Вяра Тодева: Нямам притеснения дали ще бъда сменена

Аз изпълнявам своите задължения, отсече тя
Обновена: 17 фев 2024 11:55 | 17 фев 2024 11:50, Нели Христова
21
Вяра Тодева:  Нямам притеснения дали ще бъда сменена
Снимка: БГНЕС

Областният управител на София-град Вяра Тодева върна за ново обсъждане решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари за избора на постоянните комисии и техните председатели.

"Мотивите са разписани изцяло в моята заповед. Не е спазена процедурата за свикване на заседанието – три дни по-рано материалите да са предоставени и всички да са запознати с това какво ще се гласува. Това е изискването на правилника".

Това каза в предаването пред bTV областният управител на София Вяра Тодев.

Тя уточни, че една трета от общинските съветници имат право да поискат свикване на извънредно заседание "Такова предложение не е постъпило", подчерта Тодева.

"Аз изпълнявам своите задължения – да следя за законността на решенията. Нямам никакво пристрастие. Ще връщам всяко решение, което е незаконосъобразно. Всички политически партии трябва да спазват закона. Оставката ми не стои на дневен ред. Предстои ротация. Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел са хората, които ще взимат решенията за разпределяне на позиции и постове. Областната управа не ми е самоцел. Аз съм тук, за да свърша определени полезни неща за гражданите на София. Нямам притеснения дали ще бъда сменена", каза още областният управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тодева: Аз съм тук да върша ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛЕЗНИ НЕЩА на гражданите на София. Не вярвам, че определените полезни неща, които жените могат да вършат, са точно тези,които тя върши Очевидно г-жа Тодева има определени не дай си Боже, други отклонения. Най-добре е да се поинтересува по този въпрос и ще разбере, че ще се наложи срочно да ги поправи, докато столичани не са започнали да се подиграват с нея.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не смятате ли, че е време тая жена да отпадне от страниците на медиите? Външният й вид не е красив, а с тая изрусена коса прилича на труженичките от магистралите. Реклама ли й правите? Това е поредният политически Гюро Михайлов. Ще вземе да ядоса Шиши Пеевски, а той разгневен няма да пести думите и няма спирачка на устата. Нищо не му коства да докара големия кулокран и да я вдигне да замества войника с автомата на паметника на СА.
18
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Вяра май е в списъка на издирваните от Путин лица ,който вчера беше обявен . Като министърката на Естония ,за събаряне на руски паметници. Повече трябва да се страхува за живота си , мисля.
17
0
 
1
 
! Отговори
Тази преди 2 месеца
жена имала много светло комунистическо минало. Цял живот на държавна хранилка. Лустрация, Лустрация трябваше. Такива да продават картофи на пазара. Пак жените, децата и внуците на БКП ни управляват.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-жоТодева, ПП не е партия, която може да се задържи дълго време на власт, а вие сте нейн изпълнител, така че има голяма вероятност да напуснете не по свое желание поста окр.управител. Не сте глупава (дай Боже) да не прецените, че е по- добре да разчитате на своя ум, отколкото на сляпо изпълнение на нарежданията на ПП. Тръгвате срещу коалиция ГЕРБ-Възраждане-ИТН-БСП-София,която е по-силна от ПП, а ГЕРБ има навсякъде свои служители. Идеята go ahead не е примамлива и сама ще се убедите в това.
15
0
 
6
 
! Отговори
Azz преди 2 месеца
Обратно на магистралата....
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На трудовата борса има работа
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вяра Тодева: Нямам притеснения дали ще бъда сменена. Важното е че банковата ми сметка е достатъчно пълна. Но до кога ли. Угодните не се радват дълго на придобитото.
12
3
 
8
 
! Отговори
Нарушила си преди 2 месеца
Закона. Това е престъпление и се наказва. Не с оставка, а със присъда и затвор. Твоят идол Херострат за разрушаване на храм на Артемида е бил обезглавен публично.
11
2
 
5
 
! Отговори
Аз също нямам преди 2 месеца
Даже ще ми е весело!
10
4
 
10
 
! Отговори
Boko преди 2 месеца
А трябва да се притесняваш! Защото си само един политически "***", с който "почистват" терена!
9
3
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Тогава за какво са тези съветници щом тази госпожа еднолично се разпорежда нека само тази госпожа да диктува в общината еднолично дс червеното милионерче ни върна 50 год назад и боневците алчни ппппнали уж сме Демокрация
8
3
 
14
 
! Отговори
Пипи преди 2 месеца
Не знам какво е работила тази преди да я шитнат на тая позиция, но най и отива да се върне в шивашкия цех, откъдето е взета.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като нямаше решение от съда ,да каже кой и даде устна заповед гъта паметника
6
3
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 месеца
Дори за поставяне на маси пред кафене се иска проект/схема утвърден от транспортните и общински служби. Как бе нарязан паметника наЧервената армия без проект? Прави се проучване на паметника от архитект и строителен инженер, план за безопасност, схема за разполагане на техниката, посочва се къде да бъдат изнесени парчетата от паметника и строителните отпадъци и т.н. Беззаконие в центъра на София, дори работниците бяха без каски.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Долнопробна фолкпевица ,калинка от продажническата партия.
4
12
 
4
 
! Отговори
За Витков преди 2 месеца
Евала! Пълна подкрепа! За да се изринат ангелите обори трябва дух и мъжество. Явно една жена като тази има и от двете в повече спрямо 90% от БГ политиците към момента.
3
6
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 2 месеца
"Нямам притеснения дали ще бъдеш сапунисана и дълбоко изчегъртана под душовете..."
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просто Киро ли я сложи тая Русалка за областен управител :)))
1
6
 
14
 
! Отговори
М преди 2 месеца
Да се надяваме, смяната на тази *** да не е най-малкото наказание с което ще се размине гнусният ***.