Десетки на протест след смъртта на 21-годишна родилка

Не вярват в тезата, че причина за смъртта ѝ е рядък синдром
30 авг 2022 23:37, Красимир Ангелов
166

Десетки жители на Велико Търново и Горна Оряховица излязоха на мирен протест тази вечер. Те организираха бдение пред съда в старата столица с искане разследващите органи да установят каква е причината за смъртта на 21-годишната Денислава, която почина часове, след като роди бебето си със секцио.

Още по темата
Близки и приятели са категорични, че тя е спазвала всички правила при бременността и не е имало никакво симптоми за усложнения. Не вярват в тезата на ръководството на болницата, че причина за смъртта ѝ е рядък синдром. Подозират лекарска грешка при секциото и искат виновните да бъдат наказани.

"Тези доктори да поемат отговорност за действията си или за бездействието си. Нормална бременност, без никакви проблеми, изобщо не вярвам на тази теза, че има някакъв рядък синдром", заяви колежка на майката на родилката.

"Искаме да има наказани по някакъв начин. Не може да се размине толкова леко. На 21 години момиче го погребахме на рождения ѝ ден здраво, право. Точно на рождения ѝ ден, вместо да ѝ подаряваме цветя, ние върху гроба ѝ ги оставихме", каза приятелка на момичето.

С минута мълчаниe и свещи в ръка десетки почетоха паметта на Денислава, която беше погребана в деня, в който трябваше да навърши 22 години.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много разбирачи тука, а не им се учи медицина.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече няма толкова опитни лекари. Днес гинеколозите завършват специалност в болшинството без да са махали матка. В отделение има един, двама дето могат и ги викат като стане напечено. Другите въртят бизнес със секцио, лекуват гъбички и горят ранички, а когато има проблем и ги няма тези дето умеят, щото са в отпуск например, пращат пациентката с линейка другаде, само дето не винаги има време за това... Въпросът е защо съществува родителен дом, където няма кой да махне матката.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дий синдром не е наслед болест, а настъпва най често като вторично усложнение от продължително силно кървене. Жената е кървяла и кървяла... причини за кървене могат да са различни, не непрем. некачествена операция, а напр. и отпускане на матката. Вместо да и махнат матката и да се приключи, са я транспортирали в друга болница, защото явно в първата в нямало кой я този момент да махне матката. Това е проблема, че 80 % от гинеколозите, не знаят повече от секцио, пациентите не подозират това
136
1
 
5
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Не знам кой какъв експерт е, обаче близките да разбират някои неща от медиите не е нормално. Тези лекари изобщо появили ли са се пред близките? Като мишоци ли се крият? Като е трябвало да се вземе решение, защо не са информирали? До кога ще третират пациентите като неграмотни, няма нужда да им казват в какво състояние са. Е не е нормално родилките с новородените да ги затварят за 3 - 4 дена и да се оправдават с ковида.Затворниците имат повече права.
135
1
 
1
 
! Отговори
за съжаление преди 1 година
хората са смъртни
134
0
 
10
 
! Отговори
2 години преди 1 година
Досега нямаше лекарска грешка, всичко беше ковид.
133
1
 
14
 
! Отговори
до 152 от емигрант преди 1 година
Точно преди 8 г.дойде тук приятелка на съпругата ми с диагноза от България "рак на гърдата" и понеже всеки здр.осигурен тук със здр.си карта може да лекува до 2-*** роднини безплатно използва картата на жена ми и проведе изследвания които не установиха "РАК"! Жената остана тук, намерихме и работа и до днешен работи и е здрава ! Извод - "откриват" и рак за пари, плащане на операция и излекуване на НИЩОТО УСПЕШНО ! Цялата система в кошарата е проектирана към ИЗМАМА И ДАЛАВЕРА !
132
2
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Ето една от многото грешки на обществото,многознайковщината!Появили са се тук няколко или един под няколко ника и имитира знаене на медицина да разяснява от какво е настъпила смъртта на майката и от какво се е разболяла или е наследила болест,като,че ли е патолог отворил жената за установяване на причината за смъртта?А може би е и имитация на адвокат защитаващ престъпна дейност?Има смърт,има причина,има извършител,има орган който да разследва, но едва ли в кошарата"България"истината ще тържеству
131
8
 
