Нашата история
Нашата история
Тази карта от Археологичния музей в Атина показва гръцките владения от 8 век преди Христос- включва и нашата Тракия. Снимка: madamkrasi | 01 юни 2014 15:52
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
53
14021
0
27
Напиши коментар Коментари
17
4
 
5
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Пише гръцкият свят- това е,което почват и използват ,че едва ли не всичко е тяхно.Сиренето- в момента в Гърция се опитват да изкарат документ от ЕС,че е техен патент.Истанбул-в Турция-само в Гърция го наричат официално Константинупол все още.Исках да вкарам тази мисъл-те не приемат нещо тяхно,загубено,да го употребяват с новото му име.Да не отваряме темата за Македония.
16
3
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Като говорите за ханове и преселения сте ми много смешни . Знаете ли как се пише история ? Как така траките са изчезнали ? Къде по света въпреки огромните опити и на американците не можаха да избият и изселят всички индиянци ? Как така се преселва цял народ , с покъщина със старци с деца от централна азия до балканите и бивали прости селяни , победили тук най силната войска на тогавашния свят , римската ? Погледнете генетическите проучвания от последните години , нищо азиатско няма на балканите
15
2
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Момчета , почетете малко повече , като говорите за гърци 8ми век преди христа малко сте се объркали . Държава Гърция се появява с помоща на англичани и американци на балканите след освобождението за да не стане така , че целокрупния балкански народ се обедени по общ език и култура . От тогава почва в историята да се налага гръцка хигемония , за да може пък нас да ни докарат от дълбоката Азия , че да нямаме притенции .
14
0
 
2
 
! Отговори
До Astarot преди 9 години
Най-вероятно процесът е двупосочен. :-)
13
0
 
5
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
Въпреки всички преиначавания на историята ни, тази карта не е некоректна. През 8-ми век ВС наистина там са си траките. А вече кой на кого е давал култура е отделен въпрос :)
12
1
 
7
 
! Отговори
Сахаров преди 9 години
мадамкраси - Бизоне (Каварна), Дионисопол (Балчик), Одесос (Варна), Месембрия (Несебър), Аполония Понтика (Созопол), Агатополис (Ахтополо)... все гръцки колонии по тракийското крайбрежие, появили се по времето на великата гръцка колонизация между 8 и 4 век пр. хр.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Били сме ГОЛЕМИ ! Дошли сме от Азия ошамарили сме всички наоколко и сме им взели страха толкова векове а сега му се вижда края . Може ли толкова кръв да е пролята за да доиде 21 век и за пуснем кепенците по най -бездушния начин да се затрием като нация ! СРАМ за последните поколения ....
10
1
 
2
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
До romeДа, прави си! Едва сега видях, че става дума за осми век преди Христа... Моя грешка! Така или иначе, Кубрат е дошъл на Балканите тогава! Това ми беше главната идея!
9
1
 
3
 
! Отговори
do 9 преди 9 години
а 45г. щеше да е на Хитлер.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък нещо не виждам проблем. Между 8-и и 5-и век преди Христос, кво друго да е освен Тракия и част от древна Елада?Ако не знаеш, древна Елада по това време се е простирала чак до Испания, южна Франция, южна Италия, северна Африка, днешна Турция по крайбрежието на черно море до днешна Грузия, на север до днешна Украйна и Крим та чак до Азовско море.Това, че ние сме некви комплексари си е наш проблем. Хората са владели света.
7
0
 
1
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Извинявам се, не до ***, а до автора на снимката.
6
3
 
14
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Aбе Хитлер,Бил си се разсърдил? Вземи прочети точно кой основава градовете от днешната Калиакра до Босфора. Имаш предтракийско население, тракийско, както и гръцки колонисти, като точно елините са основали Одесос, Анхиало, Аполония и ред други селища. Нашата Тракия викаш? Ами сега е наша, преди 2800 години е била елинска, преди 1 000 000 е била македонска. Това е положението :)
5
0
 
10
 
! Отговори
rome преди 9 години
До ХахотоКаква Римска империя 8-ми век преди Христа .... Далеко си от истината...
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвсем коректна карта. Никъде не пише, че това са гръцки владения. Пише "траки" доколкото виждам. Предполагам траките са част от "гръцкият свят" по онова време - като съседи, с които се търгува, водят се войни, женят се и прочие.
3
3
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
B.C. означава before Christ, а Дунавска България е създадена 681 г. след Христа. Освен това в 8 в. България все още не е владеела Тракия
2
10
 
35
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
До HitlerКакъв Кубрат бе, момче!? Кубрат умира 650г., така че няма как физически да дойде точно по тези земи на сегашна България. Идва един от синовете му - Аспарух! Но съм съгласен с теб - тогава България все още не е съществувала по тези земи и е нормално да го представят като свое владение. Няма какво да се сърдим! Друг е въпросът, че тогава на са били Гърция, а просто източната част на Римската империя - Византия.
1
18
 
9
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
До HitlerЗа разлика от теб аз доста се разсърдих като видях тази карта,защото знам как и сега гърците продължават да твърдят,как едва ли не всичко е било тяхно-това може и да е било,но те стигат до там,че и в хората,живеещи сега по тези земи,имат претенции да търсят нещо гръцко в тях.Напр.се открива нещо старинно по бълг.земи- веднага се търси гръцкото в него. .Имат и една карта,показваща цялото ни черноморско крайбрежие като гръцки селища-от Калиакра до долу