Майка и дете нападнати от глутница кучета в София

Животните – кастрирани и върнати на улицата
3 дек 2018 09:45,
80
Майка и дете нападнати от глутница кучета в София
Снимка: Булфото

Поредно нападение от глутница бездомни кучета в София – като по чудо пострадали няма, а майка и детето ѝ се разминават само с уплаха.

Инцидентът става на метри от дома на Невена Николова, докато прибира дъщеричката си от детска градина.

"Движехме се спокойно по тротоара, когато внезапно ни нападна глутница агресивни, озверели кучета. Бяха 7-8 големи кучета. По никакъв начин не сме ги предизвикали. Тя изпадна в ужас, пищеше. Аз я държах с едната ръка, опитвах се да е зад гърба ми, за да я предпазя от кучетата. С другата ръка се опитвах да ги отпъдя", разказва пред bTV майката.

За да се спасят, излизат на пътното платно. "Бяхме изложени на риск да ни блъснат преминаващите автомобили, но мисля, че само тези преминаващи автомобили ни спасиха от кучетата, които не посмяха да ни последват на пътното платно", допълни Невена Николова.

Като по чудо и двете са невредими: "Физически не сме пострадали, но преживяхме психическа травма, страх и шок".

Невена веднага подава сигнал на 112. От "Екоравновесие" правят 4 последователни проверки, но не успяват да открият кучетата. При петата проверка са намерени. Според протокола обаче не били агресивни. Кастрирани са и са върнати обратно в квартал "Борово". 

Други хора от квартала също казват, че животните понякога са агресивни. Критерии кое куче е агресивно на практика няма.  

"Имаме съмнения, че въпросните кучета се отглеждат в строежи и биват пускани в късните времеви пояси.  Ако се окаже, че са безстопанствени - агресивните животни ще бъдат заловени от нас и ще бъдат настанени в приют за отглеждане", отбеляза директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов.

От дружеството обещаха да заловят кучетата и да бъдат настанени в приют.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
3
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
Свежо месец за кучетата.ишаллах!
9
1
 
26
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Едно време,като имаше виетнамци,що нямаше бездомни кучета?Е сега има нужда от работна ръка,нека внесат пак виетнамци.Само че дали тия ще се навият да работят у нас-стандартът във Виетнам много се вдигна....
8
2
 
40
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Екоравновесие харчи всяка година по 3млн. лева за кучетата!Пари на вятъра!Ами ако се сложи цена 10-20лв на глава,при условие,че бездомните кучета са 50-60 000,проблемът ще се реши трайно за половината пари!като мине кампанията,ще се остави една твърда цена за заловено куче,за да се поддържа чистотата.Естествено,заловените кучета трябва да бъдат евтаназирани,ако междувременно не бъдат осиновени.Обаче явно идеята е друга-да се усвояват едни пари....
7
2
 
33
 
! Отговори
ceci_ преди 5 години
Естествено е по улиците на европейска столица да се разхождат глутници кастрирани и обезпаразитени *** (така е във всички столици в ЕС предполагам). И абсолютно неестествено е да ходят майки с деца - първо няма тротуари, второ има глутници зверове, коя нормална майка ще ходи да се разхожда сама с дете по улиците?!
6
2
 
44
 
! Отговори
Шишо Б. преди 5 години
Не знам дали знаете, но: преценката в Екоравновесие дали кучетата са агресивни се прави от хора, които смятат, че кучетата по принцип нападат само когато усетят, че някой е "лош", следователно той си го заслужава и проблем няма. Казвам го само за да добиете представа колко може да се разчита на институциите, и как работят те.
5
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера толкова ли няма по тези квартали някой дето може да си купи една въздушна пушка и да приключи драмата??? С тези бездомни кучета никой нищо не прави за да се взимат едни пари. В нашия квартал доста често идва бус и пуска по 4-5. Аз ги отстрелвам и нещата са точно. Иначе държава просто няма....
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българсата държава нищо не прави, румънците за една година решиха този проблем, тук БАБХ каквото нареди.
3
1
 
24
 
! Отговори
От 3 преди 5 години
Щензурираха ми думата mastii
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София се обръща внимание, ама елате да видите из България що *** има.
1
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако едно куче от глутницата е агресивно и се спуска на хора, другите инстинктивно го следват и в резултат всички се хвърлят вкупом. Подобен дележ на "агресивни" и "неагресивни" е практически безсмислен.