Дългове накарали Туньо да прехвърли имотите си

Сагата се разраства сред разкритията на дъщеря му
16 мар 2016 07:43, Александър Попов
24
Дългове накарали Туньо да прехвърли имотите си
Снимка: Булфото

Проверка на „Труд“ установи, че до момента не са подавани жалби, нито са направени постъпки от близки на Трифон Иванов за разтрогване на сделки с негово имущество. За това увериха от полицията и районната прокуратура във Велико Търново, цитирани от "Труд".

Местни нотариуси обаче си спомниха, че имотите му са били прехвърлени отдавна на други лица заради дългове и за да не станат обект на разпродажба от съдия-изпълнители.

Тези действия той предприел, след като заради непогасени кредити банка му взела базата с мотел и ресторант на главния път Свиленград - Русе в горнооряховското село Поликраище.

Туньо имал и апартамент в блок в квартал "Зона В" във Велико Търново, където с приятелката си Валя Панова са живели допреди 3-4 години. Явно тогава жилището е било прехвърлено на друго лице, а двамата се преместили в нейна къща в близкото село Самоводене.

Сагата с имотите на Трифон избухна, след като една от трите му дъщери - Галина, живееща в Германия, се възмути във Facebook, че бащиното й имущество поголовно се разпродава 19 дни след погребението му.

Тя написа, че по документи той вече не е на героя от САЩ'94 или наследниците му, а принадлежи на майката на приятелката му.

"Добре дошли всички в моя нов живот. Живот, в който ще дам всичко, за да защитя и да спася достойнството и честта на татко с цената на всичко", написа още Иванова.

Дъщерята на легендата разкри още, че жената, която продава апартамента, в момента шофира и джипа, който е принадлежал на Туньо.

"Разстоянието и "законите" в България не ми позволяват, към днешна дата, аз като негова ДЪЩЕРЯ да направя нещо, за да предотвратя подобни "свинщини"! СВОБОДАТА, която имам в това виртуално пространство обаче, ми позволява, дори на 2000 км от Велико Търново да ви разкажа всичко това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Трифон Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
42 преди 8 години
Капитализмът създава безумия и за по малко от 400г. унищожи света и изчерпи повечето му ресурси.
13
0
 
9
 
! Отговори
за частния фалит преди 8 години
А ако има закон за частния фалит, всички български скотове (голяма част от презряното население на нашата пректрасна земя) ще жилнат банките с колкото могат пари и накрая всяка нормална банка, която не е мутренска ще затвори и свестните хора ще плащат нечовешки лихви по кредитите си
12
15
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 8 години
"И дъщеря му следва да знае, че наследството се приема със всички плюсове и минуси."------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Това не е вярно. Наследство се приема по опис, така можеш да вземеш само плюсовете.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека му пръст на човека, за съжаление в България хората като имат повече пари, почват да правят бизнес, но без да се консултират с хора, които знаят мога и ще им управляват бизнеса. Има много качествени хора които чудесно биха му въртяли нещата и бизнеса. Не можеш да си специалист по всичко, макар че в БГ всички го правим. Друг е въпроса, че все още ковсултанските услуги са слабо развити или се правят от хора, които не много са си повярвали.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига с тоя Туньо, бе ***. Оставете човека да почива спокойно.
9
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
напротив Туньо изобощно не си е погасил кредитите ,както пише някой по-долу. Четох в един друг сайт, че от НАП и от някаква банка му направили запор на фирмата и търсят над 1 млн.лв от него. За да не му вземат апартамента, той го е прехвърлил на майката на приятелката си. Успели за кратко даже да му наложат запор на джипа, но той успял да плати някакви пари и да си го вземе. Човекът е бил затънал в дългове. И дъщеря му следва да знае, че наследството се приема със всички плюсове и минуси.
8
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъщерята на Туньо трябва да е благодарна, че баща и приживе е погасил кредитите си иначе щеше да има много по-големи главоболия от сегашните.
7
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност сага няма. Туньо е разпродал имотите си приживе за да се разплати с банката. По изгодно е да продадеш ипотекирания си имот сам и да погасиш ипотеката, отколкото след това да плащаш хиляди левове и на съдия изпълнителя.
6
6
 
37
 
! Отговори
8 преди 8 години
КАКВО ЗНАЧИ"ДОСТОЙНИ ХОРА ЖИВЕЯТ КАТО МИШКИ?!"ЩЕ ЖИВЕЯТ КАТО МИШКИ СЛЕД КАТО НЕ УМЕЯТ ДА СИ ПРАВЯТ СМЕТКАТА.И НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ТРЯБВА АЗ ДА ГИ СЪЖАЛЯВАМ .ЯВНО ТУНЬО Е БИЛ МНОГО ДОБЪР И ЩЕДЪР ЧОВЕК И ДОСТА КУКЛИ СА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ ОТ ТОВА,НО НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ СЕГА НИЕ ТРЯБВА ДА МУ ПЛАТИМ ДЪЛГОВЕТЕ.БОГ ДА ПРОСТИ ЧОВЕКА И НЕКА НЕ МУ ДИГАМЕ КОСТИТЕ.А ДЪЩЕРЯ МУ ПРОСТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ДА ПИЙНЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДИЧКА.А МОЖЕ НЯКОЯ ОТ КУКЛИТЕ,НАПРИМЕР ЦЕЦИ КРАСИМИРОВА,ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА НЯКОЙ ДЪЛГ.
5
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Съвсем достоен край на путиниста varg. Сега разбирам защо е такъв фен на Путин, защото има педофилски наклонности като патрона си. Жалко за Русия за 6 години ще остане с един защитник по-малко.
4
0
 
57
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Сега чекай малко. Трифон може да е най-голямата футболна звезда, ама ако е прехвърлил апартамент на трето лице, то третото лице не е виновно че иска да го продаде и да си вземе парите????Или дъщеря му твърди, че понеже е голяма звезда, за него законите за простосмъртни не го ловят???
3
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Аз си знаех, че тука е пълно с пациенти и постоянно апелирам от ГДБОП да проверяват потребители - ония *** или се прави на интересен или и той планира далеч по-опасни неща от varg.
2
9
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма закон за фалит на частните лица ще е така. Достойни хора живеят като мишки до края на живота си или емигрират. Банковото лоби в парламента е желязно. А все пак това е НАРОДНО събрание, не корпоративно събрание. Омбусманката в това време се занимава с правата на таралежите в зоопарка.
1
2
 
66
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
Туньо, Бог да го прости, не се славеше с бизнес нюх или спестовност. Последствията са логични.