Нови спортни площадки в 15 училища се изграждат през тази година в София

Фандъкова: Около 130 детски площадки предстои да бъдат обновени и изградени
32
Нови спортни площадки в 15 училища се изграждат през тази година в София
Снимка: БГНЕС

Тази година общо в 15 училища се изграждат, а някъде вече са готови, нови спортни площадки, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя посети ремонтираната спортна площадка на 101-во средно училище "Бачо Киро" в "Надежда", където учат над 1100 деца.

Още четири спортни площадки сме финансирали по приватизационния фонд в различни квартали на София, съобщи столичният кмет. Около 130 детски площадки предстои да бъдат обновени и изградени във всички райони на София, каза тя.

Фандъкова посочи, че кметът на "Надежда" Иван Димов е един от най-активните по отношение на инвестициите в образование. Всички училища в район "Надежда", с изключение на две, са ремонтирани и санирани, подчерта столичният кмет.

В момента се изграждат девет спортни площадки в район "Надежда", а по-голямата част от тях се финансират със средства от приватизационния фонд на Столичната община.

Йорданка Фандъкова е възложила на районните кметове да проведат обсъждане с родителите за отваряне на училищните дворове. Оставям на тяхното решение там, където има възможност и добра организация, това да се случи, стига дворовете да се пазят, посочи Фандъкова. Тя каза, че винаги инвестициите в образование, спорт и култура са били най-важни за нея и екипа ѝ.

Фандъкна апелира районните кметове да подготвят проекти, които Столичната община да финансира. Средства се намират, когато имаш ясна цел и задача, каза тя. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ОТ 2016Г/2019Г В СОФИЯ СА ПОСТРОЕНИ НАД 100 ДЕТСКИ ГРАДИНИ. С ГУГЪЛ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ПЪЛНИЯ СПИСЪК- ТАМ КЪДЕТО ПИШЕ ФИЛИАЛИ- 4 ГРУПИ СИ Е НАПРАВО НОВА ДГ, САМО ЧЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ПО МАЛКО ПЕРСОНАЛ- ЗТС, КУХНЯ, ПСИХОЛОГ, ЗАМ ДИРЕКТОР, МУЗИКАЛЕН- СПЕСТЯВАТ СЕ ПАРИ.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тая за нищо не става
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
детски градини направи ***,
28
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 месеца
Хвърчат фандъци та се не тряе. До оди да си копа конфто у СамокоФ. Беким извади и картоФ.
27
0
 
1
 
! Отговори
До предишният комент преди 9 месеца
Недей така да не разрият с фадромата да застроят и тяхМоже и велоалея покрай гробовете да направятНедавай идеи за които няма да отговаряш после
26
0
 
0
 
! Отговори
Софиянец преди 9 месеца
*** долна само гробищата още не си застрила да умреш в мъки
25
0
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 9 месеца
В квартала имаше останала една незастроена градинка - герб бетонира и нея и я огради с оградка маскирана като детска площадкаХоратс вече няма кьде да седнат на сянка да пият по едно кафе даже
24
0
 
5
 
! Отговори
Софиянчо преди 9 месеца
Спортни площадки - налични. Детски градини, улици,тротоари, градинки със зелени площи - няма. Всичко е застроено , но всички си затварят очите. Ние стадащите -също, явно сме мазохисти.
23
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 9 месеца
Пьрвото редена на жьлтите павета-6 милярда след второто едно закръгляне на - 15 това са повече кюлчета и пачки от чекмеджан паша общо
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НА ФИНАЛНАТА ПРАВА ЗА ГЕПЕНЕ ЧЕ ПОСЛЕ НЕМА
21
0
 
7
 
! Отговори
Скрий се бе преди 9 месеца
Пандъкова скрий се някъде...
20
0
 
5
 
! Отговори
ех училища... преди 9 месеца
Нови 15 $долапи$ се изграждат през тази година в София
19
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
София се превърна в брутално презастроено гето в твое присъствие мадам! Време е да си ходите!
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АнонименИ кой ще я замени??? Вили лилков ли или потомственото *** от ДС? СМешни сте! Искате да махнете стабилния кмет за да сложите разсипник от БКП.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
когато и да я махнат тая ще е късно
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Йорданка подготвя почвата за следващия гербав кандидат.И през ум не и минава,че който и да е,ще бъде аут.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хубавото е София е само едно:иде края на кметуването на Фандъкова.Токова фалщив човек не можеше и Бойко Борисов да намери, а накрая го и предаде, като мр...а даскалица по руски.
14
0
 
6
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 9 месеца
Наближават изборите и герберите се активизираха.Фъндъкова обещава едни цифри години наред.Ако беше вярно-сега София щеше да е един красив град.Ще се намерят достатъчно "софиянци",които отново да гласуват за ГЕРБ,докато *** имитират кампания.Да загубиш изборите при такова мафиотско управление на града ще е най-големият позор за Хр.Иванов и сие.Важна е конституционната промяна,а не ежедневните проблеми на гражданите.
13
0
 
7
 
! Отговори
ъц преди 9 месеца
Абе то хубаву..., ама деца откъде шъ си внасяме!?
12
0
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 месеца
То и кметът на район Люлин обещаваше на нашите деца преди 3 години че ще направи закрит балон за да могат децата да тренират,но още си чакат,обещаят после неизпълняват. Ако някъде другаде може и в затвора да гният заради неизпълнени обещания.Хубаво възрастните ни лъжат, но децата питат и казват ,нали той обеща........обеща ама не изпълни.