Таксиметровите шофьори искат сигурност

Те призовават властите за промени в закона
10 окт 2022 09:37, Петя Славова
59

До късно снощи близки на загиналия таксиметров шофьор протестираха на няколко столични кръстовища. Те призоваваха за справедлив процес след като 34-годишен мъж почина след сбиване с 23-годишен на пътя.
Още по темата

"Извършено е нарушение на Закона за движение по пътищата - навлязъл е в улица с еднопосочно движение. Последвала е агресия. Един човек го е нападнал, ударил го веднъж-два пъти в автомобила му. След това е последвало спречкване, след което нападателят се е обадил за помощ. От близкото заведение се притекли хора и колективно извършили действията, които са решили, че са правилни, според тях", разказа  пред Bulgaria ON AIR таксиметровият шофьор Малин след смъртта на неговия колега, убит при побой.

Той обясни, че Националният таксиметров синдикат все още не участва в протестите.

"Ние тепърва започваме. Евентуално може би през днешния ден или най-късно утре ще изразим колективно нашата солидарност. Ние сме проявили инициатива от преди 6 години за повече сигурност на работните места, предлагали сме промяна в законите, за да бъдем малко по-сигурни в изпълнението на нашите работни задължения. Един заместник-министър по време на преговорите каза, че ние се изправяме срещу много пари.", уточни Малин и допълни, че не се изправят за да искат пари, а за това, че трябва да има сигурност не само за тях, но и за пътниците им.

"Целта е да го разберат властите. Всичко идва от властите. Ще предложим на законотворците да променим законите", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Никой не ги е карал насила да стават таксиметрови шофьори!У лево.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, който днес говори от името на таксиметровите шофьори каза една огромна лъжа - че лекарите били имали паник бутон. Не, нямат. И тях ги бият и няма кой да им помогне бързо. А лекароте не си просят боя, като копърките и някои нагли таксиджии.
41
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
починалият е бил с криминални регистрации как тогава е взел книжка как е станалводач на такси защо влиза в забранена улица защо вика подкрепление аутопсиятаще покаже от какво е починал толкова старци биват убивани по селата ама нямапротести защо е този двоен аршин
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40, да бе няма! Имат централно определяне н тарифите! Дори само това е монопол Забраниха Юбер по тяхно искане! Това е монопол! Хайде извадете си главите от за''дниците и стига заставахте а страната на най-низшата прослойка в обществото!
39
0
 
22
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Нещата ще се оправят когато се спре назначаването на хора с криминално минало за таксиметрови шофьори. Сега 80% са бандити и хора от гетата.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма монопол има различни таксиджии освен това има рент а кар и тн.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този само по физиономията му давам отма 10г в централния. Кой ще ми гарантира на мен сигурност, ако по грешка се кача във въшкарника му?
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38, ето още един мрънкалник! Ами не ми пука, бе! Това са услуги. Таксиджиите са най-низшиата прослойка на обществото и трябва да има алтернатива! Идииотско е да имат монопол! Трябва да се наврат в миша дупка и да се научат, че освен права имат задължения! Включително да спазват правилата за движение!
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спарка трябва да го караш освен тва колите им са смотани и малки някакви ъпчета а Юбера не знаеш на къв ще попаднеш освен тва не плащаш данъци
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт, а може! Имам Спарк, да пуснат и Юбер :) И всичко ще се подерди на принципа напазарната икономика!
33
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Че ква грамотност ти трябва за да караш такси има знаци светлинна сигнализация и маркировка
32
6
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Няма държава без таксита
31
5
 
1
 
! Отговори
До долния преди 1 година
Програмирането е лесно но да седиш цял ден в офис не си е работа
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Често такситата спират пред пешеходни пътеки.На завои на улици.На входове а улици.С това че влизат в насрещното е практика не само на такситата.Но най вероятно наглостта с която е подходил бакшиша е провокирало онези.Но защо Гешеф не е там, когато роми хвърлят предмети по колите когато българи влезат в Столипиново.Къде са правата на българите .Да бъдат бити и замеряни .Тогава Глав прокурора го нема.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо реване за професия, която сам си си избрал и в която почти всичко зависи изцяло от теб. Да ходят да стават програмисти, нали много лесно било и се давали хиляди, за да си клатиш краката по цял ден.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурност от какво? Сигурност като нарушат паривалата никой да не ги глоби или като скочат да те бият, да не им отвърнеш? Не схващам.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В знак на протест вонящите на чесън,пот и махорки,щели утре ритуално да си демонтират помпите от таксиметровите автомобили и спират да доставят дрога и жрици.
26
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Аз пък искам 1. Таксиметровите шофьори да спазват правилата за движение! 2. Да няма таксиметрови шофьори хора с криминално минало! 3. При агресия на таксиметров шофьор на пътя да му бъдат отнети правата да практикува професията! В случая си е получил заслуженото от божия съд и не виждам защо така нагло протестират!
25
0
 
19
 
! Отговори
Който преди 1 година
не става за нищо, ама абсолютно за нищо, започва да кара такси. Толкоз!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРЯБВАТ РЕФОРМИ В ТАКСИМЕТРОВИТЕ ФИРМИ.. И ФИРМИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ. НАЗНАЧАВАНЕ САМО НА ХОРА С ЧИСТО МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ.