Воден режим и в Ловешко: Хората седят без вода по пет дни

Местните хора се оплакват, че живеят по този начин вече пет месеца
8 яну 2020 09:12, Ния Христова
18
Воден режим и в Ловешко: Хората седят без вода по пет дни
Снимка: Pixabay

Воден режим в село Прелом от ловешката община. Местните хора се оплакват, че вече пет месеца живеят по този начин, съобщи bTV. А през последния месец са принудени да живеят без вода по пет дни.

Жителите на селото разказват, че проблемът с водата е от години. Те казват, че не могат да продължават да живеят по този начин, защото все повече дни стоят без вода.

„Изворите са почти пресъхнали и това е от много години. Осигурена е водоноска, от която хората си наливат вода“, коментира Васко Панков, кметски наместник.

„Проблемът идва основно от водоизточниците, които от години насам постоянно пресъхват. Тази година засушаването е най-сериозно“, добави Христо Семков от ВиК-Ловеч.

Според него решението на проблема ще е нов водоизточник и подмяна на водопроводната мрежа. За целта обаче са нужни много средства. Цялата подмяна ще струва около 60 000 лв. на човек.

„Това не е задължение на ВиК дружеството. Средствата, които трябва, са страшно много и ние нямаме такива възможности“, допълни още Семков.

„Търси се решение на проблема. С него са запознати почти всички институции, проведени са срещи с областния управител и кмета на общината. Общината със собствени средства няма как осигури ремонта“, коментиря Цветан Георгиев, зам.-кмет на Община Ловеч Цветан Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Гарантирано от ГЕРБ !!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Сега на село и после в цялата страна. хахаха Мълчете и се свивайте още. Бабите от село ще си изкопаят вода.
16
3
 
11
 
! Отговори
монархокомунист преди 4 години
Винаги,когато се случат такива работи,се сещайте че имате банани и тоалетна хартия!И ще ви стане по-леко!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Семков, закръглихте цената на куб.м. вода на 3 лв. и все нямате пари.Водоснабдяването е гравитачно от планината, а плащаме все едно сме в пустиня.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е умишлено. БГ е пълна с вода и подземна,и надземна.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринаАз пък си купувам пакетчета магданоз от България.Ти защо си си купил произведен в Израел магданоз?
12
0
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 10: Да плащат, и ще имат вода? Е, сигурно плащат за водоноски. "За българина е свободно да дава. Да дава всичко, даже и ризата от гърба си може да ви даде, доволно е само да му рекат: Вяр бе ****".Сещате ли се кой е писал това. Христо Ботев, на когото отбелязахме рожденият ден вчера. А сякаш че за ден днешен е писано.
11
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
ГРОБ и Баш Тиквондур отмъщават на българския народ за това, че не искаше повече съветско робство и за това, че свали от власт любимия му Бай Тошо!ГРОБ и Баш Тиквондур като истинските БКП-ци които са си се водят от старата Сталинска максима на опожарената земя!След себе си няма да оставят и два камъка един върху друг ако има опастност някои да ги ползва за нещо!От където мине комунист водата пресъхва, земята става на пустиня и държавите се сриват!Пък вие продължавайте да му вярвате, че не бил БКП
10
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащайте пазарни цени и ще имате вода, аз на всеки три месеца плащам 50? и това е при среден разход 4-5куб.м. като дори да не ползваш фактурата е около 35? и тези пари се взимат от всиички абонати, няма как в едно село в което плащат вода само 50 човека, да има пари за поддръжката на всички 200 къщи.
9
3
 
18
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Герб са си бедствие! Купувал съм магданоз в пакетче произведен в ИЗРАЕЛ, сиреч в пустинята.... Герб буквално превръщат страната в пустиня, демографска и природна..
8
2
 
8
 
! Отговори
Това е преди 4 години
След успешното кметуване на философа Дончев.
7
3
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Водната криза е резултат от години безхаберие. На виновните за водната криза трябва да се потърси отговорност. Не може да се губят до 80% вода във водопроводната мрежа и чак като се стигне до режим има-няма, на третия мандат на Бойко да се сещат гербаджиите, че нещо трябва да се направи. И разбира се, пак опозицията им е виновна.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистПожелавам ти да отидеш да живееш в страна от третия свят вместо да се мъчиш в България.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси, тия червените терористи и това сътвориха само и само да вземат властта ама ще дохат ***!Никой никъде не ги иска.Хахахаха
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перник е саво върха на айсберга в десетки села и малки градчета е така.
3
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Ден след ден в градове и села има воден режим или предстло такъв. В 21 век в страна член на ЕС?? Ние сме страна от четвъртия свят
2
1
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 4 години
Нема страшно ! Баце, каза, че само у Перник е така ...
1
1
 
18
 
! Отговори
Даа, преди 4 години
и това в 21 век в страна от евросъюза...Някой нещо за СК да каже!