Майка и дете нападнати от глутница кучета в София

Животните – кастрирани и върнати на улицата
3 дек 2018 09:45,
80
Майка и дете нападнати от глутница кучета в София
Снимка: Булфото

Поредно нападение от глутница бездомни кучета в София – като по чудо пострадали няма, а майка и детето ѝ се разминават само с уплаха.

Инцидентът става на метри от дома на Невена Николова, докато прибира дъщеричката си от детска градина.

"Движехме се спокойно по тротоара, когато внезапно ни нападна глутница агресивни, озверели кучета. Бяха 7-8 големи кучета. По никакъв начин не сме ги предизвикали. Тя изпадна в ужас, пищеше. Аз я държах с едната ръка, опитвах се да е зад гърба ми, за да я предпазя от кучетата. С другата ръка се опитвах да ги отпъдя", разказва пред bTV майката.

За да се спасят, излизат на пътното платно. "Бяхме изложени на риск да ни блъснат преминаващите автомобили, но мисля, че само тези преминаващи автомобили ни спасиха от кучетата, които не посмяха да ни последват на пътното платно", допълни Невена Николова.

Като по чудо и двете са невредими: "Физически не сме пострадали, но преживяхме психическа травма, страх и шок".

Невена веднага подава сигнал на 112. От "Екоравновесие" правят 4 последователни проверки, но не успяват да открият кучетата. При петата проверка са намерени. Според протокола обаче не били агресивни. Кастрирани са и са върнати обратно в квартал "Борово". 

Други хора от квартала също казват, че животните понякога са агресивни. Критерии кое куче е агресивно на практика няма.  

"Имаме съмнения, че въпросните кучета се отглеждат в строежи и биват пускани в късните времеви пояси.  Ако се окаже, че са безстопанствени - агресивните животни ще бъдат заловени от нас и ще бъдат настанени в приют за отглеждане", отбеляза директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов.

От дружеството обещаха да заловят кучетата и да бъдат настанени в приют.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
антифриз в кайма и готово
29
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 5 години
За тази глутница (бяха над 10 кучета) аз лично съм подавал няколко сигнала. веднага след сигнала кучетата се покриха за една седмица, след още една получих e-mail от Екоравновесие че не са ги открили и след още една седмица кучета бяха пак там.Множаха се по 2 поколения на година (уж кастрирани) нападаха пешеходци по Тодор Каблешков редовно и из целия квартал Борово изгониха всички улични кучета.Така е другари и кучетата вече си имат връзки и информатори в администрацията...
28
11
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Вероятно, тук трябва специално да се обясни на някои антикучешки ентусиасти, че става дума за улични и безстопанствени кучета.Собствениците на домашни кучета от дребна и средна порода, единствено могат да се дадат за пример и не следва да се обиждат по никакъв начин!Те са приели в семейството си пинчери, померани, джак ръсели, дакели, мопсове, кокер шпаньоли и др. дружелюбни, забавни и признателни животни, които никога и на никого не биха сторили зло.Те се грижат за тях, като за собствени деца!
27
0
 
23
 
! Отговори
Азї преди 5 години
Ние на кучетата позволяваме да убиват хора в града, какво остава за ***... Герб ни докараха тези ценности, има нпо та за правата *** животните и ци га ните, но няма нито едно за ниските доходи и пенсии. На запад ги изтрепаха отдавна. Ако в града се навъдят змии колкото кучетата, пак ли няма да ги трепете? Градовете са за хората!
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега ще излязат над 100 кучезащитници да ни обясняват колко полезни са уличните кучета.
25
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Зелените меки китки ,защитаващи тея *** ли ще платят лечението сега ;) ???
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм чувал никога такава новина от швейцария или австрия? Както и че ци га нин бие или убива швейцарец или автриец. Всичко се свежда до бройката от съответната популация. Маймуните на гибралтар, които са атракция ги държат 400 бр. по изкусвен път. Но там няма американски нпо та!!!!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия кучета се отглеждат и пускат от безотговорни хора. Първа с тях трябва да се заеме институцията.
22
3
 