4
 
! Отговори
аз преди 1 година
Протестиращите да имат предвид, че родилката е отишла в болницата 1 седмица след термина.А секциото е извършено от екип, който преди това е правил хиляди такива успешни операции. За съжаление тази е била неуспешна.
130
1
 
8
 
! Отговори
/ преди 1 година
Като пуснат бащите, ще се наредят брачедите.
129
2
 
15
 
! Отговори
Ред преди 1 година
Ако съдебната система не беше мафия, сега тия лекари ще си мислят за затвора, а не да трупат състояние.
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 135, за това има второ мнение! Има и трето. Потърсете няколко лекари. Има и застраховки, които ви дават достъп до лекари от други страни. Също можете да се лекувате в други страни. Научете се да поставяте под съмнение всяко мнение! Защото това е точно мнение, а не факт. В момента имам сериозен здравословен проблем и отива на преглед при трети лекар! Ако трябва и при четвърти ще ида докато не съм сигурна, че диагнозата е правилна! Доверие никому за нищо!
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Albi Цъървул, сигурно никога не си чувал понятието вътреболнична инфекция?****цъpвyл.си.ти. в Германия ако бащата поиска може да присъства на раждането. вътрешноболнична инфекция има в черепната ти кухинна.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гроби Таласомо, идея си нямаш какво е раждането :) За това се смееш! Дано не го и разбираш. Пожелавам ти да си намеиш майстора и да се върнеш пак да се смееш! Раждането и бременноста са огромен стрес за тялото на жената! Няма нищо нормално в тези състояние! Набий си го в главата! За това и умират жени! И ще умират независимо от усилията на лекарите! Нямаш ни най-малка представа какво се случва с тялото на една жена! Ако имаше нямаше да искаш от жена да ражда! Неграмотни имбеццилли!
125
3
 
2
 
! Отговори
999 преди 1 година
ДИК СИНДРОМ Е ДИСЕМИНИРАНА ИНТРАВАЗАЛНА КОАГУЛОПАТИЯ. ПРИЧИНАТА Е ТВЪРДЕ ЗАБАВЕНО ИЛИ НЕКАЧЕСТВЕНО СЕКЦИО и НАЧАЛО НА НЕКРОТИЧЕН ПРОЦЕС. СВЕТКАВИЧЕН СЕПСИС.
124
0
 
4
 
! Отговори
До 141 преди 1 година
ТОВА секциъ НЕ е било по желание!!!
123
3
 
1
 
! Отговори
Albi преди 1 година
144 Сигурно персонала не разнася мизерии и вируси. Като затворят родилките и не пускат роднините ще си оправят въпроса с вирусите.Много удобно така идва на бялата мафия.
122
2
 
8
 
! Отговори
ДИК СИНДРОМЪТ преди 1 година
СИ ИМА ПРИЧИНИ И ОСНОВНИТЕ СА НЕДОИЗЧИСТВАНЕ НА ПЛАЦЕНТАТА И СВЕТКАВИЧЕН СЕПСИС.
121
1
 
11
 
! Отговори
Прасета преди 1 година
А каква комбина са с лабораториите и как се подправят резултати.
120
2
 
15
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Медиците в България са престъпници ! Ако съдебната система в тази овча кошара беше поне малко отговорна, компетентна, неподкупна и почтена медиците щяха да бъдат МЕДИЦИ, а не палачи и мърлячи ! Болниците в "кошарата" са като "гулаци", мръсотия и отврат, отношението към пациентите е като отношение на надзирател към затворник, медиците са като търговци на смърт и здраве ! Някой може ли да каже кое не е верно от това ? Вижда ли ли сте западна болница и отношение на персонала ?