в центъра на Скопие с тези просташки и кичозни паметници.Гоце Делчев на кон и Прометей с ***..
18
2
 
34
 
! Отговори
Огнян Георгиев преди 10 години
Българската езикова територия се простира от самосъзнанието и от писмеността с която се изразяваме.А разни карти разпалват етническо неуважение.
17
1
 
52
 
! Отговори
до Македонеца преди 10 години
На ви щем "татковината" и на майка ви тутурутката не щем. Дръжте си ги и слугувайте на сръбите