26
 
! Отговори
wili преди 5 години
ВСИЧКАТА ТАЗИ КУЧЕШКА ГАД ТРЕБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА И ДА ИМА ЗАБРАНА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТА НА СЪЩАТА ТАЗИ ГАД В КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ!!!!
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучето е един голям плъх-само болести и зарази носи и няма място при хората-само в зоопарка
20
1
 
24
 
! Отговори
МОЛЯ преди 5 години
ПРЕЗИДЕНТ,ПРАВИТЕЛСТВО, всичкиПАРТИИ да спрат тази БЕЗОТГОВОРНОСТ и ПРОСТОТИЯ да се "връщат" на улицата безпризорни кучета.ИМА ЛИ ЛОГИЧЕСКА мисъл у НЯКОГО?Тези кучета са били ДОМАШНИ.ПРОСТАЩИНАТА и БЕЗОТГОВОРНОСТТА кара "стопанина" да ги изхвърли на улицДЛЪЖНИ ЛИ СМЕ да търпим тези песове по градини,паркове с изпражненията им, пикнитеим,*** им? Крайно време:чип с адрес и собств. на кучето.Всики изоставени се събират в приют.Собственикът плаща.Непотърсено и неосиновено до 10 дни се ев
19
1
 
29
 
! Отговори
Сайга 12 преди 5 години
Скитащите кучета са по-опасни за дивеча от който и да е друг хищник в природата. Опасни са и за хората. Всяко едно диво животно избягва до последно среща с човек. При кучетата обаче нещата са други. Свикнали са с човешко присъствие, нямат този страх и за това нападат при първа възможност.Ловните дружинки правят каквото могат, но това може само на 200 и повече метра от населено място регламентирано по ЗУТ. Бедата е, че под тази граница е изключено употребата на огнестрелно оръжие.
18
1
 
29
 
! Отговори
Истината е че... преди 5 години
Тия от Еко равновесие не са добре. След 5-я опит, хванали въпросните пс*ета, решили, че не били агресивни и ги пуснали пак. И сега евентуално смятат да ги настанят в приют, ако ги хванат?? Казвам ви, изобщо няма да ги потърсят повече.Тъй не могли им теглят един куршум на кучетата и проблемът да се реши. Трябва да те нахапят здраво, за да са агресивни.
17
4
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 5 години
А Вие какво ядете? Черен хайвер с трюфели ли ?! В панелката? Софиянецооо, софиянецо! :D
16
1
 
10
 
! Отговори
патриот преди 5 години
АМИ ДРУГИТЕКУЧЕТА КОИТО РЪФАТ ОТ 30 ГОДИНИ КОЙ ЩЕ ГИ ЕФТАНИЗИРА А
15
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам града за хора ли е или за животни те стадата с кротки овчици ги избиха заради предполагаема зараза а кучетата като свещени крави!
14
1
 
27
 
! Отговори
Ати преди 5 години
До АнонименВ Хасково, а и по селата също има глутници кучета, които понякога са агресивни и нападат хора и животни. От години се коментира този проблем, но трайно решение няма. На времето, периодично избиваха кучетата по селата, за да редуцират популацията. Сега, това ни се вижда жестоко и не се разрешава. Защо кучетата и котките, които могат да бъдат опасни за хората, трябва да са с по-особен статут от всички останали животни, които убиваме и изяждаме?!
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре де, след като ми тиете поста ще го кажа цивилизовано:"Кучетата вече са кастриран, нямам страшно!""Ама те не ни ОСЕМЕНЯВАТ, те ни ХАПЯТ!!!"
12
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата опустяха и София се напълни с ядящи кисело зеле и боб и всеки ден извеждат животни да оцапат тротоара и обратно. Огромно повишение на данъци, такси и глоби за отглеждащи животни в столицата.
11
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е разбрал още - бездомните кучетата и всякакви други вредители, са в много пъти по-ценни от хората. Който не вярва да пита социопатите от което си избере еко-био секта НПО.