СОС иска от Демерджиев повече патрули по улиците

Целта е да се намалят пътните инциденти
9 май 2023 15:27, Стела Стоянова
23
СОС иска от Демерджиев повече патрули по улиците
Снимка БГНЕС

Столичните общинари свикват извънредно заседание в четвъртък по искане на групата на ГЕРБ-СДС и столичния кмет Йорданка Фандъкова. На нея ще бъдат поканени министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главния секретар на МВР, „за да чуят какво предстои да свърши МВР, за да се елиминира риска, да се намалят трагичните инциденти по пътя”, заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, предаде БГНЕС.

Георгиев иска от служебния вътрешен министър да се удвоят живата сила и екипите на МВР по улиците на София.

“Ние считаме за невъзможно гражданите да се чувстват в безопасност, когато 15 патрулни автомобила бдят за сигурността на пътя. Искаме да се поставят и повече камери”, настоя още Георгиев.
“Не искаме да започваме война между институциите. МВР трябва да предотвратяват нарушенията, да има контрол, за да може да не се тероризират гражданите”, призова още председателят на СОС.

Искането е по повод трагичния инцидент отпреди дни в столицата, в който млад мъж и млада жена бяха пометени от 18-годишен шофьор на бул. "Сливница" на кръстовището с ул. "Русе".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 бр. автомобила с камери , без познавателни знаци да се движат 24 ч. из улиците на София.....да снимат , да спират и да глобяват. 90% от шоферите при маневра не ползват мигач. Правите участъци по булевардите са скоростни отсечки за някой главочи.
21
1
 
1
 
! Отговори
Да преди 1 година
Стига с тази милиционерщина, да сложат камери, ама не да слагат милиционерите като кр.шарски да трият записи. Медиите нищо не пишат затова. И да има събираемост на глобите.
20
0
 
1
 
! Отговори
Трендафил преди 1 година
Хората казаха, че на това място нощем се изключват светофарите
19
1
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
И каква работа свършват тези патрули? Да запишат някой в тетрадка. УАУ!! Имаме най-много милицонери на глава на населението. Ненужни на никому безделници.
18
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
" Крадеца вика , дръжте крадеца " .
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе с патрули нема да стане. С камери също. Единственото, което може да накара българския джигит да намали скоростта е легнал полицай през 50 метра. И тогава нема да му се ще да намалява, ама за да не си чупи колата ще го направи. Щото на българина колата му е по-важна от глоби, проверки, някви си там знаци, правила и пешеходци. Кофти, ама това е положението.
16
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Не разбрахте ли, че методиките на КАТ и техните патрули по пътя не носят абсолютно никакво намаляване на инцидентите на пътя. Има патрулка, джигитът намаля покрай нея и след това газ до дупка. Искат се камери навсякъде, високи глоби и светкавично събиране им събиране, при нужда да му се взема директно от заплатата. 2023 година още на патрули по пътя ще разчитаме... *** в Дубай направи нарушение, докато не го платиш не можеш излезе от страната.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам няколко сигнала за потресаващи скорости, на които съм свидетел в София, абсолютно никаква реакция нямаше реална за поставяне на повече патрули в квартала. Някаква глупост ми пратиха като честитка от 1во РУ, че много се радват че имало будни граждани... Точно тогава им казах преди 8 месеца, че само ще ставаме свидетели на повече убити и ранени по пътищата, за 2022ра година по това време бяха над 5000 души... Отидете и питайте - началниците си на РУ какво правят за превенция на ПТП???
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има повече патрули за да пресичат нарушителите. Не е казано че трябва всеки да се глобява за най-малкото нещо. В САЩ например виждам случаи когато полицаите само предупреждават водачите ако имат някое малко нарушение и им дават шанс да се поправят, но за по-тежките това няма как да се случи и не им прощават. Добре е да има камери по пътищата но само с тях не става, трябва си жива сила.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 - ти кво написа, само ти си знаеш кво ти е.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали трябва да има кой да налага закона ... и глобите бе. Като ви чета коментарите, не виждам надежда за нашата родина... Те искат повече полицаи, за да има повече контрол, *** вика не ни трябват повече, трябва повече контрол и глоби... тиквииии
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече ограничителни табелки и повече камери ни трябват, а не повече трътляци в униформа. Тия пенсии източиха държавата преди да се научат да използват технологиите на 21ви век...
10
1
 
1
 
! Отговори
Умрех от смех преди 1 година
Ама много искате от Демерджиев! Все едно адвокати да патрулират срещу клиентите си? Няма такъв филм! Затова главна цел им е Гешев! И там да насадят някой нищоправец "ала Екимджиев"! Тогава може да дочакаме Черепа и Белградския крадец да се завърнат...
9
1
 
1
 
! Отговори
Ние не искаме преди 1 година
Повече да ни варят в собствения СОС, за това адвокатчето дето е министър да си подава веднага оставката.
8
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 1 година
Изобщо,полицаите да слязат от колите и да бъдат сред хората!стига са се возили като безполезни министри!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камери и полиция батко на експертите на софеата тва им требва
6
1
 
5
 
! Отговори
меркелист преди 1 година
Да си внесем бежанци да ни охраняват
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Искаме да се поставят и повече камери Тъй де, като в Китай, където вече въведоха на места системата за социален рейтинг. Лесно става като имаш много камери навсякъде. Първо обаче трябва да убедиш обществеността, че да наслагаш камери е за тяхно благо... После само надграждаш.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този взе да става противен... смевто повече патрули, които ще струват повече пари, а реултата ще е същия /времето го е показало/. Защо просто не се прилагат бързо и безпристрастно законите и да се събират глобите. Това ще има ефект.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ти платиха, кво си купи, Демерджиев